1359-64

1359-40

از چهره برجسته تاتر ایران،رکن الدین خسروی، در انجمن سخن دانشگاه  SOASلندن قدرشناسی شد.
رکن الدین خسروی کارگردان قدیمی تائر ایران، 60 سال سابقه فعالیت دارد، در سالهای اخیر درلندن زندگی می کند  در طی همین مدت نمایشات تک پرده ای چون «همه عطرهای عربستان» از فرناندو آرابال و «مده آ» از داریوفو، «یادداشت های روزانه یک دیوانه» از گوگول، «مرگ در میزند» از وودی آلن واز غلامحسین ساعدی، دعوت را بروی صحنه برد.
در مراسم بزرگداشت خسروی، پرویزصیاد که برای اجرای نمایشی به لندن رفته بود درباره او سخن گفت وخاطراتی از او بیاد آورد و اینکه او را استاد خود معرفی کرد. محمود کویر، کاوه مهمید درباره این کارگردان سخن گفتند.

1359-41

1359-42

اینروزها ده ها میلیون نفر ویدیوی پرطرفدار code.org را در سراسر جهان دیده اند و کمتر کسی میداند این ویدیو که به نامداران دنیای تکنولوژی چون بیل گیتس خالق مایکروسافت و مارک زوکربرگ (فیس بوک) و جک دورسی (توئیتر) می پردازد، ساخته برادران دوقلوی ایرانی هادی و علی پرتوی است که در آن به  یکی از کمبودهای بحران آمیز  دنیای تکنولوژی می پردازد و اینکه با سرعتی که تکنولوژی کامپیوتری پیش میرود، مهندسین کامپیوتر  تربیت نمی شوند. و code.org جنبشی خودجوش است برای تضمین  فرصت فراگیری کد نگارش برای دانش آموزان مدارس.
این پروژه بدنبال گفتگوی هادی پرتوی با بارک اوباما رئیس جمهور امریکا پایه گذاری شد و پرتوی در این دیدار بزرگ بقولی ماهرانه، باراک اوباما را قانع کرد که نقش تکنولوژی در بهبود اقتصاد و سیستم آموزش و حتی فعالیت های انتخاباتی و کمبود فارغ التحصیلان علوم کامپیوتری چقدر کارساز است.

1359-43

1359-44

هفته گذشته ضیا آتابای مدیرNITV، بدنبال عارضه قلبی به بیمارستان انتقال یافته و تحت عمل جراحی قرار گرفت. عمل با موفقیت انجام شد وخوشبختانه حال ضیا رو به بهبودی است.
با آرزوی اینکه همیشه ضیای عزیز را سرحال و فعال ببینیم.

1359-45

1359-46

مصطفی خاک نگار، از نادر چهره های هنراست که در همه وجودش حسادت و حساسیت وجود ندارد، او همه هفته در برنامه تلویزیونی خود «گلچین» در شبکه امید ایران به مدیریت نادر رفیعی می کوشد تا ضمن بزرگداشت چهره های پیشگام موسیقی، از آنها که هنوز در قید حیات هستند، یاد کند و از آنها که رفته اند خاطره ای برجای گذارد.
خاک نگار چون تحصیلات موسیقی دارد، با سازهای مختلف آشناست، ردیف و گوشه های موسیقی را می شناسد دراجرای آهنگهای خاطره انگیز تواناست و جالب اینکه همیشه راه را برای چهره های تازه می گشاید و به تشویق و معرفی بیشتر آنها می پردازد.

1359-47

1359-48

فرهاد زمانی مدیرکمپانی تولید موسیقی MZM، هفته قبل پدرش را در ایران از دست داد.
«فرهاد» آخرین دیدار را با پدر سال قبل داشت و بدنبال این رویداد، بلافاصله راهی ایران شد تا در مراسم یادبود پدر شرکت کند و همدرد خانواده باشد.
تسلیتی صمیمانه داریم برای فرهاد زمانی عزیز و خانواده اش

1359-49

1359-50

قاسم گلی مرد خنده ها و شادی صحنه ها، هفته قبل نوه 15 ساله خود را از دست داد.
قاسم که به این پسر نوجوان بسیار مهربان وخستگی ناپذیر و ورزشکار علاقه خاصی داشت و بقولی همه سالهای زندگی او را کنارش بود هفته قبل بدنبال یک حادثه رانندگی، او را از دست داد و در اندوه بزرگی فرو رفت.
این مصیبت را به قاسم گلی عزیز، دختر عزیزش و خانواده اش صمیمانه تسلیت می گوئیم.

1359-51

1359-54

بهمن مجلل یکی از با سابقه ترین مدیران هنری و برگزارکننده با شکوه ترین جشن ها وعروسی ، هفته قبل مادر نازنین خود را از در بیمارستان لس آنجلس از دست داد.
مجلل از مسئول ترین فرزندان این مادر بود که همیشه برای شادی و راحتی اش گام بر می داشت.
این ضایعه را به بهمن مجلل عزیز، خانواده اش صمیمانه تسلیت می گوئیم.

