1587-40

رونمایی از یک اتفاق عجیب در فوتبال زنان ایران:
کارت زرد برای عدم پوشش موی بانوان

1587-41

لیگ فوتبال زنان ایران هفته‌گذشته و در بازی‌ای که تهران میزبان بود حاشیه کم نداشت. از زمین پر از چاله که بازیکنان ملی‌پوش تیم میزبان می‌ترسیدند روی آن دریبل کنند گرفته، تا وضعیت نابسامان آبخوری و جایگاه تماشاگران و جایگاه خبرنگارانی که اصلا نداشت.
به گزارش ایسنا، روزنامه «آسمان آبی» در ادامه نوشت: هیچ‌چیز شبیه امکانات لازم برای برگزاری یک مسابقه لیگ برتری نبود اما عجیب‌تر از همه این‌ها آن بخشی از بازی بود که ناظر فدراسیون در حال رساندن اطلاعات بازی به بازیکنان دو تیم به‌ویژه به آذرخش میزبانی بود که امسال برای اولین‌بار و پس از قهرمانی در دسته‌یک، به سوپر لیگ راه پیدا کرده‌است. آن‌جا که ناظر بازی به‌بازیکنان درباره پوشش‌هایشان تذکر داد و در این میان حرف از کارت‌زرد هم زد. نمی‌شد چنین چیزی را پیش‌بینی کرد. این‌که ناظر بازی، به‌عنوان فردی که باید بیش از همه از قوانین موجود در مسابقات مطلع باشد به بازیکنان گفته بود حتما با هدبند (headband) وارد زمین شوید و مراقب باشید موهایتان مشخص نشود که اگر بشود به شما تذکر می‌دهند. اگر به تذکرات توجهی نکنید داور می‌تواند به شما کارت زرد بدهد!
البته در ابتدای بازی وقتی چنین حرفی را شنیدیم، تصور کردیم شاید در حد یک‌ اولتیماتوم باشد که قدرت اجرایی در زمین بازی ندارد و صرفا به بازیکنان گفته‌اند تا توجهشان را نسبت به این موضوع حساس جلب کنند ولی وقتی بازی شروع شد و هر چه روند رقابت پیش رفت، شاهد جدی‌بودن آن اولتیماتوم بودیم. وقتی هم با چشم خود دیدم که داوران به‌طور جدی نسبت به این موضوع به بازیکنان تذکر می‌دهند، دیگر موضوع مشخص شد. تاریخچه استفاده از کارت‌های رنگی به‌عنوان زبان بی‌طرفی توسط داوران به کن آستون، داور انگلیسی باز می‌گردد. آستون بابت این ایده از طرف فیفا تشویق شد و به عضویت کمیته داوران جام‌جهانی ۱۹۶۹ درآمد. در یک‌چهارم نهایی، بازی بین انگلیس و آرژانتین در ورزشگاه ومبلی برگزار شد. داور مسابقه رادولف کریتلین به برادران چارلتون اخطار داد و همچنین آنتونیو راتین آرژانتینی را نیز از بازی اخراج کرد.
این در حالی بود که داور تصمیم خود را قطعی نکرده بود. این ماجرا جرقه‌ای بود برای آستون تا به‌فکر چاره‌ای باشد تا تصمیمات داور را برای بازیکنان دو تیم و همچنین تماشاگران روشن‌تر کند. آستون متوجه شد که همانند کدبندی رنگ‌ها در چراغ راهنمایی (زرد=اخطار و قرمز=ایست) می‌توان زبانی را برای روشن‌تر کردن تصمیمات داوران به وجود آورد و نتیجه آن رنگ زرد برای اخطار بازیکن و رنگ قرمز برای اخراج بازیکن انتخاب شد که از این کدبندی رنگ‌ها اولین‌بار در جام‌جهانی ۱۹۷۰ مکزیک استفاده شد. استفاده از کارت‌های جریمه علاوه بر فوتبال در ورزش‌های دیگر نیز توسط قوانین مربوط به آنها استفاده می‌شود.
هر چه قوانین داوری را از بالا تا پایین بررسی کردیم، جایی نکته‌ای در این باره نوشته نشده بود و قطعا قوانین ثبت‌شده برای هر رشته ورزشی، از جمله فوتبال، آنقدر دقیق و حساب‌شده است که هر کشوری به‌طور مستقل توانایی دست‌زدن به قوانین مدون‌شده فیفا را ندارد که اگر هم داشته باشد، نیاز به اجازه و برگزاری جلسه و رسیدن به توافقات است. چراکه قوانین چنین مسابقاتی تنها برای سودآوری بیشتر آن تورنمنت یا جذب علاقه‌مندان بیشتر وضع می‌شود. همچنین اگر بخشی از قوانین باعث بروز آسیب شود، می‌توان آن را تغییر داد. با این تفاسیر به این نتیجه می‌رسیم که کارت زرددادن به‌خاطر چنین موضوعی، چیزی جز ایرانیزه شدن نیست!
نکته جالب اینکه این بازی پخش تلویزیونی داشت. گرچه یک دوربین از خبرگزاری صدا و سیما آمده بود اما همان دوربین بیشتر دنبال چند صحنه برای یکی از مستنداتش بود و حضورش به‌معنی پخش زنده و مرده این رقابت هم نبود. از طرف دیگر تعداد تماشاگران مرد حاضر در این ورزشگاه آنقدر کم بود و آنقدر هم جایگاه تماشاگران با زمین و بازیکنان فاصله داشت که حقیقتا هیچ‌چیز به شکل کاملا روشن و دقیق مشخص نبود. باوجود تمام این مسائل اما دیدیم که جریان کارت زرد دادن، به‌خاطر مشخص‌شدن موی بازیکنان صحت دارد.
این موضوع در رسانه‌ها و به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی بازخورد بالایی داشت. برخی معتقد بودند فدراسیون فوتبال نمی‌تواند سرخود قانونی وضع و آن را اجرایی کند و اگر پذیرفته رشته‌ای را در بخش زنان داشته باشد به این معنی نیست که توانایی دستکاری‌کردن قوانین داوری آن را دارد. آن‌هم وقتی این فوتبال زنان، بازیکنان، مربیان، داوران و کل این مجموعه آن‌قدر کم در رسانه‌ها دیده می‌شوند که شاید از صدنفر، به‌سختی یک نفر را پیدا کنید که نامی از یکی از این بازیکنان ملی‌پوش فوتبال زنان بداند. از بانوانی که خیلی وقت‌ها بدون پول بازی می‌کنند، تیم‌هایشان را به‌خاطر بی‌مسئولیتی مدیرانشان از دست می‌دهند، انگ‌های مختلف را به‌جان می‌خرند، چه از بعد معنوی و چه از بعد مادی حمایتی نمی‌شوند،مدام در محدودیت‌های جدید قرار می‌گیرند.

