1640-44

حضور ۳ قهرمان ورزشی ایران در جشنواره میلان

1640-45

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا علیرضا حیدری قهرمان اسبق کشتی جهان و المپیک با بازی در فیلم «من ایرانی‌ام»، علی انصاریان بازیکن اسبق تیم ملی و پرسپولیس با بازی در فیلم «کاپیتان امیر» و انوشیروان محسنی بازیگر ایرانی سینمای اتریش و قهرمان فول‌کنتاکت اروپا با بازی در فیلم «اسنیف» در جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان حضور دارند.
فیلم‌های بلند «کاپیتان امیر» به کارگردانی سعید چاری، «من ایرانی‌ام» به کارگردانی محمد رضا آهنج، «اسنیف» به کارگردانی فرزانه امینی، مستندهای «خواهرم محدثه» به کارگردانی عاطفه محرابی، «راه برفی» به کارگردانی آذر فرامرزی، «من لیدر هستم» به کارگردانی محسن خان جهانی، «ایران به توان 2» به کارگردانی فرزانه امینی و برنامه تلویزیونی با اجرای رامین راستاد و تهیه‌کنندگی مجتبی پوربخش و شبکه ورزش در این رویداد بین‌المللی در بخش‎های مختلف به رقابت می‌پردازند.
این جشنواره به منظور رقابت بین فیلمسازان، برنامه‌سازان، کشف استعدادهای جوان و معرفی چهرهای خلاق، همگام با سیاست‌های ورزش کشور، کمیته ملی المپیک یا پارالمپیک و FICTS، در راستای حمایت از تولید و عرضه فیلم‌های ورزشی برگزار خواهد شد. آثاری که می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند باید دارای موضوع یا مضامین ورزشی بوده و با هدف ترویج اهداف المپیک، جنبش المپیک و تقویت روحیه و منش ورزشکاری تولید شده باشد. مقر فدراسیون جهانی فیلم‌های ورزشی (FICTS) در میلان ایتالیا است که بیش از 116 کشور عضو این فدراسیون هستند و ایران جزو مناطق 16 گانه فدراسیون جهانی فیلم‌های ورزشی است. همه‌ساله در ماه نوامبر جشنواره جهانی فیلم های ورزشی با حضور چهره‌های سینمایی و قهرمانان ورزشی از کشورهای مختلف در میلان برگزار می‌شود.

«بمب، یک عاشقانه»
برنده جایزه کارگردانی جشنواره ترکیه

1640-46

پیمان معادی، بازیگر و کارگردان سرشناس ایرانی با فیلم «بمب، یک عاشقانه» جایزه بهترین کارگردانی را در بخش فیلم های بلند بین المللی که پرویز شهبازی دیگر کارگردان ایرانی رئیس هیئت داور آن بود، دریافت کرد.
ششمین دوره جشنواره بین المللی فیلم بوغار ایچی استانبول با مراسم اهدای جوایز به برندگان هر یک از بخش های این جشنواره به پایان رسید.
ششمین دوره جشنواره فیلم بوغار ایچی در حالی به کار خود پایان داد که سینماگران ایرانی سهم زیادی در میان برندگان جوایز این دوره داشتند.
براساس گزارش آناتولی، پیمان معادی، بازیگر و کارگردان سرشناس ایرانی با فیلم «بمب؛ یک عاشقانه» جایزه بهترین کارگردانی را در بخش فیلم های بلند بین المللی که پرویز شهبازی دیگر کارگردان ایرانی رئیس هیئت داور آن بود، دریافت کرد.
معادی ضمن ابراز خوشحالی از دریافت این جایزه گفت: خوشحالم که در شهر دوست داشتنی استانبول هستیم، امیدوارم در آینده بتوانم در این شهر در زمینه فیلم همکاری داشته باشم.
بابک جلالی دیگر کارگردان ایرانی تبار نیز با فیلم «سرزمین» جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بین المللی فیلم «بوغار ایچی» استانبول در این بخش را دریافت کرد. پرویز شهبازی، کارگردان سرشناس ایرانی به عنوان رئیس هیئت داوران بخش مذکور جایزه برترین فیلم بلند بین المللی را به بسام جرباوی کارگردان فلسطینی فیلم «پیچ گوشتی» تقدیم کرد.