1359-55

1359-52

منوچهر امیدوار تحلیل گر سیاسی که درواقع از نخستین تحلیل گران بود و سالها به این حرفه در رادیو اسرائیل اشتغال داشت و شهرت وآوازه ای یافت آقای منشه امیر تحلیل گر و رئیس پیشین بخش فارسی رادیو اسرائیل از رهروان او بود امیدوار سپس به دعوت تلویزیون جام جم لوس آنجلس به این دیار آمد و به حرفه ی خود در این تلویزیون پرداخت که بر اعتبار و ارج تلویزیون افزود زیرا درجام جم بود که برای نخستین بار این تحلیل های هفتگی انتشار می یافت. سپس به نیویورک رفت و در آنجا نشریه ای منتشر کرد بنام پیام.
او یکی از پیش کسوت های روزنامه نگاری بود و تا این اواخر که به کهولت رسیده بود کارش را دنبال می کرد فقدان او ضایعه ایست برای جامعه ی وسایل ارتباط جمعی.
لازم به یادآوری است که امیدوار در لوس آنجلس تلویزیونی دایر کرد به نام ایران وجهان با همکاری خانم آزیتا شیرازی. و هشتاد وهشت ساله بودکه به ابدیت پیوست.

1359-53

1359-56

شش سل پیش یکی از بهترین و ماندگار ترین صداهای موسیقی ایران خاموش شد بی شک یکی ازصداهایی که جایگزینی نمیتوان برایش یافت.
افتخار دده بالا با نام هنری مهستی (زاده ۲۵ آبان ۱۳۲۵ – درگذشت ۴ تیر ۱۳۸۶) در کرمانشاه زاده شد.خواننده ایرانی موسیقی سنتی و پاپ ایرانی و خواهر خواننده ی ایرانی هایده است. او با عناوینی چون بانوی آواز گلها و دلها یاد می شود. مهستی از خوانندگان موسیقی اصیل و همچنین پاپ ایرانی است. وی در نوجوانی استعدادش برای خوانندگی توسط پرویز یاحقی کشف شد. خواهر او نیز یکی از بزرگ‌ترین خوانندگان درگذشته موسیقی پاپ ایران یعنی هایده است. هایده از مهستی بزرگتر بود، اما مهستی زودتر از خواهر خود پا در وادی هنر گذاشت. وی نام خود را از مهستی گنجوی شاعره ایرانی وام گرفته بود.
مهستی از حدود چهار سال قبل از فوت به سرطان مبتلا شد و تحت شیمی درمانی قرار گرفته بود اما به عشق مردم هنوز خنده بر لب داشت و دوست نداشت هموطنان خود را با خبر بیماریش نگران کند سرا نجام در روز دوشنبه چهارم تیر ماه در ساعات اولیه روز ۷:۵۲ صبح مورخ ۴/تیر/۱۳۸۶ خورشیدی و بر اثر سرطان روده بزرگ دار فانی را وداع گفت. پیکر او،در گورستانی در لس آنجلس شهر وست وود در کنا خواهر خود هایده و مادرشان به خاک سپرده شد
مهستی همیشه با عشق برای مردم میخواند و از و علاوه بر ترانه هایش انسانیت و خاکی بودنش بجای مانده است یاد و خاطره او و صدای جاودانه اش همواره با ماست
 میترا محتشمی.

1359-65

1359-66

عبدالعزیز فرمانفرماییان، از معماران مشهور ایرانی، استاد پیشین دانشگاه تهران و بنیانگذار ساز و کارمهندسی نوین در ایران،جمعه، نخستین روز تیرماه، در 93 سالگی درگذشت.
برخی آثار معماری فرمانفرماییان از مشهورترین اثار معماری نوین ایران به ویژه در دوره آخرین پادشاه به شمار می روند، از آن جمله می توان به استادیوم ورزشی آزادی، کاخ نیاوران،کاخ مادر سعدآباد، برج های ونک پارک، ساختمان وزارت کشاورزی درتهران یا موزه فرش اشاره کرد. عبدالعزیز فرمانفرماییان با همکاری ویکتور گروئن، معمار اتریشی تبار، نقشه جامع شهر تهران را تهیه کرده بود. نخستین طرح جامع شهر تهران در سال 1345 طراحی شد و فرمانفرماییان در آن برای اولین بار ساختار افقی تهران را برنامه ریزی کرد.
فرمانفرماییان در اسپانیا و پس از تحمل بیماری طولانی مدت درگذشته است و بناست در پاریس به خاک سپرده شود.

