1673-48

پرویز جلایر درگذشت

1673-49

پرویز جلایر پیشکسوت صاحب نام رشته وزنه برداری ایران و دارنده مدال نقره المپیک که از بیماری گوارشی رنج می‌برد، دار فانی را وداع گفت.
به گزارش تابناک؛ مرحوم پرویز جلایر وزنه بردار برنده مدال نقره المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی، مدال برنز مسابقات قهرمانی جهانی ۱۹۶۶ و مدال طلا بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶ توکیو در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
درگذشت این قهرمان ورزش ایران را به خانواده محترم ایشان و جامعه بزرگ ورزش تسلیت میگوئیم.

حسرت بانوان فوتبالیست ایران:
جام جهانی و آرزویی که محقق نشد

1673-50

دختران فوتبالیست ایران که هیچ گاه نتوانستند به جام جهانی زنان صعود کنند، این روزها که بازار اخبار جام جهانی زنان داغ بود از حس و حال و آرزوهایشان گفتند.
به گزارش ایسنا، هفدهم خرداد ماه بود که سوت آغاز جام جهانی فوتبال زنان در فرانسه زده شد و ۲۴ تیم رقابت خود را برای کسب معتبرترین جام فوتبال زنان آغاز کردند. این روزها اخبار زنان را می‌توان در اکثر رسانه‌ها دید و مخاطبان زیادی این اخبار را دنبال می‌کنند. دختران فوتبالیست ایران نیز یکی از این دسته ها هستند و این روزها با حس و حال خاصی به یکی از جدی‌ترین مخاطبان تبدیل شدند. دخترانی که رؤیای حضور در این جام را دارند فاصله‌ای بزرگ را بین خود و تحقق رویایشان حس می‌کنند؛ فاصله‌ای که شاید آنها را دلسرد کند و حسرت آنانی می‌شود که بعد از سال‌ها بازی اکنون در گوشه ذهن خود به خداحافظی از مستطیل سبز رنگ فکر می‌کنند.
همه می‌دانیم که برنامه‌ریزی، توجه و صرف وقت و امکانات عواملی اساسی در پیشرفت فوتبال یک کشور محسوب می‌شوند. به همان اندازه با پیگیری اخبار و مشاهده فوتبال زنان ایران می‌توان فهمید که سهم دختران فوتبالیست ایران از این امکانات و توجهات محدود است؛ تا آنجا که جام جهانی که هیچ، دخترانمان حتی رؤیای بازی در ورزشگاه آزادی را دارند و علیرغم وعده‌هایی که در این زمینه به آنها داده شد تحقق پیدا نکرد. در گفتگو با برخی از بازیکنان تیم ملی زنان ایران از حس و حال آنها نسبت به جام جهانی پرسیدیم. مرور رؤیای دویدن در عرصه‌ای به بزرگی جهان و حسرتی عجیب در جوابهایشان. در ادامه گفتگوی ایسنا با برخی از بازیکنان تیم ملی ایران در پایان مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی فوتبال زنان را می‌خوانید:
سارا قمی کاپیتان تیم ملی در این مورد گفت: بازیها را از شبکه‌های مجازی می‌بینم اما نتوانستم کامل تماشا کنم. در این مسابقات طرفدار برزیل هستم ولی فوتبال آمریکا را خیلی دوست دارم. هر چند همه تیمهایی که به مرحله یک هشتم صعود کردند، قوی هستند اما به نظرم احتمال قهرمانی آمریکا بیشتر است.
هاجر دباغی هم در این مورد بیان کرد: اخبار را پیگیری می‌کنم. نمی‌توانم همه بازی‌ها را ببینم. البته برخی از سایت‌ها پخش زنده دارند اما آنقدر vpn‌ ها(فیلترشکن ها) دستکاری شده که دائم قطع و وصل می‌شود. طرفدار آمریکا هستم و با نتایجی که گرفته فکر می‌کنم یک پای فینال است.
زهرا خواجوی (دروازه‌بان تیم ملی) هم می‌گوید همه نتیجه‌ها را می‌داند و تا جایی که بتواند اخبار را پیگیری می‌کند و اگر وقت داشته باشد بازیها را کامل تماشا می‌کند. طرفدار آمریکا است و می‌گوید آمریکا تیم خوب و با تجربه‌ای است و پر افتخارترین تیم حاضر در جام جهانی محسوب می‌شود.