خانواده علی حاتمی به تماشای دزد دوچرخه نشستند

1640-47

خانواده زنده‌ یاد علی حاتمی با حضور در موزه سینمای ایران، در برنامه «نگاهی به سینمای نئورئالیسم ایتالیا» شرکت کردند.
برنامه فرهنگی و سینمایی «نگاهی به سینمای نئورئالیسم ایتالیا» پروژه مشترک دو موزه سینمای ایران و ایتالیا- هفته گذشته میزبان خانواده علی حاتمی، کارگردان مطرح سینمای ایران بود.
زهرا خوشکام، علی مصفا، لیلا حاتمی و فرزندانشان: عسل و مانی مصفا در اکران‌های فیلم‌های سینمای نئورئالیسم ایتالیا که در موزه سینمای ایران برپاست، شرکت کردند و با مردم به تماشای «دزد دوچرخه» ساخته ویتوریو دسیکا نشستند.
«رم شهر بی‌دفاع»، «دزد دوچرخه»، «معجزه در میلان»، «امبر تو دی» و «واکسی»، پنج فیلم‌ مطرح ایتالیایی هستند که اکران آ‌ن‌ها در برنامه تخصصی « نگاهی به سینمای نئورئالیسم ایتالیا» گنجانده شده‌ است.
نمایش فیلم‌های این مکتب سینمایی تا ۱۴ آبان‌ ماه در موزه سینما ادامه دارد و علاقمندان می‌توانند برای دیدن فیلم‌ها، ساعت ۱۹ به موزه سینما مراجعه کنند.

سینمای  ایران در جشنواره های بین المللی

1640-48

فیلم «زخم» جایزه فستیوال منچستر را برد
فیلم کوتاه «زخم» ساخته امیرحسین بصیر جایزه بهترین فیلم را از دیدگاه تماشاگران در فستیوال منچستر ربود.
این فیلم روایت 2 روز زندگی یک کودک 7 ساله است که مورد تجاوز شخصی قرار گرفته و زخمی عمیق بر روح خود دارد.

موفقیت فیلم درخت پرتقالی
فیلم انیمیشن «درخت پرتقالی» به کارگردانی امیرهوشنگ معین جایزه بهترین فیلم کوتاه فستیوال کودک «سین یی» تایوان را صاحب شد.
این فیلم دو بعدی دیجیتالی درباره دختربچه ای است که درون پرتقالی زندگی میکند و برای احیای درخت به شهری بالای ابرها پرواز می کند.

فیلم «مه» برنده فستیوال هند
فیلم کوتاه «مه» ساخته علی شورورزی و حسین محروقی جایزه بهترین فیلم فستیوال بین المللی شیملا هندوستان را به دست آورد.
فیلم قصه زن غسالی است که بعد از مرگ کودکش هیچ بچه ای را نشسته است.

2 فیلم ایرانی در جشنواره ارمنستان
2 فیلم «نسترن های وحشی» به کارگردانی رهبر قنبری و «یه وا» ساخته آناهید آباد در بخش رقابتی فستیوال بین المللی فیلم کودک و نوجوان «رولان» ارمنستان پذیرفته شدند، در ضمن فیلم «یه وا» به جشنواره آلمان هم راه یافت.

بخش ویژه سینماگران زن ایرانی در اسپانیا
در ششمین فستیوال فیلم های مستند و کوتاه در اسپانیا، بخش ویژه سینماگران زن ایرانی با 20 فیلم برگزار میشود.
درمیان فیلم ها: «124» ساخته رقیه توکلی، «زخم غایب» مریم تفکری، «اکتسابات انتصابی» سمانه شجاعی، «نفس» مونامرادی، «تسخیر» نغمه مقصودلو، «نگاه» ساخته فرنوش صمدی، «این شهر من بود» ساخته تینا پاکروان و… دیده میشوند.