1359-67

1359-68

استاد احمد ابراهیمی از پرآوازه ترین خواننده های وزارت فرهنگ وهنر، ردیف دان ومدرس آواز درهشتاد و هفت سالگی درگذشت. زنده یاد در سال 1315 در اورامانات کردستان زاده شد بیشتر اعضا خانواده ی او دستی در موسیقی داشتند از اینرو او از دوران کودکی خود را از قلمرو موسیقی به دور نمی دید او دوازده ساله بود که به تهران نقل مکان کرد و به علت علاقه و استعدادی که در موسیقی داشت با استادان بزرگی مانند ابوالحسن صبا، ادیب خوانساری، بنان، مرتضی محجوبی و حسین تهرانی آشنا شد و از محضر هر یک از آنها بهره ها برد پس از پنج سال تعلیم اولین برنامه ی رادیویی خود را با استاد محمود ذوالفنون در رادیو تهران اجرا کرد و پس از یکسال اجرای برنامه های مختلف به سال 1333 به ارکستر مرتضی خا ن محجوبی استاد پیانو که با همکاری محمد میرنقیبی اداره میشد راه یافت و شکوفایی او از همان زمان آغاز شد تا سال 35 با این ارکستر همکاری داشت از سال 42 تا 54 به مدیریت امور اداری سازمان ملی فولکلور ایران اشتغال داشت و در سال 59 بازنشسته شد…
او هنرجویان بسیاری داشت که بعضا به شهرت و آوازه رسیدند.

1359-69

 1359-70

بی تردید معروف ترین و محبوب ترین اتومبیلی که در برنامه های نمایشی تلویزیون درایران دیده شده ماشین معروف مراد برقی با نام یاقوت بود که بسیاری عقیده دارند که یاقوت چون سایر بازیگران سریال خانه بدوش شهرت و محبوبیت خود را داشت.
زمانی که اتومبیل مراد برقی از خیابان های تهران عبور میکرد هجوم مردم برای تماشای یاقوت مشکلات بسیاری را برای ماموران راهنمایی و رانندگی ایجاد میکرد.
یاقوت در اصل بنز قدیمی بود که با طراحی پرویز کاردان بصورت ماشین مراد برقی در آمده بود.
کاردان میگوید یاقوت را بعد از پایان سریال به پارکی در جنوب شهر تهران هدیه کردم که برای تماشای عموم در آنجا گذاشته شود اما بعد از انقلاب معلوم نشد چه بلایی بسر یاقوت آمد. البته چند گروه دیگر مثل رستوران آب انبار در تهران کپی یاقوت را ساخته بودند که البته هیچ کپی، اصل نمیشود!
مدتی پیش دکتر کامران یدیدی وکیل معروف به پرویز کاردان پیشنهاد کرد که یاقوت را در لس آنجلس دوباره سازی کند ودر رژه نوروزی سال آینده که قرار است برای نخستین بار در لس آنجلس برگزار شود یاقوت نیز همراه کاردان در مراسم شرکت کند.
کاردان از این پیشنهاد جالب استقبال کرد و هم اکنون مقدمات ساخت یاقوت فراهم شده.
در هفته های آینده از کار جالب دکتر یدیدی وپرویز کاردان بیشتر خواهیم نوشت .

1359-72

1359-73

با علی پورتاش هنرمند سرشناس تئاتر و سینما دیداری داشتیم،خوشحال از یک رویداد تازه در زندگی خود بود. می گفت گاه یک انسان متخصص و با تجربه، معجزه ای در زندگی شما بوجود می آورد که هیچگاه فراموش نمی کنید.
من چندی پیش در یک تصادف غیرمنتظره، اتومبیلم بکلی صدمه دید، خوشبختانه خودم سالم ماندم، ولی ناگهان متوجه شدم بیمه ام بدلیلی کنسل شده و طرف مقابل نیز با وکیل بجان من افتاد. من بکلی بی خبر از مسائل قانونی و پیچ و خمهای آن، درمانده بودم که چکنم، به توصیه دوست نازنینی به سراغ بیژن اصیل متخصص ومشاور رسمی مهاجرتی با 29 سال تجربه رفتم، بیژن اصیل ناگهان درهائی را بروی من گشود، مرا از دردسر بزرگی چنان ماهرانه و با توجه به آشنایی با قوانین جاری رهانیدکه من حتی تا 24 ساعت باورم نمیشد چون من واقعا به بن بست بزرگی رسیده بودم و فکر میکردم هیچ راه نجاتی جز پرداخت خسارت سنگینی وجودندارد درحالیکه من دراصل بیگناه بودم وخودنمی دانستم، من می توانستم شاکی باشم، خود نمی دانستم، من میتوانستم گریبان کمپانی بیمه را بگیرم و خود بی خبر بودم وهمه اینها بادست های توانا و هشیاری بیژن اصیل ممکن شد و من درباره جزئیات این مسئله در هفته های آینده با شما گفتگو خواهم کرد و فقط خواستم به این طریق از بیژن اصیل بسیار سپاسگزاری کنم و بگویم که همه عمر مدیون او خواهم بود.

1359-74