1684-68

ادای احترام به “دختر آبی”

1684-70

بازتاب گستردهٔ خودسوزی سحر خدایاری که بار دیگر به مناقشه در مورد ممنوعیت ورود زنان به استادیومها دامن زد، همچنان ادامه دارد.
سحر پس از تلاش برای ورود به ورزشگاه‌ بازداشت شد. او در اعتراض به بازداشت و برخورد نهادهای انتظامی و قضایی در نزدیکی دادسرا خودسوزی کرد و نهایتأ در بیمارستان درگذشت.
این حادثه در مرزهای ایران باقی نماند و چند هفته فوتبال ایران و مسئله ورود زنان به استادیوم‌ها را در صدر اخبار بین اللملی قرار داد. در این میان واکنش خانم راپینوی آمریکایی به مرگ «دختر آبی» نمونه‌ تازه از اتفاقی است که این خبر را در صدر نگه داشت. پیش از او فوتبالیستهای زن جهان از سوئد و آلمان تا ایتالیا و نروژ به این تراژدی واکنش نشان داده و یاد او را گرامی داشته‌اند.
مگان راپینو، بازیکن سرشناس فوتبال زنان هنگام دریافت جایزه فیفا برای بهترین بازیکن زن سال، با یاد کردن از رحیم استرلینگ و کلیدو کولیبالی، دو فوتبالیست مبارز ضدنژادپرستی، و سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» از آنان به‌ عنوان منابع انگیزه و الهام خود نام برد.
همچنین سایت خبری آقتاب‌نیوز در گزارشی نوشت که صدا و سیما گرامیداشت یاد سحر خدایاری توسط بازیکنان تیم استقلال را سانسور کرده و پخش زنده بازی این تیم مقابل نفت مسجد سلیمان با تاخیر انجام شده تا بینندگان صحنه قرارگرفتن بازیکنان مقابل دوربین خبرنگاران را نبینند. با این همه، این حرکت بازیکنان استقلال و سرودخوانی هواداران باشگاه داماش به یاد سحر در ورزشگاه رشت، در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی از فعالان سیاسی ویدئوی این سرود‌خوانی را بازنشر کرده‌اند.
سرود‌ طرفداران در استادیوم شهر رشت برای سحر خدایاری:
تموم عالم بدونن- هممون عین هم هستیم- مرد و زن فرقی نداره-عاشق‌های فوتبال هستیم
دختر_آبی ایران- شده اسم تو جاویدان- خالیه سکوی فوتبال-از زنای پاک ایران
هواداران تیم داماش گیلان در این سرود نه تنها یاد “دختر آبی ایران” را گرامی داشتند که اعتراض خود به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها را نیز بیان کردند: «خالیه سکوی فوتبال، از زنای پاک ایران!»

فدراسیون جودوی ایران تعلیق شد!

