پیام صریح فدراسیون جهانی جودو:
گفته بودیم که حضور بانوان محجبه ممنوع است!
پس از آنکه به “مارال مردانی” دختر ملیپوش جودوی ایران در المپیک جوانان در آرژانتین به دلیل پوشش سر اجباری دولتی اجازه حضور در مسابقات داده نشد و به این دلیل اشک میریخت، سایت کمیته ملی المپیک نوشت:فدراسیون جهانی جودو ایمیل فدراسیون ایران و پاسخ صریح خود مبنی بر ممنوعیت حضور جودوکاران محجبه در رویدادهای مهم بینالمللی را در اختیار کمیته ملی المپیک قرار داد.
بعد از اتفاقات اخیر جودو و جلوگیری از حضور مارال مردانی در مسابقات جودوی بازیهای المپیک جوانان 2018 آرژانتین بحثهایی مطرح شد که کمیته ملی المپیک به منظور تنویر افکار عمومی و آگاهی علاقمندان به ورزش بهخصوص رشته جودو توضیحات و مستنداتی پیرامون این موضوع منتشر میکند.
با اعتراض رضا صالحی امیری و رضا قراخانلو به بی عدالتی صورت گرفته در حق ورزشکار محجبه و جوان کشورمان ایمیلی از سوی سرپرست کاروان اعزامی ایران اصغر رحیمی خطاب به مسئولان فدراسیون جهانی جودو ارسال شد تا در صورت امکان ایمیل توجیهی ارسالی به فدراسیون جودوی ایران مبنی بر ممنوعیت حضور ورزشکاران محجبه را در اختیار کمیته ملی المپیک قرار دهد.
فدراسیون جهانی جودو متن دو ایمیل ارسالی ایران با محتوای استعلام جواز حضور ورزشکاران محجبه در رویدادهای بین المللی و همچنین پاسخ صریح رئیس فدراسیون بین المللی را در اختیار کمیته ملی المپیک قرار داد. متن هر دو ایمیل عینا منتشر میشود که محتوای آن به شرح زیر میباشد:
«جناب آقای رئیس،
فدراسیون بین المللی جودو (IJF) به ورزشکاران شرکت کننده در رویدادهای IJF اجازه استفاده از هیچ نوع پوشش سر نمیدهد، بهخصوص به منظور حفظ ایمنی و حفاظت از ورزشکاران و به ویژه در خلال تکنیکهای خفه کردن. حجاب سر، از منظر دیگر نیز ممنوع است زیرا به ورزشکاری که از آن استفاده میکند ارفاق داده میشود و باعث میشود ورزشکار دیگر، قادر به اجرای تکنیک گرفتن kumi-kata و خفه کردن نباشد. با تشکر از برای پرسش شما.
با احترام، ماریوس ل. ویزر رئیس فدراسیون بینالمللی جودو»
مارال مردانی تنها دختر جودوکار ایرانی بود که توانست سهمیه حضور در المپیک جوانان ۲۰۱۸ را کسب کند اما بدون انجام مسابقه حذف شد.
واکنش رسمی مدیر ایرانی شارلوا به ماجرای یک بازداشت
بر اساس گزارش منتشر شده از طرف یک تلویزیون اروپایی، یکی از داوران رسمی فدراسیون فوتبال بلژیک از دستکاری نتایج و تبانی در تقریباً تمامی مسابقات باشگاهی این کشور خبر داده است.
به گزارش تابناک، در حالی که نام مهدی بیات مالک باشگاه شارلروای بلژیک و همچنین برادرش مجتبی بیات در صدر گردانندگان باندهای فساد در فوتبال بلژیک دیده می شود، حالا زوایای جدیدی بعد از دستگیری های گسترده پلیس این کشور فاش شده که می تواند عواقبی هم برای آینده ستاره های ایرانی شاغل در لیگ بلژیک که توسط این دو ایرانی به آنجا منتقل شده اند، درپی داشته باشد. بازیکنانی مثل نورافکن، کاوه رضایی و علی قلی زاده توسط بیات به لیگ بلژیک منتقل شده اند.
شبکه تلویزیونی RTL با انتشار برنامهای مدعی شد این داور بلژیکی به این شبکه اعلام کرده که «تقریباً تمامی مسابقات با تبانی انجام شده و از ابتدا مشخص است که کدام تیم در این بازی برنده خواهد شد.» این داور که نامش فاش نشده اعلام کرده که داوران در این اقدامات مقصر نیستند بلکه نمایندههایی از طرف باشگاهها با قدرت پشت پرده بسیار زیاد هستند که این فعالیتهای پنهانی و مجرمانه را سازماندهی میکنند.
