زهرا نعمتی: چالش ممنوعالخروجی
از موی سر به خانمهای ورزشکار نزدیکتر است
زهرا نعمتی که پس از نظر سنجی فدراسیون جهانی تیروکمان به عنوان بهترین کماندار پارالمپیکی سال 2017 جهان شناخته شد، از مشکلات ورزشکاران خانم برای خروج از کشور میگوید.
به گزارش خبرآنلاین، فیلم “عرق سرد” ماجرای مشکل بزرگ خروج از کشور برای بانوان قهرمان و چالش هایی که به همراه داشته، یکی از پر سر و صدا ترین فیلم های جشنواره فجر امسال بود. خیلی از خانم های سرشناس ورزشکار کشور به تماشای این فیلم نشستند. یکی از آنها زهرا نعمتی قهرمان نامی تیرندازی است. دارنده دو نشان طلای بازی های پارالمپیک، یکی از چهره های سرشناس است که می گوید:«من فیلم عرق سرد را دیدم، راستش این فیلم بخشی از واقعیت زندگی خانم های ورزشکار بود که هر لحظه باید یا ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنند. من به جرات می توانم بگویم هیچ خانم ورزشکاری نیست که بگوید این چنین اتفاقی را تجربه نکند و دغدغه اش نباشد. این اتفاقی است که هر لحظه ممکن است گریبانگیر یکی از خانم های ورزشکار شود. اصلا چرا فقط خانم های ورزشکار که فکر می کنم این یکی از چالش های بزرگ هر خانم نخبه ای است.» او ادامه می دهد:«خیلی وقتها خیلی از خانم ها صدای شان در نیامده و بازگو نکردند که چه سختی و مشکلی را داشتند و فکر می کنم یک مسئله غیرقابل گریز است برای هر خانمی با مختصاتی که گفتم. این یک اهرمی است برای آقایان که می توانند در مواقع سختی خودشان از آن استفاده کنند.»
اما در این شرایط و با تعریفی که در قانون برای اذن همسر در اجازه خروج از کشور همسر وجود دارد ، چه راهکاری را می توان در نظر گرفت؟ چه کاری از دست مسئولین بر می آید و قانون گذاران چه باید بکنند؟ آیا باید برای این خانم های نخبه امتیازی ویژه در نظر گرفت یا باید مسئله خیلی کلی تر طرح شده و برایش تصمیم گیری شود. این بار یک قهرمان به این پرسش پاسخ می دهد:«ببینید نمی دانم شاید حل کردن این مسئله و مشکل خیلی کار دشواری باشد اما ما از مسئولان محترم و قانون گذاران می خواهیم یک سری از مسائل اینچنینی را در قانون اصلاح کنند. شاید تغییر کلی قانون کار دشواری باشد یا اصلا امکانش وجود نداشته باشد چون از طرفی هم خانم ها خیلی پوئن ها دارند که با تغییر قانون ممکن است به چالش کشیده شوند. مثلا همین مهریه خانم ها ، یک ابزار متقابل است که در قانون برای خانم ها وجود دارد. برای همین می دانم که مسئولین و قانون گذاران باید مسئله را خیلی ریشه ای بررسی کنند و برایش تصمیم سازی کنند. ولی من خواهشی که دارم ، در بخش اجازه خروج همسر که بتواند یک خانم از کشور خارج شود و به طور خاص برای خانم های نخبه که برای ماموریت های ملی باید مثلا به همایش ها ، کنفرانس ها ، جشنواره ها یا مسابقات ورزشی ملی اعزام شوند و نقش یک سفیر ملی را دارند ، این اهرم فشار بر آنها را قانون گذاران بر دارند و اجازه بدهند آنها بتوانند برای ماموریت های شان اعزام شوند.
نعمتی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا پاداش ۱۰۰ میلیون تومانی خود را برای کسب سهمیه المپیک ریو و ۱۰ میلیون تومان برای رکوردشکنی قبل از المپیک که قرار بود حدود دو سال قبل فدراسیون به شما پرداخت کند را دریافت کردهاید یا خیر؟ گفت: متاسفانه هیچ کدام از جوایز به من پرداخت نشده است و هنوز چک ۱۰ میلیون تومانی که بابت رکورد شکنی از فدراسیون تیروکمان دریافت کرده بودم پاس نشده است. البته برای این مساله چندین بار با محمدعلی شجاعی، رییس فدراسیون تیروکمان تماس گرفتم ولی وی پاسخگو نبود. شاید شماره من را ندارد که جوابگو باشد!
لغو جام جهانی فرنگی کشتی در اهواز=
انصراف ایران از حضور در جام جهانی آمریکا
روابط عمومی فدراسیون کشتی ایران سهشنبه ۱۳ مارس اعلام کرد که اتحادیه جهانی کشتی با ارسال نامهای به این فدراسیون اطلاع داده است: «با توجه به مسائل پیش آمده و شرایط فعلی فدراسیون کشتی ایران، نظر اتحادیه جهانی این است که امکان برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ماه سال ۹۷ در اهواز فراهم نیست.»
