1620-63

گزارش گاردین از شرایط فوتبال بانوان در ایران

1620-64

سایت خبری گاردین در گزارشی به پیشرفت فوتبال بانوان در ایران و حضور کتایون خسرویار اشاره کرد.
در این گزارش آمده است: بیش از ۱۲ سال پیش با آمدن کتایون خسرویار به ایران، فوتبال بانوان ایران تغییراتی داشت. کتایون خسرویار که از آمریکا و ایالت اکلاهاما به تهران بازگشته بود، با تیم فوتسال بانوان ایران که تازه شکل گرفته بود شروع به کار کرد و بعد از مستقر شدن در ایران مربیگری این تیم را برعهده گرفت.
خسرویار در این باره به گاردین می‌گوید: من حتی زبان مردم ایران و فرهنگ ایران را نمی‌دانستم. تنها چیزی که می‌دانستم این بود که غذاهای ایرانی بسیار خوب هستند. ۱۲ سال پیش محدودیت‌های زیادی وجود داشت. مردم می‌پرسیدند که چرا می‌خواهی فوتبال بازی کنی، به خانه بروید و یاد بگیرید که زنان خانه‌دار خوبی باشید، اما در حال‌ حاضر مردم کمک زیادی به ما می‌کنند و از فوتبال بانوان حمایت می‌کنند. فوتبال سال‌های ‌زیادی است که در ایران مورد توجه است، اما به خاطر محدودیت‌هایی که برای بانوان وجود داشت، در میان بانوان عمومیت نداشت و بیشتر بانوان ایرانی به سمت ورزش تیراندازی می‌رفتند. در سال‌های ۱۹۹۰ دانشجویانی از دانشگاه الزهرا تیم فوتسال تشکیل دادند و کمی بعد لیگ فوتبال بانوان در ایران تشکیل شد. در سال ۲۰۰۵ اردن، ایران را دعوت کرد که تیم فوتبال بانوان برای مسابقات قهرمانی غرب آسیا بفرستد و به ‌این‌ ترتیب تیم‌ ‌ملی فوتسال بانوان ایران شکل گرفت.
خسرویار در این باره می‌گوید: در آن زمان چیزهای زیادی وجود داشت که زنان فوتبالیست ایرانی باید یاد می‌گرفتند؛ مردان نمی‌توانستند با تیم فوتبال بانوان ایران همکاری کنند، اما آن‌ها بودند که می‌توانستند آموزش دهند. ما باید مجوز مخصوص می‌گرفتیم تا تمرین برگزار کنیم. با این حال در تمام این سال‌ها تغییرات خوبی رخ داده است.
خسرویار در سال ۲۰۱۳ بازی کردن را کنار گذاشت، او به تیم ایران خدمت کرد و تیم ایران توانست خود را تا ۵۰ تیم برتر رنکینگ فیفا بالا بکشد. خسرویار اولین زن خاورمیانه‌ای است که از سوی فیفا لیسانس دریافت کرده است. او در دو دوره مربی دو تیم نوجوانان ایران بوده است و به نظر می‌رسد که هم چنان برنامه‌هایی برای ادامه‌ دادن کار حرفه‌ای خود دارد.
او در این باره می‌گوید: ما بودجه زیادی در اختیار نداریم و همین که تیم ما وجود دارد مساله بزرگی است. فدراسیون فوتبال تمام تلاش خود را می‌کند که برای ما ‌اسپانسر پیدا کند، اما این کار سخت است. نقش من این است که برای نوجوانان راه را باز کنم تا بتوانند در مسابقات جهانی شرکت کنند. ما لیگ نوجوانان در کشور نداریم که بتواند مهارت کسب کنند، اما همین که قوانین جدیدی گذاشته است که بازیکنان ۱۶ ساله بتوانند در باشگاه‌های بزرگسالان تمرین کنند گام بزرگی برای آماده کردن تیم ایران برای المپیک ۲۰۲۲ است. این کار کمک می‌کند که تیم ایران بتواند برای بازی‌های آسیایی آماده شود، زیرا حداقل آن‌ها کمپ تمرینی و مسابقات را تجربه می‌کنند. من برخی از اوقات به صورت اتفاقی بازیکن انتخاب می‌کنم، گاهی اوقات حتی فردی را در خیابان می‌بینم که فکر می‌کنم استعداد دارد و با خودم می‌گویم که این بازیکن من است.
خسرویار درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نیز، می‌گوید: بسیاری از زنان به دلیل وجود طرفداران متعصب و خشن از رفتن به ورزشگاه ناامید می‌شوند. این طرفداران بیش‌تر اوقات در استادیوم حضور دارند، اما خوشبختانه شرایط در حال‌ تغییر است.
خسرویار در باره تیم‌ ‌ملی فوتبال مردان ایران می‌گوید: من کارلوس کی‌روش و روشش را باور دارم. تیم‌ ‌ملی فوتبال ایران برای ایجاد یک شگفتی بزرگ در جام جهانی روسیه حضور دارد. کی‌روش واقعا وجهه فوتبال ایران را تغییر داده است. او به من نیز گفته است که اگر هر کمکی که لازم داشته باشم، دریغ نخواهد کرد.