این درحالی است که فدراسیون فوتبال بلژیک چندی پیش دو داور بینالمللی و مشهور این کشور سباستین دلفریر و بارت فرتنتن را به صورت مادامالعمر از داوری در فوتبال این کشور منع کرد. بر اساس ادعای مطرح شده این دو داور که از بهترین داوران کشورشان به حساب میآمدند در دستکاری نتایج بازیهایی در لیگ فوتبال بلژیک نقش داشتند. لودو واندوال رئیس فدراسیون فوتبال بلژیک از ماجرای رسوایی این دو داور با عنوان اقدامی بسیار تلخ و ناامیدکننده یاد کرد تا هواداران فوتبال بلژیک را در بهت و حیرت فرو برد.
در همین راستا، تسنیم نوشت: مهدی بیات مدیرعامل ایرانی باشگاه شارلوا به بازداشت برادرش و اتهام پولشویی و تبانی در فوتبال بلژیک واکنش نشان داد. مهدی بیات در واکنش به بازداشت مجتبی بیات، برادرش و عامل انتقال کاوه رضایی از شارلوا به کلوب بروژ که توسط پلیس بلژیک صورت گرفت، گفت: هیچ چیزی درباره اتفاقهای امروز فوتبال بلژیک نمیدانم و فاقد هرگونه اطلاعاتی هستم. به طور مطلق هیچ چیزی درباره بازداشت برادرم و دیگر مدیران برنامه نمیدانم.
رئیس باشگاه شارلوا ادامه داد: تنها چیزی که الان میدانم این است که باشگاه شارلوا هیچ ارتباطی با بازداشتهای امروز توسط پلیس بلژیک ندارد و تحت بازرسی قرار نگرفت. شارلوا در آرامش است و فعالیتهای باشگاه من را با برادرم که یک مدیر برنامه فوتبال است مربوط نکنید. او هیچ دخالتی در مدیریت باشگاه شارلوا ندارد.
دادستانهای فدرال بلژیک به خبرگزاری رسمی فرانسه (AFP) اعلام کردهاند که مجتبی بیات، مدیر برنامه ایرانی معروف فوتبال بلژیک و مدیر سابق باشگاه شارلوا هم در منزلش دستگیر شده است. نشریه استاندارد بلژیک نیز ایوان لکو، سرمربی کاوه رضایی در تیم بروژ را در فهرست متهمان پولشویی و جزو افراد دستگیرشدگان معرفی کرده است.
منچستریونایتد از فروش سهام به بن سلمان منصرف شد
باشگاه منچستریونایتد فروش این باشگاه به ولیعهد عربستان را به دلیل مسائل سیاسی و حقوق بشری رد کرد.
به گزارش دیلی میرر، زمزمههایی مبنی بر فروش باشگاه منچستریونایتد به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان شنیده شد. منابع باشگاه منچستریونایتد اعلام کردند خانواده گلیزر به هیچ وجه حاضر به فروش باشگاه نیستند و اعلام کردهاند باشگاه فروشی نیست و مذاکرهای درباره فروش نخواهند کرد.
یکی از منابع نزدیک به باشگاه به انتقاد از زمان انتشار گزارش پرداخت. در حال حاضر رژیم سعودی با بحران درباره ناپدیدشدن و مرگ جمال خاشقجی و نیز کشتار مردم یمن روبهرو شده است که باعث شده تا انتقادهای زیادی به دولت عربستان وارد شود.
نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: عربستان باید ولیعهد دیوانه خود را برکنار کند و آمریکا باید خواستار این موضوع شود. در این گزارش آمده است: در حالی که صدها نفر در عربستان به اتهام فساد مالی بازداشت شدند، محمد بن سلمان قلعه ای در فرانسه به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار و یک کشتی تفریحی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار خرید. همچنین در شرایطی که وی به اصلاحات اجتماعی روی آورده است و به زنان اجازه رانندگی داده است، شماری از فعالان مدنی و اجتماعی در این کشور را بازداشت می کند. ولیعهد عربستان که بعد از پدرش، دومین مقام عالی رتبه این کشور است، پیشتر در رقابتهای فرمول یک و کشتی کج، سرمایه گذاری کرده بود و حالا به نظر تمایل به فعالیت در فوتبال دارد.
سعودی ها سال گذشته پس از قطع ارتباط کامل با قطر، شبکه ورزشی beIN را که متعلق به این کشور است، تحریم کردند. سپس شبکه BeoutQ در عربستان سعودی برای پوشش فوتبال انگلیس شروع به فعالیت کرد.