«زمانی برای مستی اسب ها»
درمیان 12 فیلم برتر تاریخ سینما

1640-49

فيلم سينمايی «زمانی برای مستی اسب‌ها» (کاتیک بو مه‌ستی ئه‌سپه‌کان) A Time for Drunken Horses نخستين ساخته «بهمن قبادي» کارگردان سرشناس سينمای ایران و برنده جايزه «دوربين طلايی» از جشنواره بين‌المللی فيلم «کن» فرانسه در سال 2000 که تاکنون در بیش از 50 جشنواره بين‌المللی حضور داشته و جوايز معتبر بين‌المللي را از آن خود کرده است، اخيراً جزو شش فیلم از لیست 12 اثر برتر شگفت انگیز فیلم‌های غیرانگلیسی زبان تاریخ سینمای جهان از نظر «نیکولاس باربر» Nicholas Barber منتقد خبرگزاری جهانی «بی.بی.سی» BBC قرار گرفت.
در مقدمه گزارش «نیکولاس باربر» در بخش انگلیسی خبرگزاری جهانی «بی.بی.سی» BBC آمده است: نظرسنجی فیلم‌های خارجی زبان بخش فرهنگی «بی.بی.سی» BBC شامل فیلم‌هایی از 66 کشور مختلف جهان است و به ناگزیر، آثار برخی از این کشورها بهتر از دیگران بودند. چندین فیلم در این لیست وجود ندارد، اما این بدان معنا نیست که آنها شاهکار نباشند. این فقط به این معنی است که آنها شاهکارهای منتظر کشف هستند.
در این گزارش، «نیکولاس باربر» در مورد فيلم سينمايی «زمانی برای مستی اسب‌ها» به كارگرداني «بهمن قبادي» که در جایگاه ششمین فیلم از فهرست 12 اثر برتر شگفت انگیز جهان BBC قرار دارد، نوشته است: یک زیرنویس در ابتدای فیلم قهرمانانه «بهمن قبادی» اعلام می‌کند که این فیلم «ادای احترام به میراث فرهنگی من است» و «این افراد، در ذهن من خیالی نیستند». شکی در مورد آن وجود ندارد. قبادی ممکن است روایت جذابانه و زیبایی را در این فیلم به تصویر کشیده باشد. اما «زمانی برای مستی اسب‌ها» که در شهر قبادی روایت شده است، به عنوان یک گزارش کاملا معتبر از زندگی کُردی است و به همین دلیل بسیار تأثیرگذار است. قهرمان آن «ایوب»، یک پسر یتیم است که به قاچاقچیان منطقه می‌پیوندد تا بتواند هزینه جراحی برادر معلولش «مادی» را تأمین کند. همانطور که آنها روی کوه در حال حرکت هستند، باد به شدت شروع به وزیدن می‌کند؛ به حدی که برای ادامه حرکت اسب‌ها، به آنها الکل خورانده می‌شود که نام فیلم نیز برگرفته از همین مسأله است.
اسامی فیلم‌های فهرست 12 اثر برتر شگفت انگیز جهان، عبارتند از: 1 ـ «سیاه مشق» Black Orpheus به کارگردانی «مارسل کاموس» Marcel Camus محصول سال 1957 برزیل، 2 ـ «من کوبا هستم» I Am Cuba به کارگردانی «میخائیل کالاتوزوف» Mikhail Kalatozov محصول سال 1964 کوبا، 3 ـ «توپ آتش نشانی» The Firemen’s Ball به کارگردانی «میلوش فورمن» Miloš Forman محصول سال 1967 چکسلواکی، 4 ـ «محاصره» Siege به کارگردانی «گیلبرتو توفانو» Gilberto Tofano محصول سال 1969 اسرائیل، 5 ـ «ماپانتوسلا» Mapantsula به کارگردانی «اولیور اشمیتز» Oliver Schmitz محصول سال 1988 آفریقای شمالی، 6 ـ «زمانی برای مستی اسب‌ها» A Time for Drunken Horses به کارگردانی «بهمن قبادي» محصول سال 2000 ایران، 7 ـ «دونده سریع» Atanarjuat: The Fast Runner به کارگردانی «زاکارایاس کونک» Zacharias Kunuk محصول سال 2001 کانادا، 8 ـ «دارت» Daratt به کارگردانی «محمد صلاح هارون» Mahamat Saleh Haroun محصول سال 2006 چاد، 9 ـ «عمو بونمی، کسی که می‌تواند گذشته‌اش را به یاد بیاورد» Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives به کارگردانی «آپیچاتپونگ ویراستاکول» Apichatpong Weerasethakul محصول سال 2010 تایلند، 10 ـ «وجده» Wadjda به کارگردانی «حیفا المنصور» Haifaa al-Mansour محصول سال 2012 عربستان سعودی، 11 ـ «نورتی، پایان تاریخ» Norte, the End of History به کارگردانی «لاو دیاز» Lav Diaz محصول سال 2013 فیلیپین و 12 ـ «در آغوش مار» Embrace of the Serpent به کارگردانی «کیرو گیورا» Ciro Guerra محصول سال 2015 کلمبیا.

