سالروز تولد نعمت حقیقی
گروهی از دست اندرکاران سینما در ایران، به بهانه سالروز تولد نعمت حقیقی فیلمبردار صاحب سبک یادی از او کردند.
نعمت حقیقی که روزگاری با فیلم های پرفروش و مطرح سینمای چون: تنگسیر و گوزنها با بهروز وثوقی، مسعود کیمیایی، اسفندیار منفردزاده، یک تیم تشکیل داده بودند با سفر بهروز و اسفندیار همکاری نعمت و مسعود ادامه نیافت و سرانجام در اردیبهشت 1389 بدنبال عارضه قلبی درگذشت.
هفته فیلم تقوایی در دانشگاه هنر
اگر ناصر تقوایی دیگر فیلم نمی سازد، اگر به او امکان ساخت فیلم های تازه را نمی دهند، ولی دست اندرکاران سینما بخصوص نسل جوان رشته سینما و تئاتر، قدر او را می شناسند و این هفته به مدت 3 روز، جشنواره ای از فیلم های او را در دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر برپا می دارند.
فیلم های: کاغذ بی خط ، ناخدا خورشید، صادق کرده، رهایی، کشتی یونانی و تمرین آخر در هفته فیلم تقوایی به نمایش در می آید و با حضور او درباره فیلم هایش حرف می زنند و با او مصاحبه می کنند.
اصغر فرهادی درمسترکلاس جشنواره پرتغال
اصغر فرهادی کارگردان صاحب نام ایرانی، همزمان با برگزاری جشنواره پرتغال، از برگزارکنندگان کارگاه های تخصصی و مسترکلاس خواهد بود.
در این جشنواره در شهر اسپینیو در پرتغال با عنوان Training Ground کارگاه هایی برگزار میشود که اصغر فرهادی یکی از کارگردانان حاضر در این مسترکلاس ها خواهد بود.
در این جشنواره چهره های نامدار دیگری چون کریستوفر همپتون انگلیسی برنده جایزه اسکار فیلمنامه نویسی، استفن واریک آهنگساز برنده اسکار، استفن الیوت کارگردان استرالیایی، دیوید میدلر برنده اسکار فیلمنامه، رومن کاپولا کارگردان امریکایی حضوردارند.
درگذشت دو هنرمند در سکوت
محقق، همکار تئاتری ارحام صدر هم رفت
حسین فرجی خواننده قدمی درگذشت
سعید محقق بازیگر پیش کسوت تئاتر و تلویزیون، سینما، هفته قبل در تنهایی و سکوت در اصفهان درگذشت.
محقق دایی همسر ارحام صدر وهمکار او در نمایشات کمدی طی 30 سال بود، در سالهای بعد از انقلاب هم در فیلم ها و سریال ها ظاهر شد و آرزو داشت دوباره تئاتر ارحام را در اصفهان راه بیاندازد.
محقق دو سه سال در بستر بیماری بود، ولی نه تنها دست اندرکاران سینما و تلویزیون، بلکه مردم هم حالی از او نپرسیدند و دل شکسته رفت.
همزمان حسین فرجی خواننده قدیمی آهنگهای معروفی چون «بارو بارو» براثر سکته قلبی درگذشت درحالیکه تا دو روز هیچکس از مرگش خبر نداشت و حتی تا 10 روز هیچکس حالش را نپرسیده بود.
موفقیت در جشنواره های جهانی
«وطن دار» برگزیده آمستردام
فیلم مستند «وطن دار» ساخته مهتاب سلیمانی جایزه ویژه کارگردانی ون گوگ را در فستیوال فیلم آمستردام بدست آورد.
وطن دار قصه یک پناهجوی افغانی است که 37 سال پیش با جنگ شوروی در سرزمین خود، با تنها فرزندش به ایران مهاجرت می کند.
***
دو عکاس ایرانی در فنلاند جایزه گرفتند
در جشنواره عکس زیرنظر فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) و انجمن عکاسی امریکا، دو عکاس ایرانی: کیارنگ علایی جایزه برنز و حمیدرضا هلالی جایزه PSA را دریافت کردند.
***
2 جایزه برای فیلم سکوت
فیلم کوتاه «سکوت» ساخته پگاه ارضی جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را از جشنواره Shawna Shea در امریکا دریافت کرد.
حکم ممنوع الخروجی پرویز تناولی
شکایت یک مجموعه دار خصوصی از پرویز تناولی که منجر به ممنوع الخروج این مجسمه ساز از ایران شد، در نهایت منتهی به صدور قطعی محکومیت تناولی در دادگاه برای بازگرداندن شش مجسمه میلیون دلاری شد و همزمان با صدور مجدد حکم ممنوع الخروجی این مجسمه ساز در مسیر اجرای حکم دادگاه، وکیل تناولی از نابودی این آثار سخن به میان آورده است!
همه چیز از برگزاری یک نمایشگاه در سال ۱۳۹۴ آغاز شد؛ جایی که پرویز تناولی، مجسمه ساز برجسته ایرانی، خواستار خرید تعدادی از نخستین مجسمه هایش که در مالکیت یکی از مجموعه داران بود، شد. اصرار تناولی برای خرید این مجموعه آثار اولیه اش به گفته خودش برای قرار دادن در بخشی از «خانه موزه» اش بود.