اتحادیه جهانی کشتی سایر کشورهای شرکت کننده در جام جهانی کشتی فرنگی را از تصمیم خود مطلع کرده است. این تصمیم از قرار پس از استعفای جمعی از مدیران فدراسیون کشتی ایران در اعتراض به سیاست ایران برای پرهیز از رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی اتخاذ شده است.
مهدی جعفری گرزینی، کارشناس کشتی و مسئول باشگاه کشتی ماینتس در بوندس لیگای آلمان در گفت و گو با دویچه وله فارسی می گوید که این تصمیم “یک نوع تنبیه ورزش ایران بوده که با توافق جریانات غرب اتخاذ شده است.”
جعفری گرزینی می افزاید که در پی عدم مقابله ورزشکاران ایران با حریفان اسرائیلی، خطر “تعلیق ورزش ایران جدی شده است.” این کارشناس کشتی همچنین تاکید می کند که “فشاری که بر روی اتحادیه جهانی کشتی بوده، منجر به چنین تصمیمی شده و این پاسخ ورزشی سیاسی به حاکمیت و دولتمردان در ایران است.”
در پیامد این خبر، فدراسیون کشتی ایران اعلام کرد: با توجه به اعلام قبلی ایران مبنی براین که اگر امکان برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی در زمان پیشنهادی از سوی ایران نباشد، تیم ملی کشتی آزاد هم به دلیل جلو آمدن زمان برگزاری انتخابی تیم ملی نمیتواند در مسابقات جام جهانی آمریکا شرکت کند، فدراسیون کشتی این موضوع را به اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد و اتحادیه نیز با این موضوع موافقت کرد.
رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی پس از انتقاد شدید به سیاست پنهانکاری دولت حاکم بر ایران هنگام رویارویی ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی، از مقام خود استعفا کرد. او پس از استعفا به صراحت این پرسش را مطرح کرده بود که «اگر سیاست کشور بر عدم به رسمیت شناختن ورزشکاران اسرائیل و عدم رویارویی با ورزشکاران تیمهای منتخب اسرائیل است، پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟».
اعضای شورای فنی کشتی آزاد ایران هم پس از خادم استعفا کردند. با این وجود، فشار بر خادم پایان نیافته و او با حضور در مجمع فدراسیون کشتی بیانیهای را در تکمیل استعفایش به اعضای مجمع ارائه داد : “استعفای من به دلیل عدم حمایت وزارت ورزش از کشتی است و فکر می کنم با وجود من کشتی نیز از حمایت وزارت ورزش محروم می شود و این رشته ضربه خواهد خورد. پس بهتر است بروم تا کشتی ضربه نخورد. او تاکید کرد که استعفایش “هیچ ارتباطی” به عدم رویارویی کشتیگیران ایرانی با رقبای اسرائیلی ندارد؟!
از سوی دیگر، شماری از چهرههای کشتی ایران در نامهای سرگشاده از علی خامنهای خواستند برای حل مشکلات ناشی از خودداری ورزشکاران ایرانی از مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی در میادین بینالمللی وارد عمل شود. مربیان و ورزشکاران امضاکننده این نامه از وی خواستهاند به شورای عالی امنیت ملی «دستور» دهد از «دستگاه دیپلماسی کشور» بخواهد با «تشکیل تیمهای دیپلماسی و با ورود به کمیته بینالمللی المپیک» از ورزشکاران ایرانی در عرصههای بینالمللی حمایت کند. آنها خواستهاند که «این مراجع، تمام تلاش خود را به کار بندند تا موضوع محرومیت ورزشکار، مربی، کشتی و ورزش کشور را، در صورت عدم مبارزه با کشتیگیران و ورزشکاران» اسرائیلی «از طریق مذاکره و تعاملات مستقیم و غیرمستقیم و سایر ابزارهای دیپلماتیک» رفع کنند.
یک مالک باشگاه هفت تیرکش،
سوپرلیگ فوتبال یونان را معلق کرد!
دولت یونان به خاطر اتفاقات عجیب و ورود سلاح به زمین مسابقه در دیدار تیمهای بالای جدولی سوپر لیگ یونان که مسعود شجاعی هم در آن حضور داشت، لیگ فوتبال این کشور را تعلیق کرد.
به گزارش آس، اتفاقات رخ داده در دیدار یکشنبه پائوک و آ ا ک آتن، باعث شد دولت یونان وارد ماجرا شود و دستور به تعلیق سوپر لیگ فوتبال این کشور دهد. همچنین خواستار دستگیری ایوان ساویدیس شد. پائوک یکشنبه شب در حالی میزبان آ.ا.ک آتن بود که در دقیقه ۹۰ بازی توانست یک بر صفر پیش بیفتد اما داور این گل را آفساید اعلام کرد. با این اتفاق بازیکنان میزبان به داور اعتراض کردند و سپس رئیس باشگاه پائوک وارد زمین شد.