سرمایهگذاری اماراتیها در منچسترسیتی منجر به محبوبیت امارات در عرصه جهانی شده و به همین خاطر ولیعهد عربستان به دنبال تکرار چنین اقدامی است. هر چند منابع نزدیک به باشگاه اعلام کردند با توجه به اتفاقات سیاسی اخیر از جمله اتفاقی که برای جمال خاشقجی رخ داده است، احتمال فروش باشگاه به عربستانیها صفر است.
کانال خودمختار فدراسیون فوتبال!
انتشار مصاحبهای در کانال فدراسیون فوتبال یکی از حاشیههای این روزهای فوتبال ایران را رقم زده است.
ابتدا کیروش در کنار تشکر از’ رهبر’ و رییسجمهوری دولت حاکم بر ایران، در پاسخ به اخبار مبنی بر اجازه ندادن به تیم فوتبال المپیک برای استفاده از مجموعه تمرینی پک، با حالتی کنایه آمیز خطاب به استیلی گفت: “او وقت داشت به روسیه بیاید و از تماشای بازی تیم ملی لذت ببرد، اما وقت نداشته به ساختمان پک بیاید، من دروغگوها را دوست ندارم.”
و سپس انتشار مصاحبه ‘میک مک درموت’ دستیار کارلوس کی روش در کانال رسمی فدراسیون فوتبال. آریا صالحی در این رابطه مینوسد: پس از اینکه حمید استیلی حرف زد و از این گفت که تا به حال از ساختمان پک استفاده نکرده اند چند ساعت بعد کانال رسمی فدراسیون فوتبال مصاحبه ای از درموت را روی خروجی خودش گذاشت.مصاحبه ای که در آن به صورت خیلی بی ادبانه خطاب به استیلی گفته بود که او از خرس هایی که در میانمار جا گذاشته برای سیرک استفاده کند!
در پیامد آن، واکنشها شدید و تند منتشر شدند:
خداداد عزیزی همبازی سابق استیلی گفت: “خواهشم این است که چشمانمان را به این اتفاق نبندیم اگر امروز واکنشی نداشته باشیم فردا تدارکات پورتو علیه علی پروین مصاحبه میکند و آبدارچی بنفیکا در مورد احمدرضا عابدزاده نظر میدهد دیگر بس است غیرت ایرانی باید اینجا خودش را نشان بدهد.” محمد مایلیکهن، سرمربی سابق تیم ملی گفت: “آقای کیروش درست میگوید. اگر فوتبال ایران سیرک نبود نمیتوانستیم در خدمت ایشان و دستیارش باشیم. همه میدانند این حرفها، حرفهای بالاسری شماست. من هم میگویم اگر فوتبال ما سیرک نبود امثال شما نمیتوانستید هشت سال در این مملکت هر کاری دلتان میخواهد انجام بدهید.”
امیررضا واعظ آشتیانی که سابقه حضورش در مدیریت سطح اول فوتبال ایران به یکی دوسال مدیریت در استقلال خلاصه می شود، علیه کی روش با تندترین کلمات موضع گرفت وگفت: وقتی یک مربی را با التماس در تیم ملی نگه میداریم، نتیجهاش همین میشود و جالب اینجاست که مدیریت هم بلد نیستند تا این اتفاقات رخ ندهد. کیروش خیال میکند که دو قرن پیش است، زمانی که پرتغالیها در جنوب ایران بودند اما رئیسعلی دلواری پیدا شد و مقابلشان ایستاد. کیروش هم حالا نباید کاری کند تا او را با لگد از ایران بیرون بیندازند.
انتشار خبر اولیه که این واکنشهای تند را به همراه داشت در حالی از سوی کانال رسمی فدراسیون انجام شد که احتمالا خود مهدی تاج که در بیرون از مجموعه بوده از این اتفاق بی خبر بوده است.این برای اولین بار نیست که کانال رسمی فدراسیون فوتبال به صورت خودمختار و تک جزیره ای عمل می کند و جرقه حاشیه ای در فوتبال ایران را منتشر کرده که اصلا مشخص نیست چه زمانی و با چه طریقی خاموش خواهد شد.چند ماه قبل هم اخباری در این کانال منتشر می شد که مدیر روابط عمومی وقت از آن بی اطلاع بود!
حال دو حالت اینجا پیش می آید.یا اینکه کانال رسمی فدراسیون سیاست های مهدی تاج را پیاده می کند و مواضعی که می گیرد دقیقا مواضع رییس است،یا اینکه کسانی که این کانال را می چرخانند خودمختار هستند و بدون توجه به سیاست های کلی فدراسیون برای خودشان می برند،می دوزند و باعث اختلافی به این بزرگی برای فوتبال ایران می شوند.آن هم در شرایطی که تیم ملی در آستانه رقابت های جام ملت های آسیا قرار دارد و تیم های رقیب با امکانات خوبی که دارند خودشان را برای این رقابت ها آماده کرده اند.