مارادونا قطری‌ها را به افشاگری تهدید کرد

1587-42

اسطوره فوتبال آرژانتین با انتقاد از بلاتر وعده داد که علیه قطری‌ها افشاگری می‌کند.
به‌ گزارش الاتحاد، جام جهانی ۲۰۲۲ قرار است که به میزبانی قطر برگزار شود اما بسیاری از کشورها به دنبال لغو امتیاز میزبانی این کشور کوچک حوزه خلیج فارس هستند. پیش از این تنها کشورهای اروپایی قصد داشتند با جمع کردن مستندات و مدارک، غیر قانونی بودن برگزاری جام جهانی در کشور قطر را ثابت کنند اما الان کشورهای عربی به ویژه امارات و عربستان چنین رویه‌ای را در پیش گرفته‌اند.
مارادونا که رابطه بسیار خوبی با اماراتی‌ها دارد قول به افشاگری داد. او گفت: من مدارک مهمی در اختیار دارم. به زودی در جلسه‌ای که با اینفانتینو برگزار خواهم کرد از تبانی و فساد قطر با رئیس سابق فیفا سخن خواهم گفت. بلاتر در دادن جام جهانی ۲۰۲۲ به قطر نقش داشت و باید این اثبات شود. او ادامه‌ داد: ورزش باید فقط متعلق به ورزشی‌ها باشد و نباید سیاستمداران در آن دخالت داشته باشند. جام جهانی قطر مشکلات زیادی دارد و باید در این زمینه شفاف سازی شود. من دست از تلاش خود برنخواهم داشت و می‌خواهم دست‌های پشت پرده افشا شوند.

