رد پای فیفا در خودسوزی دختر آبی

1683-34

بالانیوز: مریم شجاعی، فعال مدنی و خواهر مسعود شجاعی کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران، فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) را در مرگ سحر خدایاری مقصر دانست.
به گزارش ايران اينترنشنال، شجاعی در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی «ساندی تایمز» گفت: «اگر فیفا قوانین ضد تبعیض جنسیتی خودش را جدی‌تر می‌گرفت، و اگر زودتر در این مورد کاری کرده بود، این اتفاق برای سحر نمی‌افتاد. این خیلی غم‌انگیز است. ناراحت‌کننده‌تر از همه این است که این اتفاق قابل پیشگیری بود.»
این فعال مدنی که پیش از این در مسابقه‌های بین‌المللی تیم فوتبال ایران دست به اقدامات اعتراضی زده است، گفت که از ماه مارس سال جاری وقتی سحر دستگیر شد، هشت نامه به فیفا فرستاده و از آن‌ها خواسته بود ایران را وادار به لغو ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها کند.
تابستان امسال شجاعی به اعضای ارشد فیفا در مقر این سازمان در زوریخ عریضه‌ای با امضای ۲۰۰ هزار نفر با همین مضمون تقدیم کرد.

پای زنان که به میان می‌آید فیفا خود را به ندانستن می‌زند

1683-35

دویچه‌وله- مرگ غم‌انگیز سحر خدایاری واکنش گسترد‌ه مطبوعات و رسانه‌های جهان رابه دنبال داشت.
یوشا وبر، خبرنگار دویچه‌وله می‌گوید سحر خدایاری، برای آنچه که دوست داشت، ارزشمندترین دارایی یعنی زندگی‌‌اش را داد، چون فریاد او برای کمک‌خواهی گوش شنوایی نداشت.
او در تفسیر خود نوشته است: خودسوزی سحرخدایاری که به دلیل علاقه‌اش به تیم استقلال، دختر آبی خوانده می‌شود، بازتاب گسترد‌ه‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و کاربران بسیاری به سرنوشت غم‌انگیز او واکنش نشان دادند. اما فدراسیون جهانی فوتبال ۹ روز زمان نیاز داشت تا به این حادثه که حال سایه آن بر جهان فوتبال سنگینی می‌کند، واکنش نشان دهد.
فیفا با انتشار بیانیه‌ای خطاب به خانواده و دوستان سحر خدایاری از مقامات ایران خواسته است آزادی و امنیت تمام زنانی را که در مبارز‌ه‌ای قانونی خواستار لغو ممنوعیت حضور در استادیوم هستند، تأمین کند. وبر می‌گوید فیفا طوری رفتار می‌کند که گویی دستانش بسته است. اما حال تنها بحث دولت، سیستم قضایی و فدراسیون فوتبال نیست که به تصویر متحجر جدایی جنسیتی و نقش زن و مرد چسبیده‌اند. فیفا هم آبروی خود را برده است. یکی از اعضای این فیفا به طور فعال نیمی از جمعیت کشور خود را تبعیض می‌کند و اجازه نمی‌دهد که بازی فوتبال را زنده تماشا کند. این فدراسیون جهانی چند میلیارد دلاری طوری خود را به ندانستن زده که انگار هیچ‌کاری از دستش برنمی‌آید و جرأت ندارد بیش از چند درخواست شفاهی از تهران مطرح کند.
اما پای موضوعات دیگر که میان باشد، فیفا خیلی هم سریع عمل می‌کند. مثلأ سال گذشته فدراسیون‌های فوتبال یونان، سودان و سیرالئون را به دلیل دخالت سیاست در فوتبال معلق کرد. فدراسیون فوتبال پاکستان هم به دلیل توقیف دارایی فدراسیون در پرونده تخلف اداری معلق شد.
اما وقتی طرفداران زن فوتبال به زندان می‌افتند، برای فیفا ارزش مجازات ندارد؛ تصورش هم خجالت‌آور است. این تصمیم فیفا که حال می‌خواهد هیئتی به تهران بفرستد تا با مسئولان دولتی در مورد حضور زنان در ورزشگا‌ه در بازی تیم ملی ایران مقابل کامبوج گفتگو کند – آن‌هم فقط برای یک بازی- تصمیمی است مثل باز کردن سوپاپ برای کم کردن فشار.
چهل سال است که در ایران زنان اجازه ندارند به استادیوم فوتبال روند چون بازیکنان مرد نیمه برهنه هستند و طرفداران آنها حرف‌های رکیک می‌زنند، حال تازه فیفا یادش افتاده است که چنین رفتاری “کمی تبعیض‌آمیز” است. اگر قرار است چیزی تغییر کند این رفتار فیفا با ایران است که باید عوض شود. شاید روزی رسید که یکی از استادیو‌مهای این کشور به نام یک قهرمان واقعی فوتبال ایران تغییر کرد: سحر خدایاری.