قمی معتقد است: با دیدن این بازی‌ها متوجه فاصله ایران با کشورهای حاضر در جام جهانی می‌شویم. در طول مسابقات به این فکر می‌کنم که آیا آرزویمان برآورده می‌شود و به جام جهانی می‌رویم؟ این مسابقات وضعیت فوتبال بانوان را نشان می‌دهد که چقدر قوی هستند و به عبارتی فوتبال زن و مرد ندارد. او در مورد حس حال خود از تماشای این بازیها گفت: فقط افسوس می‌خورم که چگونه فوتبالمان نتوانست حداقل در آسیا حرفی برای گفتن داشته باشد. ای کاش روزی بتوانیم در این مسابقات شرکت کنیم. دباغی گفت: جام جهانی آرزویی است که از ما گرفته شده است و رسیدن به آن دست ما نیست، چرا که برنامه ریزی و امکانات زیادی می‌خواهد. امیدوارم روزی برسد که به این آرزوی دوردستمان برسیم.
خواجوی هم جام جهانی را مهمترین رویداد فوتبالی بین زنان و مردان دانست و گفت: بازیکنان و تیم‌ها در این رویداد می‌توانند بازی خود را به نمایش بگذارند و خود را به دنیا ثابت کنند. من هم مثل بقیه دوست دارم که همراه با تیم ملی کشورم این مسابقات را تجربه کنم و خودم را محک بزنم.
وقتی از خواجوی پرسیده شد که فکر می‌کند دروازه بانی در جام جهانی چه حسی داشته باشد هر چه فکر کرد نتوانست حس و حالش را بگوید و فقط به گفتن این جمله بسنده کرد که: “سوال سختی است چون تا زمانی که چیزی را تجربه نکنیم، صحبت کردن درباره‌اش سخت است. “
کاپیتان تیم ملی می‌گوید حضور در جام جهانی به سالها برنامه‌ریزی و امکانات نیاز دارد و معتقد است: فاصله‌مان تا جام جهانی خیلی دور است ولی هیچ چیزی نشد ندارد. آدم اگر رویایی را ببافد و امکانات لازم را داشته باشد به آن می‌رسد. ای کاش این اتفاق بیفتد چون ما واقعاً افسوس می‌خوریم.
دباغی نیز بیان کرد: با رؤیا و تلاش تک نفره صعود به جام جهانی شدنی نیست و هر کدام از تیمهای حاضر در این رویداد لیگ‌های قدرتمند با امکانات خوبی دارند. دروازه‌بان تیم ملی معتقد است: در شرایط فعلی با توجه به امکاناتی که داریم انتظار صعود به جام جهانی چیزی بیش از یک رؤیا یا آرزو نیست. البته هر چه رو به جلو می‌رویم شرایط تیم ملی، لیگ و استعدادهای پایه‌مان خیلی بهتر می‌شود ولی هنوز هم خیلی جای کار دارد. فدراسیون فوتبال باید کمکمان کند تا خودمان را به آن سطح برسانیم. امیدوارم نسل فعلی و آینده روزی جام جهانی را از نزدیک تجربه کنند. اگر خیلی امیدوارانه به این قضیه نگاه کنم ممکن است هم نسلهای من هم شانس چنین تجربه‌ای داشته باشند اما به همکاری، امکانات و هماهنگی نیاز داریم. دباغی در مورد آنچه در جام جهانی توجه دختران فوتبالیست را جلب کرد گفت: حرکات مارتا سیلوا، بازیکن برزیل که خواهان برابری زن و مرد است توجهم را جلب کرده است. او در شادیهای بعد از گلش نشانه‌هایی از برابری دارد و آنگونه که دنبالش می‌کنم همیشه خواهان این برابری در امکانات، قراردادها و سایر مسائل است. اکنون هم رکورد گل زده در جام جهانی را شکست و در صدر زنان و مردان قرار گرفت.
خواجوی هم در این مورد دروازه‌بان دوم تیم ملی انگلیس را انتخاب کرد و گفت: او بعد از ۱۲ سال نشستن روی نیمکت انگلیس در بازی با آرژانتین درون دروازه ایستاد. واقعاً این همه صبر او توجهم را جلب کرد. گزارشگر در پایان مینویسد: امید است که مسئولان ورزشی کشور رؤیای دختران فوتبالیست ایران را ببینند و با فراهم کردن امکانات لازم برای آنها در راه سخت تحقق این رویاها دستشان را بگیرند.