مجموعه دار بخش خصوصی نیز در مقابل درخواست تناولی برای خرید آثار، تأکید کرد که قصد فروش ندارد، ولی حاضر به معاوضه این مجموعه با شش اثر از پرویز تناولی است. تناولی این توافق را پذیرفت و مجموعه دار نیز با حسن نیت، آثار اولیه تناولی را به این هنرمند تحویل داد و منتظر دریافت شش تابلو از وی شد. هرچه زمان می گذشت، خبری از تحویل این شش اثر نبود و تناولی حتی حاضر به باز پس دادن آثار اولیه اش به مجموعه داری که مالک این آثار نشد. در نهایت این مجموعه دارِ خانم برای احقاق حقوقش، ناچار به پیگیری حقوقی شد و شکایتی در این زمینه مطرح کرد اما تناولی برای پیگیری این شکایت به مراجع قضایی مراجعه نکرد. در همین راستا با دستور قضایی، او به عنوان یک بدهکار تا زمان تعیین تکلیف این پرونده که ارزشی مالی بسیار بالایی دارد، ممنوع الخروج شد.
سلبریتی شوید و کلاهبرداری کنید!
این روزها برخی از سلبریتی ها بیش از هر خیریه دیگری توجه مردم را برای کمک به نیازمندان جلب میکنند. این سلبریتیها یک پست غمانگیز از حال و روز نیازمندی که قصد کمک به او را دارند، مینویسند و در انتها شماره حساب خود را قرار میدهند و به همین راحتی و بدون هیچ مجوزی، پولهای کلانی را به جیب میزنند.
داستان از آنجایی بدتر میشود که سرنوشت این پولها مشخص نمیشود و هیچکس نمیداند که چه اتفاقی برای آن افتاده و برای چه کاری خرج شده است؟ سال گذشته بود که در اثر زلزله کرمانشاه، ساکنان برخی از مناطق با شرایط بسیار بدی روبهرو شده بودند.
همان روزها بود که بسیاری از افراد سودجو با جریحهدار کردن احساسات مردم از آنها کلاهبرداری کردند. در این میان سلبریتیهایی بودند که کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان کرمانشاه را هرگز به دست آنها نرساندند و هیچ توضیحی برای آن ندادند. شاید همین مسئله موجب شده تا روز گذشته خبر مسدود شدن حساب سه بازیگر و یک فوتبالیست منتشر شود و تلنگری برای مردمی باشد که به سلبریتیها اعتماد کرده بودند!
هنوز از یادها نرفته است که در دهه ۸۰ و هنگامی که زلزله بم باعث ویرانی بخش عمدهای از شهر شد، در کنار فعالیت رسمی هلالاحمر و کمیته امداد که کار ساماندهی کمکهای مردمی را انجام میدادند، کمپینهایی از سوی هنرمندان برای جمعآوری کمکهای مردمی ایجاد شد.
چند سال بعد از زلزله بم شایعاتی درباره اینکه کمکهایی که هنرمندان جمعآوری کردهاند به مصرف اصلی خود نرسیده مطرح شد. پس از آن نیز برای زلزله ورزقان بود که هنرمندان سینما در پردیس سینمایی آزادی جمع شدند و کمکهای مردمی را جمعآوری کردند و این ماجرا نیز با ابهامات بسیاری روبهرو شد و حالا سرنوشت نامعلوم کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان کرمانشاه و دیگر نیازمندان که به حساب سلبریتیها واریز شده مطرح می شود.
مسدود سازی 4 سلبریتی
سرهنگ کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با تأکید بر اینکه سلبریتیهایی که کمکهای مردمی را جمعآوری میکنند باید دارای مجوز باشند، گفت: تعدادی از چهرههای معروفی که اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی میکنند تمام پول جمعآوری شده را به دست نیازمندان میرسانند و تعدادی هم این کار را انجام نمیدهند و ما نمیتوانیم تشخیص دهیم که کدام یک از این افراد دارای مجوز هستند؟
وی اظهار داشت: از سوی دیگر تا امروز هیچ شخصی هم از این سلبریتیها شکایتی نکرده است تا بتوانیم آنها را احضار و از آنها سؤال کنیم که کمکهای مردمی جمعآوری شده را کجا هزینه کردهاند.
رئیس پلیس فتای تهران تأکید کرد: با تمام این احوال پلیس فتا با تعدادی از چهرههای معروف که کمکهای مردمی را جمعآوری میکردند برخورد و حساب آنها را مسدود کرده است، اما با برخورد با یک یا دو نفر نمیتوان به این کار پایان داد. سرهنگ کاظمی گفت: در یک مورد یک بازیکن فوتبال اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی کرد، اما شماره حسابی هم که اعلام کرده بود متعلق به خودش نبود و پلیس فتا این فرد را احضار و حسابش را مسدود کرد.
وی ادامه داد: اینکه پلیس فتا بیاید و اسم تمام بازیگران و ورزشکارانی که کمکهای مردمی جمع میکنند، جستجو کند و بعد از نهادهای حمایتی هم استعلام بگیرد که آیا این کمکها به نیازمندان پرداخت شده است یا خیر، کار زمانبری است که در نهایت این کار هیچ شاکی هم ندارد و این نهادهای حمایتی هستند که باید اعلام کنند که کدام چهره معروف دارای مجوز است.
به نظر میرسد که اعتماد مردم به سلبریتیها از یک سو و نبود نظارت بر رساندن کمکهای مردمی به دست نیازمندان از سوی دیگر سبب شده تا افراد زیادی با سوءاستفاده از احساسات مردم، اقدام به کلاهبرداری کنند و متأسفانه این چهرهها همچنان در حال فعالیت در شبکههای مجازی هستند و به کار خود ادامه هم میدهند.
متأسفانه هیچ سازوکاری برای حسابرسی کمکهای مردمی به سلبریتیها هم وجود ندارد و هیچ دستگاهی نمیتواند مقدار کمک واریزی به حساب سلبریتیها و میزان اعطای کمکها به نیازمندان را محاسبه کند!