1532-88

کامران نوزاد چهره برجسته تئاتر،
سینما و تلویزیون در خلوت خود

1532-89

خیلی ها می پرسند کامران نوزاد چهره سرشناس سینما، تیاتر و تلویزیون اینروزها کجاست؟ چهره هنرمندی که در کارنامه خود، دهها فیلم، نمایش وسریال دارد.
کامران نوزاد اینروزها 80 ساله میشود، که بقولی 60 سال از عمر خود را در صحنه های هنر درخشیده است در فیلم هایی چون مهمانان هتل استوریا، فرستاده، صحرای تاتارها، ملکوت، زنبورک، علی کنکوری و نمایشات وسریال هایی چون: لحظه، طلاق، اعتیاد، استثناء و قاعده هنرنمایی کرده است.
از خود می پرسیم چرا باید هنرمندان ارزشمندی چون کامران نوزاد و همسر هنرمندش آذر فخر که از افتخارات تاتر ایران است، درسکوت و خلوت خود بسر برند؟
چرا این همه بنیادهای ایرانی در امریکا، در اندیشه برگزاری شب بزرگداشت این چهره ها نیستند؟ چرا از آنها قدرشناسی نمیشود؟ چرا آنها را به مجالس و محافل و گالاهای خود دعوت نمی کنند تا بهانه ای برای دیدار دوستداران شان و نفسی تازه در زندگی شان باشد.
کامران نوزاد عزیز تولد 80 سالگی ات مبارک. همیشه به هنرت و شخصیت ارزنده ات افتخار می کنیم و یادت هستیم، تو با این کارنامه درخشان همیشه می مانی و درودی برای «آذر فخر» همسرش داریم که همیشه در کنارش بوده است.

نشان افتخار برای پروفسور چلینگریان

1532-90

هفته پیش پروفسور جورج چلینگریان از ایرانیان ارمن تبار استاد دانشگاه “USC” به خاطر 55 سال تدریس و خدمات اجتماعی از سوی نهاد پگاسوس “حلقه الماس” به دریافت نشان افتخار نایل آمدند، مرام نشان در ستایش و قدردانی از تلاش مستمر در راه گسترش فرهنگ با اتکاء بر انسانیت، حقیقت و افتخار و به خاطر قدر شناسی از موقعیت های درخشان و کم نظیر در نایل شددن به رشد و کمال روحی، فلسفی و تلاش های اموزشی می باشد. دیپلم افتخار و شایستگی در مراسمی خصوصی به ایشان اعطاء شد. برای ایشان بهترین ها را آرزو داریم.

برنامه ای با امیر

1532-91

چند هفته ایست که با «برنامه ای با امیر» با شنونده هامان در ارتباط هستیم و می بینیم که این برنامه با اقبال عمومی روبرو شده و علتش هم این مهم است که او در رادیو ایران مدتها راه شب را اجرا می کرده است وصدائی گرم و دلپذیر دارد و چون با مردم در ارتباط گسترده بوده و هست به درد دل ها و خواستها و نکته هایی آشنایی و آگاهی دارد که لاجرم بر دل می نشیند. این برنامه روزهای پنجشنبه از ساعت 11 تا 12 ظهر و تکرار آن از 10 تا 11 شب از رادیو جوانان ارایه می شود.
نظرتان را برای ما بنویسید که اگر با پسند شما همراه شد به مدت آن بیافزائیم.

ایرانی بی سروصدایی که هوشمندی
را به تلفـن‌هـای همــراه افـزود

همه آنهایی که از تلفن های آی فون و دیگر تلفن های هوشمند بهره می گیرند، مدیون این ایرانی افتخارآفرین هستند