نازنین بنیادی بازیگر و فعال حقوق بشر درجمع 25 زنی است که جهان را دچار دگرگونی می کنند
یارا شهیدی دومین ایرانی تبار در این لیست است

1640-50

اینروزها نه تنها در نشریات و رسانه های تصویری امریکا واروپا، بلکه حتی در داخل ایران هم از نازنین بنیادی بازیگر جوان هالیوود و فعال حقوق بشر نام می برند که به گفته نشریه معتبر «پیپل» در لیست 25 زنی است که در سال 2018 سبب دگرگونی در جهان میشوند.
نازنین 38 ساله که زمان نوزادی ایران را با خانواده ترک کرده و به لندن کوچ کرده اینک در سینمای امریکا صاحب نام است ضمن اینکه از اعضای فعال مرکز حقوق بشر ایران در نیویورک است.
در همین لیست یارا شهیدی بازیگر ایرانی تبار سریال ها و فیلم های امریکایی، از پدر ایرانی و مادر افریکن امریکایی است که از فعالان حقوق مدنی وحقوق بشراست.

فیلمبرداری «آن شب» در امریکا به پایان رسید

1640-51

به گزارش بانی فیلم، فیلمبرداری فیلم سینمایی «آن شب» (The Night) به کارگردانی کوروش آهاری در آمریکا به پایان رسیده و در حال حاضر فیلم مراحل تدوین خود را پشت سر می گذارد.
محمد درمنش، الکس بروتو و جفری الارد به طور مشترک تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارند. تری جرج، سازنده «هتل ریواندا» و برنده جایزه اسکار و گلدن گلوب نیز به عنوان مشاور تهیه در این پروژه سینمایی حضور داشته است.
«آن شب» با نام پیشین «شب» اولین فیلم شهاب حسینی در آمریکا محسوب می شود. این بازیگر در این فیلم سینمایی با نقشی کاملاً متفاوت به ایفای نقش پرداخته است.
امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری، علی کوششی، و هنرمند خردسال، لیلا گرگانیان دیگر بازیگران این فیلم هستند که در کنار بازیگران خارجی: لی لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مورا مقابل دوربین رفته اند.
«آن شب» داستان یک زوج ایرانی ساکن آمریکا را روایت می کند که در هتلی محبوس شده اند. آنها در نهایت وادار می شوند تا با رازهایی که از هم پنهان کرده اند روبرو شوند…
این اثر سینمایی محصول کمپانی ماموت پیکچرز و کمپانی سون اسکایز اینترتینمنت است.