1684-71

به گزارش “ورزش سه”، بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در هفته‌های اخیر و ماجرای حضور پرحاشیه سعید ملایی در رقابت‌های جهانی 2019 و عدم بازگشت او به ایران، فدراسیون جهانی جودو، تعلیق فدراسیون ایران را رسما اعلام کرد.
سایت فدراسیون جهانی جودو با انتشار خبری رسمی از تعلیق تمامی فعالیت های فدراسیون جودوی ایران خبر داده و نوشته است: «جودوی ایران از همه مسابقات، همچنین فعالیت‌های اداری و اجتماعی که زیر نظر این ارگان جهانی یا اتحادیه‌ها و انجمن‌های وابسته به آن برگزار می‌شود محروم است.»
IJF موضوع مربوط به سعید ملایی را اینطور تشریح کرد: «فدراسیون جهانی جودو مطلع شده است که در تاریخ 28 آگوست 2019 و در جریان جام جهانی جودو در توکیو سعید ملایی جودوکار وزن منفی 81 کیلوی ایران از سوی مقامات اجرایی ایران و نیز فدراسیون جودی ایران مجبور شده تا برای رویارو نشدن با جودوکار اسرائیلی ساگی موکی از مسابقات کنار بکشد.»
موضوع تعلیق جودوی ایران از مدت‌ها قبل توسط ویزر، رییس فدراسیون جهانی این رشته کلید خورده بود و حتی چند ماه قبل قرار بود این اتفاق بیفتد، اما با ورود صالحی امیری به عنوان رییس کمیته ملی المپیک ایران و رایزنی او با فدراسیون جهانی این مساله چند ماه به تعویق افتاد.
سایت فدراسیون جهانی در ادامه بیانیه خود با استناد به همان ملاقات و نامه ای که از سوی مقامات ایرانی دریافت کرده، نوشته است: «این در حالیست که در تاریخ 8 می 2018 نامه‌ای با امضای رضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک ایران و آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو دریافت کرده ایم که در این نامه مسئولان ایرانی تاکید کرده‌اند که “به تمام قوانین کمیته بین‌المللی المپیک کاملا پایبند هستند” و در رویکرد این فدراسیون “هیچ‌گونه تبعیضی” وجود ندارد که اتفاق رخ داده در تضاد با تعهد فدراسیون جودی ایران است.» در ادامه این بیانیه، فدراسیون جهانی جودو مدعی شد: «ایران علاوه بر این، نقض آشکار و جدی اساسنامه فدراسیون جهانی جودو را انجام داده و اهداف و اساس فعالیت فدراسیون جهانی را رعایت نکرده است. بدون هیچ پیش داوری و یا اتهام احتمالی، این رفتارها موارد زیر را نقض کرده است:
– اساسنامه فدراسیون جهانی جودو – احترام به اصول جهانی و هرگونه بی‌طرفی سیاسی – ماده 1.2.4: قائل نشدن هرگونه تبعیض به هر دلیلی در رابطه با نژاد، رنگ پوست، جنسیت، تمایل‌های جنسی، زبان، مذهب، گرایشات سیاسی یا عقیدتی، ثروت و … – قوانین سازمانی و ورزشی فدراسیون جهانی جودو – ماده1.2.2: تبانی و باخت عمدی(نتیجه غیرواقعی) – اصول اخلاقی فدراسیون جهانی جودو – منشور المپیک
در پایان این بیانیه نیز آمده است: «کمیته اجرایی فدراسیون جهانی جودو به این نتیجه رسید که چنین رفتاری غیرقابل تحمل است و به تبع آن تصمیم گرفته است که مطابق ماده 28 اساسنامه IJF، مقررات انضباطی را علیه فدراسیون جودوی ایران اجرایی کند و پرونده به کمیسیون انضباطی IJFارائه شود.»

جام دوستی و اندی

1684-75

جام دوستی ۲۰۱۹ در تعطیلات LABOR DAY ماه سپتامبر با موفقیت همیشگی برگزار شد. امسال ۳۶ تیم در بخشهای آزاد، بالای ۴۰، ۴۸ و ۵۵ سال روی چمن خوش کیفیت زمینهای فوتبال پارک اورنج ارواین به رقابت پرداختند. در دورهٔ ۳۲ این جام، تیمها از
TEXAS, WASHINGTON, MARYLAND, INDIANA, ILLINOIS, COLORADO, N. & S. CAL., NEVADA & ARIZONA
به جنوب کالیفرنیا آمده بودند. جالب آنکه در بین تیمهای این تورنمنت سه روزه، بازیکنان ملی پوش سابق کشورهای شیلی، السالوادور و مکزیک بازی میکردند. شادی و لبخندهای حدود ۱۰۰۰ نفر بازیکنان تیمهای مختلف و خانواده هایشان گویای رضایت خاطر وخرسندی آنها از زحمات بی شائبهٔ حسین زما و همهٔ همکارانش جهت برگزاری این گردهمایی ورزشی بود.
در میان سلبرتیهای ایرانی که معمولأ در آنجا حضور دارند، امسال محمد خاکپور، اسماعیل حاج رحیمی پور و حسین کلانی در بین فوتبالیستها دیده میشدند. اما متأسفانه، اندی، هنرمند محبوب و ورزشکار، بدلیل عمل کتف نتوانست مثل سال گذشته در این تورنمنت بازی کند. اتفاقأ در رابطه با اندی گفتنی است که ۴ ماه دیگر، درژانویه ۲۰۲۰، افتخاری استثنایی برای این هنرمند مشرق زمین بوقوع می پیوندد. اعطای ستاره HOLLYWOOD WALK OF FAME به اندی هنرمند ایرانی-ارمنی، در کنار سوپراستارهای پرآوازهٔ هالیوودی را به وی و تمامی طرفدارانش تبریک گفته و امیدواریم در کنار او، این رویداد خوش یمن برای جامعهٔ ایرانی را شاهد بوده و جشن بگیریم.