1532-93

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان بدون آنکه خبر داشته باشند هر روز از فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که طراح و خالق آن حسین یاسایی، یک ایرانی مقیم لندن است. نام وی و شرکت تحت مدیریت وی «ایمجینیشن تکنولوجیز» را هیچگاه روی وسایل ارتباطی جدید، روی تابلوهای تبلیغاتی و یا در کنار نام‌های معروفی مثل اپل و گوگل نمی‌بینیم.
چهره حسین یاسایی همچون سایر نام‌آوران عرصه فناوری ارتباطی مثلا مارک زاکربرگ بنیان‌گذار فیس‌بوک و یا استیو جابز از موسسان و مدیران اپل شناخته شده نیست. با این همه هر کسی که از تلفن‌های آی‌فون و یا انواع دیگر همراه‌های هوشمند استفاده می‌کند به این ایرانی پنجاه و پنج ساله مدیون است.
در گزارش تازه‌ای از روزنامه بریتانیایی «دیلی‌میل» آمده‌است که بخش اعظم فناوری‌های پیچیده‌ای که اکثر تلفن‌های هوشمند از آن استفاده می‌کنند، از گرافیک آن گرفته تا سیستم عامل، همه محصول شرکتی هستند که حسین یاسایی آن را مدیریت می‌کند. خود او می‌گوید: «در حقیقت ما عنصر هوشمندی را به این تلفن‌های همراه می‌دهیم. قبل از نوآوری و فناوری‌های محصول شرکت ما هیچ تلفن هوشمندی وجود نداشت.»
او وقتی کار برای این شرکت را شروع کرد که در آن زمان این شرکت «ویدئو لوجیک» نام داشت، و با حدود ۴۰ کارمند برخی از فناوری‌های به‌کاررفته در سیستم «ام‌اس داس» مایکروسافت را تولید می‌کرد، ولی پس از حدود ۲۰ سال شرکت تحت مدیریت وی در دوازده کشور مختلف جهان بیش از هزار و ۱۰۰ کارمند دارد.
مشتریان این شرکت نام‌های بزرگ عرصه فناوری ارتباطی مثل اپل، گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، اینتل، سونی و ال‌جی هستند. فهرست مشتریان این شرکت آن‌قدر گسترده‌است که آقای یاسایی برای پرهیز از رنجاندن رقبای آنها ترجیح می‌دهد که از همه آنها اسم نبرد.
حسین یاسایی متولد و بزرگ شده ایران است. اولین تماس او با فناوری در چهار سالگی صورت گرفت. وی می‌گوید: «یادم هست که در چهارسالگی برای سردرآوردن از نحوه کار یک رادیوی بزرگ، انگشت خود را درون آن بردم و برق مرا گرفت. از آن زمان علاقه من به فناوری‌های جدید و کامپیوتر ادامه یافته‌است.»
او در سال ۱۹۷۶ برای تحصیلات عالی به بریتانیا رفته و دوره پیش‌دانشگاهی را که معمولا دو سال طول می‌کشد ظرف چند ماه با موفقیت طی کرد و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه «ناتینگهام» به پایان برد.
حسین یاسایی در مورد تفاوت‌های موجود بین صنعت ارتباطات و رایانه در بریتانیا با آمریکا می‌گوید یکی از دلایل اصلی پیشرفت آمریکایی‌ها این است که محیط علمی و فعالیت گسترده این شرکت‌ها طی چند دهه اخیر شرایطی را فراهم کرده که بسیاری از جوانان را به نوآوری تشویق می‌کند.
علاوه بر این، بلندپروازی نیز یکی از دلایل اصلی برای پیشرفت فناوری و حرکت به سوی اختراع‌های جدید است. به گفته آقای یاسایی در بریتانیا این روحیه بلندپروازی ضعیف‌تر است و معمولا در برابر طرح‌های بزرگ و بلندپروازانه مقاومت می‌شود.
حسین یاسایی تاکید می‌کند که مهمترین عامل برای رشد فناوری‌های نوین در هر کشوری آموزش نوجوانان و ایجاد زمینه‌های لازم برای رشد استعدادها، آفرینندگی و خلاقیت جوانان است.

گرامیداشت ناصر تقوایـی در تورنتو

1532-94

گروه هنری موج نو مراسم گرامیداشت ناصر تقوایی، از کارگردانان مطرح و اثر گذار تاریخ سینمای ایران را با نمایش مستند بلند: «تقوایی به روایت خودش» ساخته عارف محمدی روز شنبه 29 اکتبر از ساعت 7 تا 9 شب در بنیاد فرهنگی پریا در شهر تورنتو برگزار خواهد کرد.
در این مراسم علاوه بر نمایش فیلم مستندی که حاوی گفتگوی عارف محمدی با ناصر تقوایی در حوزه سینما و ادبیات می باشد، پیام هایی نیز از سوی تنی چند از چهره های نام آشنای ادبیات و سینمای ایران همچون: ایرج پزشک زاد، داریوش مهرجویی، داریوش ارجمند، جمشید مشایخی، بهروز وثوقی، فخری خوروش و رامین جهانبگلو پخش خواهد شد. شرکت در این مراسم برای عموم آزاد و رایگان می باشد.
ناصر تقوایی با پشتوانه و دانش بالایی در ادبیات و قصه نویسی به سینما آمد و موفق ترین اقتباس های ادبی تاریخ سینمای ایران را ساخت. او ابتدا فیلم آرامش در حضور دیگران بر اساس داستان آخر مجموعه شش قصه ای واهمه های بی نام و نشان با نام آرامش در حضور دیگران نوشته غلامحسین ساعدی را در سال 1348 ساخت. اقتباس بعدی تقوایی از رمان دایی جان ناپلئون نوشته ایرج پزشکزاد بود که حاصل آن مجموعه تلویزیونی محبوب مردم ایران با همین نام بود که در سال 1355 از تلویزیون ایران پخش شد. پیش از آن رمان دایی جان ناپلئون ابتدا و در نیمه دوم دهه 1340 به صورت پاورقی در مجله فردوسی چاپ شده بود.فیلم «نفرین» بر اساس داستان کوتاه باتلاق نوشته میکا والتاری ساخته شده که آنزمان در کتاب هفته چاپ شده بود. «ناخدا خورشید» (1365) اولین ساخته تقوایی در سینمای پس از انقلاب بود که با برداشتی آزاد از رمان داشتن و نداشتن نوشته ارنست همینگوی کارگردانی کرد. این اقتباس به عنوان بهترین اقتباس ادبی در سینمای ایران شناخته شد.
ناصر تقوایی به خالق آثار ناتمام نیز شهرت دارد . زیرا برخی از فیلمنامه های او اجازه ساخت نگرفتند و برخی از تولیداتش در نیمه راه متوقف شد. آخرین ساخته سینمایی اکران شده او «کاغذ بی خط» می باشد.
گروه هنری موج نو با مدیریت عارف محمدی (فیلمساز و منتقد فیلم) یک گروه مستقل هنری است که از سال 2004 با هدف ارتقاء فرهنگ سینمایی در میان ایرانیان و غیر ایرانیان با برگزاری کارگاه های سینمایی و بزرگداشت هنرمندان مطرح تاریخ سینمای ایران فعالیت های قابل توجهی را به ثمر رسانده است.