1601-49

کارهای نیکی کریمی با پول اهدایی برای زلزله

1601-52

نیکی کریمی (بازیگر و کارگردان سینما) که این‌روزها یکی از کمپین‌های کمک به زلزله‌زدگان را هدایت می‌کند، در حاشیه برخی خبرها مبنی بر اینکه وجوه جمع‌آوری شده از سوی سلبریتی‌ها به مناطق زلزله‌ زده پرداخت نشده است گفت: من در زمان حادثه زلزله کرمانشاه در خارج از کشور بودم. در همان سفر؛ کمپینی را برای کمک به مردم کرمانشاه راه‌اندازی کردم و به‌رغم پیشنهاداتی که برای مشارکت در این کمپین مطرح شد، تصمیم گرفتم به تنهایی این کار را انجام بدهم، زیرا معتقدم وقتی تنهایی کاری را انجام می‌دهم، می‌توانم آن را به خوبی مدیریت کنم. در این مدت شنیدم که چند شخص و گروه اعلام کرده‌اند که من در این مسیر کمک به زلزله‌زدگان به آنها پیوسته‌ام اما همین‌جا و از همین تریبون اعلام می‌کنم واقعیت ندارد. من تنها با گروه خودم فعالیت می‌کنم.
وی ادامه داد: به محض آنکه از سفر خارج از کشور بازگشتم، همراه با تورج اصلانی و مهدی اصلانی که در فیلم «سوت پایان» با هم همکاری کرده بودیم، به کرمانشاه سفر کردم تا از نزدیک مناطق زلزله‌زده را مشاهده کنم و ببینم چه کمکی را می‌توانیم انجام دهیم. در این سفر از سرپل ذهاب و سایر مناطق زلزله‌زده بازدید کردم و با گروه‌های مردم‌نهاد که در آن منطقه فعالیت می‌کردند، گفتگو کردم و متوجه شدم در این مناطق کودکان و نوجوان‌هایی زندگی می‌کنند که والدین خود را در زلزله از دست داده‌اند و هم مشکل مسکن دارند و هم فضایی برای گذران اوقات خود ندارند.
کریمی ادامه داد: سال پیش در سالروز زلزله بم به این شهر سفر کردم و یکی از مکان‌هایی که دیدم؛ منزلی بود به نام خانه فرهنگ که در آنجا تعدادی از کودکان بازمانده از زلزله بم در این سالها زندگی کرده بودند و امروز در حال فارغ‌تحصیل شدن بودند. تابستان امسال و قبل از زلزله نیز همراه با تعدادی از سینماگران؛ کارگاه‌هایی را در شهر سُنقُر برگزار کرده بودم. آنجا دیدم در این مناطق پتانسیل خوبی از لحاظ هنری و انسانی وجود دارد.
تهیه‌کننده فیلم آذر افزود: پس از بازدیدها و بررسی‌ها، به این نتیجه رسیدم که می‌توان در کرمانشاه محلی را راه‌اندازی کرد و مکانی را ساخت که همزمان هم به گروهی پناه و سکونت بدهد و هم پذیرای هنرمندانی باشد که می‌توانند فعالیت کنند. فکر کردم با ساخت خانه فرهنگ می‌توان هم فعالیت فرهنگی انجام داد و هم استعدادها را شناخت و به شکوفا شدن آنها کمک کرد. ساخت این خانه‌های فرهنگ در مناطق زلزله‌زده از نگاه من بسیار مبرم و ضروری است زیرا مردم در این مناطق نه تلویزیون دارند، نه سینما و نه نه هیچ سرگرمی دیگری. وقتی به این شهرها می‌رویم فقط مردمی را می‌بینیم که در چادرها نشسته‌اند و هیچ کاری انجام نمی‌دهند جز غصه خوردن.
وی ادامه داد: طرحی که مدنظر داریم یک طرح چند منظوره است که هم فرهنگسراست و هم محلی برای اسکان و نگهداری کودکان و نوجوانان. اولین مرحله از ساخت این مکان که گرفتن زمین است، در حال انجام است و در اواخر مراحل قانونی قرار دارد. متراژ این زمین هم حدود دو هزار متر است و نقشه ساختمان نیز تهیه شده است.
کریمی عنوان کرد: قبل از راه‌اندازی و ساخت این فرهنگسرا و خانه فرهنگ، ما با همراهی کمپین احداث خانه‌های فرهنگ و هنر همراه شدیم که مجموعه‌ای از هنرمندان و فعالان فرهنگ و هنر در این زمینه اقدام به آموزش مربیان بومی می‌کنند. ساخت هفت کانکس را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در مناطق مختلف به صورت سیار مستقر می‌شود و امکانات کاملی دارد و به نوعی خانه فرهنگ سیار خواهد بود. هنرمندان کرمانشاهی هم با حضور در این خانه‌های فرهنگ‌ سیار برنامه‌های مختلفی همچون شعرخوانی، نقاشی و تئاتر انجام می‌دهند و همزمان می‌توانند اسکان موقت پیدا کنند. بزودی اولین کانکس از این هفت کانکس نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