حشمت مهاجرانی: هر چهار تیم شایسته صعود بودند

1620-65

سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران می‌گوید مهم‌ترین دستاورد ایران از جام جهانی روسیه کسب خودباوری در بازی با تیم‌های بزرگ دنیا است.
تیم ملی ایران در آخرین دیدار خود در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با حساب یک بر یک مقابل پرتغال متوقف شد و با ۴ امتیاز از رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی این رقابت‌ها بازماند. ایران با وجود ناکامی در رسیدن به دور حذفی، توانست بهترین نتایج خود در ادوار جام جهانی را کسب کند.
حشمت مهاجرانی، سرمربی پیشین تیم ملی ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پایان جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه برای ایران با ۴ امتیاز اظهار کرد: جام برای ما تمام شد ولی نتایج خیلی خوبی داشتیم. نه این که مقابل پرتغال مساوی کرده باشیم و به اسپانیا هم با یک گل شکست بخوریم بلکه از نظر فوتبالی خودمان را باور کردیم. ما فهمیدیم می‌توانیم مقابل قوی‌ترین تیم‌های اروپا بازی کنیم و هیچ کم و کسری نداریم. این یک خودباوری بود. روح بزرگ شدن را در تک تک بازیکنان دیدیم. او تاکید کرد: جدا از این که چهار امتیاز کسب کردیم و بهترین نتایج تاریخ را گرفتیم، پا را فراتر از فوتبال آسیا گذاشتیم و دست‌مان را به سمت فوتبال اروپا دراز کردیم. این یک موفقیت بزرگ برای فوتبال ما است.
سرمربی پیشین تیم ملی ایران با اشاره به گروه مرگ مسابقات گفت: ما رفته رفته جایگاه واقعی خودمان را در دنیا پیدا می‌کنیم. مقابل قهرمان اروپا مساوی می‌کنیم و این تیم را تحت تاثیر قرار می‌دهیم. در همین بازی‌ها همه از مراکش غافل بودند. مراکش تیم قوی و خوبی بود و فوتبال خوبی بازی کرد. اگر این چهار تیم در گروه دیگری بودند، می‌توانستند به دور دوم صعود کنند.
مهاجرانی هم‌چنین با اشاره به خودباوری بازیکنان مقابل تیم ملی پرتغال افزود: بازیکنان ایران دلهره و اضطراب نداشتند و ثابت کردند اسامی فوتبال بازی نمی‌کنند. هر کدام از بازیکنان ما، ستاره‌های بزرگ اروپا مانند اسپانیا و پرتغال را مهار کردند و در حمله شرکت کردند. مهم‌ترین دستاورد ما خودباوری فوتبال ایران برای بازی با تیم‌های بزرگ دنیا است. بازیکنان ما خیلی هم متاثر بودند که با پرتغال مساوی کردند.
این پیشکسوت فوتبال ایران با بیان این که هیچ کسی بیش‌تر از کی‌روش پرتغال را نمی‌شناسد، گفت: کسی پرتغال را به اندازه کی‌روش نمی‌شناسد. او وضعیت بازیکنان این تیم را می‌داند. این امتیاز مثبتی برای ما بود. نباید شانس طارمی ر فراموش نکنیم. اگر طارمی گل زده بود به دور دوم هم می‌رفتیم و سرگروه می‌شدیم. حوادث بازی پیش‌بینی نشده است. البته آن‌ها هم متقابلا موقعیت‌هایی داشتند اما ما هم شایسته پیروزی بودیم.
او ادامه داد: همه از سردار آزمون ایراد می‌گرفتند اما او بود که زمینه‌ساز پنالتی به نفع ایران شد. او توانست نیمی از توپ‌های هوایی را بزند. کل تیم ما خوب بازی کرد.
مهاجرانی درباره پیشنهاد فدراسیون فوتبال برای تمدید قرارداد کی‌روش نیز گفت: ما در هفت سال گذشته نتوانستیم از اطلاعات کی‌روش استفاده کنیم. خود من در کنار چندین مربی خارجی نشستم تا سرمربی تیم ملی شدم و تیم به جام جهانی رفت. ما با کی‌روش دستاوردهای زیادی در مسابقات داشتیم اما برای آینده چیزی برداشت نکردیم. اگر کی‌روش در ایران ماند، باید دو، سه مربی جوان و خوش آتیه را کنار دست او بگذاریم تا مربیگری را از کی‌روش یاد بگیرند.