تیم کشتی آزاد ایران در جایگاه چهارمی جهان

1684-73

به گزارش مهر، پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی جهان در قزاقستان به پایان رسید که تیم ایران با کسب یک مدال طلا و سهمیه المپیک توسط حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم، یک مدال نقره توسط علیرضا کریمی در ۹۲ کیلوگرم و دو مدال برنز توسط یونس امامی و بهنام احسان پور در اوزان ۷۰ و ۶۱ کیلوگرم بر سکوی چهارم ایستاد.
همچنین رضا اطری در وزن ۵۷ کیلوگرم به مقام پنجم رسید و سهمیه المپیک را کسب کرد. امیر محمد یزدانی در وزن ۶۵ کیلوگرم، رضا افضلی در وزن ۷۴ کیلوگرم ، بهمن تیموری در ۷۹ کیلوگرم ، علی شعبانی در ۹۷ کیلوگرم و یدالله محبی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم نیز از دور رقابتها حذف شدند.
رده بندی تیمی:
۱- روسیه ۱۹۰ امتیاز ۲- قزاقستان ۱۰۳ امتیاز ۳- آمریکا ۹۴ امتیاز ۴- ایران ۹۳ امتیاز
تیم ملی کشتی آزاد ایران سال گذشته عنوان ششمی رقابتهای جهانی را کسب کرده بود که امسال با دو پله صعود همراه شد. علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در بازگشت از قزاقستان دست به افشاگری زد و علیه فیلا موضع گرفت.
دبیر در گفتگو با بخش خبری سیما به موردی عجیب اشاره کرد و گفت: در رشته آزاد ما به ناحق در رده چهارم جهان قرار گرفتیم. به ما گفتند که مقام سوم را کسب کرده‌ایم حتی به دنبال ما آمدند تا مربی ما روی سکو برود، اما همه‌چیز عوض شد. بعد از آن خودم با لالوویچ صحبت کردم و گفت که جدول تغییر کرده است، به کشتی‌گیر آمریکایی در وزن ۸۶ کیلوگرم رتبه نهم داده شد و چهار امتیاز به او دادند. گفتند سیستم جدول است و در ۷، ۸ دقیقه این اتفاق افتاد. این هم برای ما تجربه‌ای بود، اما من قطعاً این موضوع را از طریق تیمی که گذاشتم بررسی می‌کنم. نکته جالب توجه این است که برای اولین مرتبه قرعه‌های انجام شده روی سایت جهانی کشتی نبود.
دبیر ضمن انتقاد از مدیران سابق کشتی گفت: به ما گفته شد سیستم جدول مکانیزه است، اما با روحیاتی که من دارم به سادگی این مسئله را قبول نخواهم کرد و من یک تیم برای آنالیز جدول گذاشته ام تا آن را بررسی کنند. به هر حال آنهایی که کرسی اتحادیه جهانی ما را به راحتی از دست دادند حالا باید پاسخگو باشند. ما کشتی‌گیران خوبی مثل حسن یزدانی، عبد‌ولی، نجاتی، یونسی داریم. این کشتی‌گیران هم ممکن است در برخی از کشتی‌هایشان ۵۰-۵۰ یا ۶۰ به ۴۰ باشند. اگر کرسی داشتیم این اتفاقات رخ نمی‌داد. ما نمی‌خواهیم حق کسی را به ما بدهند فقط می‌گوییم حق ما خورده نشود. هر دو تیم آزاد و فرنگی ما می‌توانستند در دنیا دوم شوند. ما با روس‌ها فاصله داریم این وضعیت واقعی کشتی ما است و مردم باید این را بدانند.