هربار سنگ قبر فردین را می شکنند
مردم دوباره می سازند

1601-50

در طی 10 سال گذشته بیش از 10 بار سنگ قبر فردین ستاره محبوب سینمای قبل از انقلاب را در تاریکی شب شکسته اند و هیچکس هم مسئولیت آنرا نپذیرفته است.
جالب اینکه هر بار خود مردم، دست بالا کرده و سنگ قبر سنگین تر، محکم تر، زیباتر روی مزار فردین ساخته اند و جالب تر اینکه عده ای در سالگرد مرگ او، پوسترها و فیلم های او را مجانا میان دوستداران او پخش می کنند.
فردین آخرین بار برای گرفتن مجوز به مسئولان مراجعه کرد، ولی بعد از 8 ساعت انتظار او را نپذیرفتند و درست همان روز غروب، فردین در خواب سکته کرد و رفت.

قرارومدار بازیگران قدیمی در سالهای 90 زندگی شان

1601-51

در طی دو سال گذشته، بازیگران قدیمی با اعلام سن و سال خود که میان 88 تا 95 سال است به گفته طنز نصرت کریمی، با هم قرار ومدار گذاشته اند که دستجمعی تا 100 سالگی پیش بروند.
این بازیگران شامل: نصرت کریمی، جمشید مشایخی، نصرت وحدت، محمدعلی کشاورز، عزت الله انتظامی و علی نصیریان (از راست به چپ و بالا به پایین) هستند.
درجمع این بازیگران انتظامی و نصیریان هنوز فعالیت دارند و بقیه دوران بازنشستگی را می گذرانند.

فیلم های ایرانی در جشنواره های جهانی

دو جایزه برای انیمیشن آلفابت

1601-53

فیلم انیمیشن «آلفابت» ساخته کیانوش عابدی، دو جایزه از مکزیک و امریکا دریافت داشت. اولین جایزه بعنوان بهترین بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره سیولیتا مکزیک و دومین جایزه بهترین فیلم تجربی و انیمیشن از جشنواره فیلم بی کلام Speechless در امریکا شد و جایزه نقدی 500 دلاری را هم کسب کرد.

نمایش فیلم کوپال در فستیوال بلگراد

1601-54

فیلم سینمایی کوپال در بخش «مرزها» فستیوال بین المللی فیلم بلگراد به نمایش در آمد. این فیلم به کارگردانی کاظم ملایی ساخته شده و تا بحال کاندیدای چندین جایزه شده است.

فستیوال موسیقی ملل استرالیا با نوای موسیقی کردی آغاز میشود

1601-55

فستیوال موسیقی ملل همین هفته در استرالیا با اجرای موسیقی کردی توسط همنوازان «سرو» به سرپرستی و آهنگسازی سالار ایوبی آغاز میشود.
این گروه دومین حضور خود را در این فستیوال درحالی برگزار می کنند که از سراسر جهان آهنگسازان و نوازندگان و گروه های معروف موسیقی به استرالیا آمده اند از جمله Baker Boy Leo/و… درمیان نوازندگان چند خانم موزیسین چون وحیده عیسایی، سوگل میرزائی، نازنین رنج پور روی صحنه می آیند.