مجوز ورود به استادیوم‌های فوتبال برای زنان عربستان

1587-43

مسؤولان عرستانی تصمیم به لغو ممنوعیت ورود زنان به استادیوم‌های فوتبال گرفته و به این ترتیب زنان عربستانی از ابتدای سال ۲۰۱۸ اجازه حضور در سه استادیوم فوتبال را می‌یابند.
ایسنا مینویسد: به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، مسؤولان سازمان ورزش عربستان ضمن اشاره به این مساله سه شهر ریاض، جده و دمام را به عنوان اولین شهرهایی که زنان اجازه ورود به استادیوم‌هایش و حضور در آنها برای تماشای مسابقات و سایر فعالیت‌های ورزشی را می‌یابند، معرفی کردند. این تصمیم تنها چند هفته پس از آزاد شدن رانندگی برای زنان در عربستان از ابتدای ماه جون آتی اتخاذ شد.
ترکی بن عبد المحسن آل الشیخ، رئیس شورای مدیریت اداره کل ورزش عربستان و رئیس کمیته المپیک این کشور در کنفرانسی مطبوعاتی با حضور وسای باشگاه‌های لیگ برتر و رئیس فدراسیون فوتبال عربستان اعلام کرد، مقدمات مناسب‌سازی سه ورزشگاه در کشور برای حضور خانواده‌ها از ابتدای سال آتی میلادی آغاز شده‌ و سه ورزشگاه مورد نظر، استادیوم ملک فهد در شهر ریاض، استادیوم ملک عبدالله در شهر جده و استادیوم محمد بن فهد در منطقه الشرقیه هستند.
طبق گزارش کیهان لندن، ورود زنان عربستان به استادیوم‎ ها درحالی صورت گرفت که دولت حاکم بر ایران مدعی است برای ورود زنان به ورزشگاه ‎ ‎ها تلاش می‌کند، اما در آخرین بازی تیم ملی ایران در جریان مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ مقابل سوریه، زنان سوری به راحتی وارد استادیوم شدند، اما از ورود زنان ایرانی به داخل ورزشگاه جلوگیری شد و فقط تعدادی از مسوولان زن با چادر مشکی روی سکوها نشستند.

واکنش ستاره ایرانی‌-ژاپنی تیم بیسبال
در قبال توهین‌ نژاد پرستانه

1587-44

یولی گوری بازیکن تیم هوستون- Houston Astros- در جریان مسابقه برابر تیم بیس‌بال لس‌آنجلس-LA Dodgers- با کشیدن گوشه چشمانش به یو درویش، بازیکن ژاپنی-ایرانی این تیم اشاره و بدین گونه به نژاد آسیایی وی توهین کرد.
رئیس سازمان لیگ بیس‌بال آمریکا ضمن محکوم کردن این رفتار اعلام نمود که این بازیکن هوستون برای پنج مسابقه در سال ٢٠١٨ محروم خواهد شد.
يو درويش بازيكن ايراني‌ژاپني تيم بيسبال لس‌آنجلس داجرز در بيانيه‌اي خواستار مثبت فكر كردن به جاي خشمگين شدن در برابر رفتار نژاد پرستانه بازيكن تيم بيسبال هوستون تگزاس شد.
ترجمه متن كامل بيانيه آقای درویش در خبرگزاری ایرانشهر:
«هيچ كس كامل نيست، آن چه كه او امروز انجام داد صحيح نبود ولي كوشش ما بايد بر اين قرار گيرد كه به جاي آن كه او را محكوم كنيم از اين موضوع پند بگيريم. اگر ما بتوانيم از اين موضوع چيزي ياد بگيريم گام بزرگي را براي نوع بشر برداشته‌ايم . با توجه به اين كه ما در اين جهان فوق العاده خوب زندگي مي كنيم ، اجازه بدهيد مثبت باشيم و به پيش برويم به جاي ان كه تمركز ما بر خشم باشد. من روي عشق بزرگ همه حساب مي كنم.»
شایان ذکر است يو درويش پسر “فرزاد درويش” ايراني و از مادري ژاپني در سال ۱۹۸۶در ژاپن متولد شده است.