بیانیه فیفا در مورد حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌:
زمان تغییر فرا رسیده!

1684-74

رئیس فدراسیون جهانی فوتبال بیانیه‌ای در مورد حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌های فوتبال صادر کرد که فشار‌های فیفا بر فدراسیون ایران طی ماه‌های اخیر در این باره را تأیید می‌کند.
جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا که پیش از جام جهانی روسیه، در دیدار با حسن روحانی در پاویون فرودگاه مهرآباد، خواستار تغییر سیاستهای ایران درمورد ورود زنان و دختران ایرانی به ورزشگاه‌ها شده و سپس نیز به بهانه حضور در دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا در تهران با جهانگیری معاون رئیس جمهور و سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان، دو عضو دیگر کابینه نیز صراحتا این خواسته بزرگترین نهاد ورزشی جهان را مطرح کرده بود، با صدور بیانیه‌ای رسمی بر این خواسته، اصرار ورزید.
در بیانیه‌ای رسمی که با امضای رئیس فیفا بر روی وبسایت رسمی و پربیننده فدراسیون بین المللی فوتبال قرار گرفته است، در رابطه با تداوم ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه این طور نوشته شده: «امیدوارم فدراسیون فوتبال ایران و مسئولان این کشور، متوجه خواسته‌های متعدد ما در مورد این وضعیت غیر قابل قبول شده باشند. در چند وقت اخیر، من و بخش اداری فیفا بار‌ها با آن‌ها تماس گرفته‌ایم. ما نمایندگانی از اعضای فیفا را در ایران داریم و منتظرم اخبار خوبی از آن‌ها بشنوم.
موضع فیفا قاطع و روشن هست: زنان باید اجازه ورود به ورزشگاههای فوتبال در ایران را داشته باشند: در تمامی مسابقات فوتبال. ما متوجه هستیم که پیش از این کار باید گام‌هایی برداشته شود تا این حضور در مسیری امن و مناسب باشد، اما اکنون زمان ایجاد این تغییرات فرا رسیده و فیفا توقع پیشرفت مثبت در این مسأله را از بازی خانگی تیم ملی فوتبال ایران در ماه اکتبر دارد.»
با مطالعه این نامه، می‌توان به پایان مهلت‌های پنهانی فیفا به ایران در بازی خانگی آتی تیم ملی در مقدماتی جام جهانی پی برد. واقعیت این است که الزامات زیرساختی شامل ورودی‌ها و سرویس‌های بهداشتی جداگانه و سایر پیش نیاز‌های حضور زنان، در اغلب ورزشگاه‌های شهرستانی ایران و حتی الزامات قانونی مثل بلیت فروشی آنلاین و شماره گذاری صندلی‌ها نیز به رغم فشار بسیار فدراسیون فوتبال، در اغلب ورزشگاه‌های استانی پیاده نشده است.
در این بیانیه همچنین اشاره شده که هیچ محدودیتی در تعداد تماشاگران زن نباید وجود داشته باشد و تعداد بلیطهایی که به زنان اختصاص میابد، باید براساس تقاضا باشد.