فاجعه‌ای که مهدی مهدوی‌کیا افشا کرد

1673-51

ملی‌پوش سابق فوتبال ایران که این روزها با آکادمی کیا مشغول استعدادیابی است، خاطرات عجیبی از آکادمی‌اش دارد.
به گزارش خبرآنلاین، مهدی مهدوی کیا در گفتگویی با روزنامه همشهری درباره مسائل مختلفی صحبت کرده است. مهدوی کیا در بخشی از مصاحبه به فسادهای فوتبال پایه و کلاهبرداری های عجیب و غریب اشاره کرده؛ او از مربیانی که از والدین پول می گیرند تا بچه ها را به عضویت تیم قبول کنند و روی نیمکت بنشانند؛ از مادری که به مربی پسرش 5 میلیون داده بود تا او در بازی مقابل آکادمی کیا فیکس باشد تا شاید بتواند چشم مربیان آکادمی را بگیرد که تازه با 5 میلیون هم فیکس نشده است!
داستان مردی که در ترکیه پای یک لپ تاپ نشسته و عجیب ترین روش را برای کلاهبرداری ابداع کرده بود؛ باورکردنی نیست. او ادعا کرده بود یکی از کانال های انتخاب استعدادها برای آکادمی کیا است. سیستم پذیرش هم به این ترتیب بوده که والدین باید نمونه خون فرزندشان را همراه با مبلغی پول برای او ارسال کنند تا بعد از آزمایش خون مشخص شود صاحب این خون استعداد فوتبالیست شدن و شرایط ورود به آکادمی کیا را دارد یا نه! این فرد با این روش عجیب پول زیادی به جیب زد و مهدوی کیا زمانی از کلاهبرداری او باخبر می شود که یکی از والدین مالباخته از طریق اینستاگرام موضوع را به اطلاع او می رساند. مهدوی کیا گفت: «اول به آن خانم گفتم آخر شما چطور باور کردید که با آزمایش خون می توان استعداد فوتبال را سنجید؟ بعد پیش خودم گفتم حالا که این اتفاق افتاده برای کمک به این خانواده قبول می کنم فرزندشان خارج از نوبت بیاید تست بدهد. از خانم پرسیدم بچه تان چند ساله است؟ جوابش تکان دهنده بود: دو ساله!»

آمریکا قهرمان فوتبال زنان: دو عنوان برتر سهم
منتقد ترامپ و خواستار حقوق برابری زنان و مردان!