فوتبال ایران باز هم سیاه پوش شد:
عماد ۸ ساله که گیت‌های “آزادی” جانش را گرفت

1683-40

به گزارش ایسنا، اگر جانب احتیاط از طرف مسئولان رعایت می‌شد شاهد یک حادثه تلخ در ورزشگاه آزادی نبودیم و اکنون عماد هشت ساله هم در جمع خانواده‌اش بود.
در یک حادثه تلخ که ناشی از اهمال کاری بود، عماد صفی‌یاری پس از دیدار دو تیم پرسپولیس و صنعت نفت آبادان قصد عبور از گیت‌های بلیت‌فروشی الکترونیک ورزشگاه را داشته، بر اثر تماس صورتش با میله‌های فلزی دچار برق‌گرفتگی می‌شود و متاسفانه جان خود را از دست می‌دهد. گفته می شود پیمانکار برای محکم کردن پایه‌های داربست فلزی، نرده آن را با سیم برق بسته است.
رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به تشکیل پرونده انتظامی برای این حادثه گفت: پیمانکار متخلف دستگیر شده پس از انجام تحقیقات اولیه روانه دادسرا شده و تحقیقات پلیس در این زمینه ادامه دارد.

صعود دراماتیک بسکتبال ایران به المپیک ۲۰۲۰!

1683-36

به گزارش ایسنا، تیم ملی بسکتبال ایران در آخرین بازی خود از رقابتهای جام‌جهانی ۲۰۱۹ چین (انتخابی المپیک ۲۰۲۰ – توکیو) به مصاف تیم ملی فیلیپین رفت که به پیروزی قاطع ۹۵ – ۷۵ دست یافت.
به این ترتیب با توجه به باخت ۷۳ – ۸۶ تیم ملی چین برابر نیجریه و برتری پر گل ایران برابر فیلیپین، تیم ملی ایران توانست با دو برد و تفاضل گل بهتر نسبت به چین، به عنوان بهترین تیم آسیایی حاضر در جام‌جهانی ۲۰۱۹، راهی المپیک ۲۰۲۰ توکیو شود. این سومین حضور بسکتبال ایران در بازی‌های المپیک است. نیجریه که نقش مهمی در صعود ایران به المپیک داشت، خود نیز به عنوان بهترین تیم آفریقا المپیکی شد و چین به عنوان میزبان جام‌جهانی در کسب سهمیه المپیک ناکام ماند.
در رقابت‌های قهرمانی جهان در چین، تیمهای نیجریه، آرژانتین، آمریکا، ایران، فرانسه، اسپانیا و استرالیا توانستند سهمیه المپیک را به دست بیاورند تا در کنار ژاپن ۸ تیم از ۱۲ تیم شرکت کننده در بسکتبال المپیک باشند و چهار تیم دیگر نیز در ادامه در رقابتهای انتخابی المپیک که چند ماه دیگر برگزار می‌شود مشخص خواهند شد.
جدول رده‌بندی ۸ تیم برتر مسابقات: ۱- اسپانیا ۲- آرژانتین ۳- فرانسه ۴- استرالیا ۵- صربستان ۶- جمهوری چِک ۷- آمریکا ۸- لهستان

جادوی گوچی در ورود به لیگ هلند؛ پوکر در ۳۴دقیقه!