ساویدیس که مسلح بود، نزد داور رفت و او را تهدید به مرگ کرد. پس از دو ساعت وقفه داور در نهایت تصمیم گرفت تک گل بازی را قبول کند و پائوک با نتیجه یک بر صفر پیروز شود. با این حال حرکت رییس باشگاه پائوک در همه جا با واکنش همراه شد و پانوس اسکورلتیس وزیر داخلی یونان گفت: اتفاقی که دیشب افتاد حمله به افتخار فوتبال یونان بود. به باشگاه و هوادارانش آسیب رساندند کسی که مسلح وارد زمین میشود عمل ناپسندیدهای انجام داده است و به هیچ وجه نمیتوان این اتفاق را پذیرفت.
انگلیس در فکر تحریم جام جهانی ۲۰۱۸
به گزارش ایسنا و به نقل از آس، انگلیس آماده است تا جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را تحریم کند. ترزا می (نخست وزیر بریتانیا) حاضر است تا درخواست بایکوت کردن جام جهانی را به خاطر مسموم کردن سرگئی اسکریپال جاسوس سابق روسیه، دخترش یولیا و نیک بایلی (مامور پلیس) در لندن را ارائه دهد.
ترزا می میگوید سم اعصابی که در حمله به آنها استفاده شده از نوع جنگی عوامل اعصاب است که در روسیه تولید میشود. نخست وزیر بریتانیا گفت دولت وی به این نتیجه رسیده که “به احتمال زیاد” روسیه مسئول این حمله در جنوب بریتانیا است. اسکریپال و دخترش در کما به سر می برند و پزشکان معتقد هستند احتمال کمی وجود دارد تا آن ها به هوش آیند. از طرفی بایلی می تواند صحبت کند اما پزشکان نمی دانند این سم چه تاثیراتی بر بدن او خواهد گذاشت.
اسکاتلند یارد تلاش می کند تا بفهمد چه رابطه ای بین دولت روسیه و این مسمویت ها وجود دارد. نمایندگان بریتانیایی از این قضیه به شدت عصبانی هستند. کریس برایانت، عضو حزب کاگر در این باره گفت: وزرای کشور باید از سفیر روسیه بپرسند در این قضیه دخالت داشتند یا نه. چگونه این گاز اعصاب وارد کشور شده است. این گاز از طریق یک دیپلمات وارد شده است یا نه. آیا می توانیم اطمینان داشته باشیم دیگر از این سم وجود ندارد. همچنین امبر راد (وزیر داخلی انگلیس) خواستار پیگیری این موضوع شد. فیفا که در شرایط ناآرامی به سر می برد دوباره با یک بحران جدید رو به رو شد. این سازمان پیش از این با قطع رابطه عربستان و امارات با قطر، میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ مواجه شده بود.
حمله جدیدوصریح دادکان به دولت،
صالحی امیری و وزیرورزش
محمد دادکان، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال و استاد دانشگاه و مشاور وزیر صنایع امروز، بار دیگر به انتصاب های دولت در ورزش و دخالت مسایل سیاسی اعتراض کرد.
به گزارش تابناک، دکتر دادکان با اشاره به حضور اینفانتینو در ایران اظهار داشت: حضور آقای اینفانتینو در ایران یک غنیمت است. فدراسیون فوتبال تلاش کرد او را به ایران بیاورد و این کار مثبت است، اما مهم این است که باید دید در آینده چه اتفاقاتی برای فوتبال ما میافتد. اینفانتینو در صحبتهایش اصرار دارد که پول حق پخش باید به فدراسیون برسد، سیاست از فوتبال دور و عدالت رعایت شود؛ اگر این اتفاق در فوتبال ما بیفتد، حضور اینفانتینو مثبت است ولی اگر بخواهیم میزبانی را از دست بدهیم، نفوذ کشورهای عربی روی AFC بیشتر باشد و ما خارج از کشورمان بازی کنیم، حضور او هیچ کاری برای ما نمیکند. وقتی آقای روحانی در دیدار با رئیس فیفا میگوید که نگذارید سیاست در ورزش دخالت کند، یعنی حضور عربستان در بخشهای سیاسی و اعمال نفوذ، ولی آیا ما خودمان در کشور خودمان در ورزش کار سیاسی نمیکنیم که توقع داریم اینفانتینو این مشکل را حل کند؟ دادکان ادامه داد: الان وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک ما هر دو از مسائل و ارتباطات سیاسی سر کار نیامدند؟ حالا ما چطور از اینفانتینو میخواهیم سیاست را در فوتبال دخالت ندهد، در حالی که خودمان سیاست را در ورزش کشورمان اعمال میکنیم.
وی همچنین سخنگوی قوه قضاییه را مورد خطاب قرار داده وگفت: آقای اژهای چند شب پیش گفت هر موقع میخواهیم داراییهای افراد و مسئولان را مورد بررسی قرار بدهیم، خیلیها معترض هستند و نمیشود. من بهعنوان یک شهروند و معلم، خواهشی دارم و آن هم این است که «شما نمیخواهد آنهایی که رانت گرفتند و فساد دارند را معرفی کنید، شما آدمهایی که در مجلس، دولت و جاهای مختلف سالم زندگی کردند را معرفی کنید»، بهواللّه به تعداد انگشتان یک دست نمیرسد، پس فساد همهجا هست. اجازه بدهید مردم حرف بزنند و رسیدگی کنید.