امسال ایران در فستیوال فیلم برلین حضوری روشن دارد

1601-56

مسئولان فستیوال فیلم برلین اعلام کردند در دوره 68 فستیوال که در روزهای 15 تا 25 فوریه برگزار میشود، 4 فیلم ایرانی حضور دارند.
فیلم «خوک» ساخته مانی حقیقی در بخش اصلی رقابت های فستیوال شرکت می کند. فیلم هجوم ساخته شهرام مکری در بخش چشم انداز، فیلم «درساژ» ساخته پویا بادکوبه و «هندی وهرمز» ساخته عباس امینی در بخش نسل نو حضور دارند.

گزارشی از اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر
و اهدای سیمرغ‌های بلورین به هنرمندان برجسته کشور

1601-57

مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد با اجرای رضا رشیدپور آغاز شد. پس از خوش آمد گویی رشیدپور با سخنرانی داروغه زاده دبیر جشنواره ادامه پیدا کرد. در ادامه برنامه رضا رشید پور با بردن اسامی فیلمها از حضار خواست با تشویقشان نظر خود را در خصوص فیلم‌ها اعلام کنند که مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی مورد تشویق بی نظیر حضار قرار گرفت.
پس از سخنرانی معاونت سینمایی وزارت ارشاد اسلامی رشیدپور ضمن تشکر از مردم به خاطر پشتیبانی از سینما یادی از استاد مشایخی کرد که از بیمارستان برای سینما پیام میفرستد. در این حین پژمان جمشیدی وارد سالن شد که مورد تشویق شدید حضار قرار گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به “حیوان” ساخته بهمن و بهرام ارک رسید.
جوایز اصلی
سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن اهدا می‌شود به سحر دولتشاهی برای فیلمهای چهارراه استانبول و عرق سرد
سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد اهدا می‌شود به جمشید هاشم پور برای فیلم دارکوب
سیمرغ بلورین بهترین نقش اول زن اهدا می‌شود به سارا بهرامی برای فیلم دارکوب
دیپلم افتخار بهترین نقش اول مرد اهدا می‌شود به امین حیایی برای فیلم شعله ور
سیمرغ بلورین بهترین نقش اول مرد اهدا می‌شود به امیر جدیدی برای فیلمهای تنگه ابوقریب و عرق سرد
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه تقدیم می‌شود به کامبوزیا پرتوی برای کامیون و هومن سیدی برای مغزهای کوچک زنگ زده- کامبوزیا پرتوی سیمرغش را به سعید آقاخانی تقدیم کرد
جایزه ویژه هیئت داوران تعلق گرفت به پیمان معادی برای فیلم بمب؛یک عاشقانه
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی تعلق می‌گیرد به ابراهیم حاتمی‌کیا برای فیلم به وقت شام و بهرام توکلی برای فیلم تنگه ابوقریب
سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی تقدیم می‌شود به سرو زیر آب به تهیه کنندگی سید حامد حسینی
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردم تعلق می‌گیرد به مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی
پس از اهدای سیمرغ‌های بلورین اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به پایان رسید.
ابراهیم حاتمی کیا در سخنانی جنجال برانگیز که واکنشهای زیادی در سوشال مدیا داشت گفت: من فیلمساز وابسته‌ام و متاسفم برای کسانی که برای موسسه اوج اسم سازی می‌کنند. من از کسانی فیلم ساختم که برکت آنها اینجا هستیم. من از کسانی که به وقت شام را فیلم کمدی نامیدند شکایت به خدا می‌برم. من از تلویزیون برای نوع برخوردش با این سبک فیلمها به خدا شکایت می‌کنم!