1673-52

تیم ملی فوتبال آمریکا در فینال جام جهانی ۲۰۱۹ فرانسه با دو گل هلند را شکست داد و برای دومین سال پیاپی جام قهرمانی را بالای سر برد. آمریکا با چهار عنوان، پر افتخاترین تیم جهان شد.
آنها پیش از این در سال‌های ۱۹۹۱، ۱۹۹۹ و ۲۰۱۵ جام قهرمانی را بالای سر برده بودند.
این تیم اغلب جوایز فردی را نیز به خود اختصاص داد که در راس آنها مگان رپینو قرار داشت که دو عنوان به ستاره این تیم رسید. راپینو با 6 گل کفش طلایی و همچنین به عنوان بهترین بازیکن این پیکارها توپ طلایی را بدست آورد. نکته مهم اینکه مگان رپینو، کاپیتان تیم ملی زنان آمریکا در ویدیویی اعلام کرده بود که در صورت قهرمانی در این مسابقات قصد ندارد برای دیدار با ترامپ پا به «کاخ سفید» بگذارد!
جیل الیس، سرمربی تیم ملی بانوان آمریکا پس از بازی درباره حضور تیمشان در کاخ سفید صحبت کرد و در این مورد گفت: ما به کاخ سفید دعوت نشدیم و فکر هم نمی‌کنم دعوت شویم. راپینو زمانی که روی سکو رفت از اینفانتینو رئیس فیفا و رئیس فدراسیون فوتبال کشورش خواستار حقوق برابر بین زنان و مردان شد. اینفانتینو اعلام کرد جایزه جام جهانی زنان در سال 2023 دو برابر خواهد شد و به 53 میلیون افزایش پیدا می‌کند. البته پاداش جام جهانی مردان در سال 2022 قطر 390 میلیون یورو است. آمریکا در حالی امسال 4 میلیون یورو (دو برابر سال 2015) پاداش می‌گیرد که فرانسه قهرمان جام جهانی 2018 مردان 34 میلیون یورو پاداش گرفت. تیم ملی زنان در یک پروسه قانونی علیه فدراسیون فوتبال آمریکا در رابطه با نابرابری سیستمی مردان و زنان است. این درخواست پس از اعتراض کارلی لوید و مگان رپینو مطرح شد. آنها اعلام کردند به تیم مردان دستمزد و مزایای بیشتری داده می‌شود. این در حالیست که آنها به اندازه زنان کار می‌کنند.
در یک گزارش از نشریه وال استریت مشخص شد که تیم ملی فوتبال زنان آمریکا در بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ از طریق فروش بلیت 8/50 میلیون دلار درآمدزایی داشته است. این در حالی است که درآمدزایی تیم مردان 9/49 میلیون دلار بوده است. در سال ۲۰۱۶ یک سال پس از قهرمانی زنان در جام جهانی ۲۰۱۵ کانادا، این تیم توانست 8/1 میلیون دلار بیش از مردان درآمدزایی داشته باشد.
شکایت مطرح شده به نحوه پرداخت دستمزد هم برمی‌گردد. اگر یک بانوی فوتبالیست در سال ۲۰ بازی را با پیروزی پشت سر بگذارد ۹۹ هزار دلار دریافت می‌کند اما اگر یک فوتبالیست مرد حتی به همان اندازه شکست بخورد ۱۰۰ هزار دلار کسب می‌کند.
در فینال جام جهانی تماشاگران حاضر در ورزشگاه نیز به حمایت از راپینو شعار “حقوق برابر” را سر دادند. راپینو در واکنش به این موضوع اظهار داشت: همه می‌پرسند کار بعدی چیست و ما چه می‌خواهیم؟ صحبت درباره حقوق برابر کافی است. حالا ما چه کاری باید برای آن انجام دهیم؟ جیانی اینفانتینو! ما چه کاری باید انجام دهیم؟ کارلوس کرودیرو (رئیس فدراسیون فوتبال آمریکا) ما چه کاری باید انجام دهیم؟ راپینو خاطرنشان کرد: الان وقت این است همه با هم بنشینیم و کار کنیم. این بازی برای ما همه کاری کرد و ما هم همه چیزمان را گذاشتیم. زمان این است که گفتگو را به مرحله بعد منتقل کنیم.
پیش از این تیم ملی سوئد موفق شده بود با غلبه بر انگلیس جایگاه سوم را بدست آورد. دستکش طلایی به ساری فان فندال دروازه‌بان تیم ملی هلند رسید و برترین بازیکن جوان این مسابقات هم جولیا گووین بازیکن تیم ملی زنان آلمان لقب گرفت.