1683-37

رضا قوچان‌نژاد که بتازگی راهی باشگاه زووله هلند شده در اولین بازی خود برای این تیم موفق شد ۴ گل بزند. گوچی که از دقیقه ۵۶ به بازی آمده بود موفق شد در یک نمایش رویایی چهار گل بزند و به اولین ایرانی‌ای تبدیل شود که در فوتبال اروپا پوکر می‌کند.
مهاجم ایرانی زووله در حالی که تیمش با نتیجه ۲ بر یک عقب بود، توانست در دقایق ۶۰، ۸۱، ۸۳ و ۸۸ گلزنی کند و عامل دومین برد تیمش با نتیجه ۶ بر ۲ در اردویژه هلند شود. قوچان نژاد همچنین اولین بازیکن تاریخ فوتبال هلند شد که در یک بازی به عنوان بازیکن تعویضی به میدان می‌آید و در آن بازی ۴ گل به ثمر می‌رساند.
قوچان‌نژاد در فصل ۱۷-۲۰۱۶ توانست در ۳۵ بازی برای هیرنفین ۲۰ گل بزند و جزو برترین گلزنان لیگ اردیویسه شود ولی یک سال بعد در همین تعداد بازی برای باشگاه‌اش نتوانست بیش از ۹ گل به ثمر رساند، اما وی بازگشتی فوق‌العاده‌ به هلند داشته و با زدن ۴ گل در حضور تعویضی‌اش دوباره در کانون توجهات قرار گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین؛ رضا قوچان نژاد مهاجم تیم ملی شاید درخواست مارک ویلموتس را قبول کند و به تیم ملی بازگردد. این بازیکن که گلهای بسیار مهمی برای تیم ملی ایران به ثمر رسانده است، بعد از جام جهانی روسیه تصمیم گرفت از فوتبال ملی خداحافظی کند. او به خاطر نیمکت نشینی محض در رقابت ها شاکی بود و خیلی زود هم خداحافظی کرد. حالا ویلموتس به گوچی پیشنهاد داده دوباره بازگردد. رضا هم تاکید کرده بود منتظر است تکلیف باشگاهش روشن شود و بعد تصمیم نهایی را بگیرد.

فغانی از ایران مهاجرت کرد!

1683-41

به گزارش تابناک، علیرضا فغانی داور بین‌المللی فوتبال ایران و آسیا که چندی پیش اعلام کرد برای ادامه زندگی ایران را ترک خواهد کرد همراه با خانواده‌اش راهی استرالیا شد.
فغانی چندی پیش اعلام کرد که برای زندگی در استرالیا، اقامت این کشور را گرفته اما همچنان در میادین بین‌المللی به نام ایران در مسابقات قضاوت خواهد کرد. به احتمال فراوان، فغانی در لیگ کشور استرالیا قضاوت خواهد کرد. فغانی سال 2012 بعنوان داور چهارم چند بازی مهم و حتی فینال جام باشگاه های جهان حضور داشت و از سال 2013 داور اول جام باشگاه های جهان شد.
در جام جهانی 2014 در 7 بازی داور چهارم بود، در همان سال فینال رفت قهرمانان آسیا و در سال 2015 فینال جام ملتهای آسیا را سوت زد سپس فینال باشگاه های جهان در سال 2016 و فینال المپیک 2016 ریو و داوری نیمه نهایی جام کنفدراسیون های سال 2017 بر عهده او بود. این داور موفق ایرانی در جام جهانی 2018 روسیه 4 بازی را بسیار چشمگیر و موفق قضاوت کرد که مهمترین و آخرین آن بازی رده بندی بین تیم بلژیک و انگلستان بود.
در این رابطه خود فغانی اعلام کرد که دیگر در رقابتهای باشگاهی ایران سوت نخواهد زد و بازی اخیر استقلال، آخرین مسابقه ای بود که این داور سرشناس و زبده در لیگ ایران قضاوت کرد. در پایان این بازی که به ناکامی آبی های تهران انجامید، هواداران استقلال نسبت به فغانی دست به فحاشی زدند!!!

کشتی فرنگی ایران با ۳ برنز چهارم جهان شد

1683-42

به گزارش خبرگزاریها، رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان و گزینشی المپیک در قزاقستان برگزار شد و در پایان ایران با کسب 3 مدال برنز توسط علیرضا نجاتی در 60، محمدعلی گرایی در 77 و سعید عبدولی در 82 کیلوگرم در جایگاه چهارم قرار گرفت.
تیم ایران در رقابتهای جهانی سال گذشته در کشور مجارستان با یک مدال برنز و 39 امتیاز در جایگاه یازدهم ایستاده بود.
در رده بندی تیمی، روسیه با ۱۳۲ امتیاز مقتدرانه قهرمان شد، ازبکستان با ۸۰ امتیاز بر سکوی دوم ایستاد و گرجستان با ۷۹ امتیاز سوم شد. ایران نیز با ۷۵ امتیاز در مکان چهارم قرار گرفت. قزاقستان و ژاپن نیز با ۷۲ و ۶۵ امتیاز در رده های بعدی قرار گرفتند.
از شش سهمیه ممکن برای المپیک توکیو، ایران به سه سهمیه دست یافت و باید برای سه سهمیه باقیمانده در مسابقات گزینشی المپیک شرکت کند.
کشتی فرنگی ایران همانند سه دوره گذشته مسابقات جهانی هیچ فینالیستی نداشت. آخرین بار قاسم رضایی در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس وگاس موفق شده بود راهی دیدار فینال شود.