تایید فیفا بر تابلوهای انتقادی هواداران ایران

1620-66

به گزارش خبرآنلاین؛ در دیدار تیم های ملی ایران و مراکش، بعضی از هواداران ایرانی تابلونوشته هایی در دست داشتند با موضوع حمایت از ورود زنان به استادیوم های ایران. این تابلوها از سوی مسوولان ورزشگاه سن‌پطرزبورگ سیاسی تلقی شد و اجازه استفاده از آنها داده نشد. فیفا اما اعلام کرد که محتوای این نوشته ها اجتماعی است و سیاسی نیست و به همین دلیل هم همراه داشتن آنها برای هواداران مجاز تلقی می شود.

فیفا: ایران تا آخرین لحظه رویایش را حفظ کرد

1620-68

سایت فیفا در گزارشی بعد از خداحافظی تیم ملی فوتبال ایران با جام جهانی روسیه نوشت: ایران تا آخرین لحظه رویایش را در بازی با پرتغال حفظ کرد.
به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، سایت فیفا در گزارشی با اشاره به نتیجه تساوی تیم ملی فوتبال ایران مقابل پرتغال، نوشت: ایران در آخرین بازی مرحله گروهی خود در جام جهانی با پرتغال بازی کرد در شرایطی که برای صعود از گروهش به سه امتیاز مسابقه نیاز داشت. به نظر می‌رسید کریستیانو رونالدو خطرناکترین بازیکن ایران در این مسابقه باشد. تیم ملی به خوبی رونالدو را مهار کرد و به CR7 فرصت گلزنی داده نشد اما ناگهان شوت غیرقابل کنترل کوارشما پرتغال را در لحظات پایانی نیمه نخست پیش انداخت.
فیفا هم‌چنین به پنالتی پرتغال و مهار آن توسط علیرضا بیرانوند پرداخت و از قول دروازه‌بان ایران نوشت: از اینکه مانع گلزنی رونالدو شدم خوشحالم. او یکی از بهترین بازیکنان تمام دوران فوتبال است. سایت فدراسیون جهانی فوتبال درباره عملکرد تیم ملی اعلام کرد: ایران یک عملکرد خوب دیگر داشت. به گفته کریم انصاری‌فرد، آن‌ها رقابت شانه به شانه‌ای مقابل بهترین تیم جهان داشتند. در نهایت ایران به یک گل رسید. یک گل بیش‌تر مقابل پرتغال می‌توانست باعث صعود آن‌ها شود، بالاتر از اسپانیا و پرتغال. کی‌روش بارها در مصاحبه‌هایش در روسیه گفت که ما این‌جا هستیم تا رویای خود را تا جایی که امکان دارد زنده نگاه داریم. و تیمش این رویا را تا آخرین لحظات حفظ کرد.