1739-51

به یاد محمود یاوری
محمود یاوری پیشکسوت فوتبال ایران دارفانی را وداع گفت

1739-58

به گزارش خبرگزاریها؛ محمود یاوری ۱۸ مهر سال ۱۳۱۸ در شهر اصفهان متولد شد. یاوری فوتبالش را از تیم شاهین اصفهان شروع کرد؛ تیمی که بعدها سپاهان نام گرفت.
او از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۰ در تیم پاس تهران توپ زد و در این سال بود که کفشها را آویزان کرد. یاوری در سال ۱۳۶۳ به بالاترین درجه مربیگری رسید و هدایت تیم ملی فوتبال ایران را در ۶ بازی برعهده گرفت که تیم ملی در هر ۶ بازی به پیروزی رسید. محمودخان در سال ۱۳۵۶ مربیگری تیم ملی جوانان را برعهده گرفت و یک سال بعد هم حضور در تیم ملی امید و ب را تجربه کرد. این آخرین فعالیت مربیگری او در تیم ملی نبود. هدایت تیم ملی جوانان در سال ۱۳۷۰ و ۱۳۷۱ و بر عهده گرفتن مدیریت فنی این تیم در سال ۱۳۸۴ از دیگر حضورهایش در تیمهای ملی بود.
محمود یاوری اما در تیمهای باشگاهی زیادی حضور داشته؛ تیمهایی چون سپاهان، ذوب آهن، فجر سپاسی، برق شیراز، شاهین بوشهر، تراکتورسازی تبریز، ابومسلم مشهد، صبای قم، استقلال اهواز، پاس، استیل‌آذین، راه‌آهن ، مس کرمان و … و شاگردان زیادی را تحویل فوتبال کشور داده است.
آخرین تیم محمود یاوری هم در لیگ برتر تیم فجر سپاسی شیراز بود. تیمی که با وجود همه تلاش های او و دیگر مربیان متاسفانه نتوانسته به لیگ برتر صعود کند و هم چنان در دسته اول حضور دارد. متاسفانه این پیشکسوت فوتبال ایران چند صباحی بود که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا راهی بیمارستان شده بود و با وجود تلاش فراوان پزشکان شرایط جسمانی اش بهبود پیدا نکرد و دار فانی را در سن ۸۱ سالگی وداع گفت.
درگذشت محمودخان یاوری را به جامعه فوتبال کشور تسلیت می گوییم.

دغدغه‌های فاطمه سعادتی
کاراته در رکود

1739-54

به گزارش رسانه دختران قهرمان ایران؛ فاطمه سعادتی کاراته کای اهل کوهدشت لرستان فصل گذشته همراه با دانشگاه آزاد قهرمان سوپرلیگ کاراته بانوان شد اما دغدغه او همانند سایر کاراته کاها، رکود کاراته در وضعیت کرونا است.
او 4 سال قبل پس از کسب مدال طلای جوانان آسیا به قائم شهر رفت تا دوران ورزشی‌اش را زیر نظر فاطمه چالاکی ادامه دهد. زندگی او در مازندران همچنان جریان دارد اما فاطمه سعادتی در سالی که در رده سنی امید آماده حضور در مسابقات قهرمانی آسیا بود حالا مجبور است با از دست دادن این تورنمنت کنار بیاید.
سعادتی می‌گوید: به دلیل کرونا قرار نیست مسابقه‌ای برگزار شود و مسابقات قهرمانی آسیا هم لغو شده و کرونا برای کاراته ایران بدترین اتفاقی بود که می‌توانست رخ دهد. کاراته ایران 3 سال است که در مسابقات رده‌های پایه حضور نداشت و امسال هم این غیبت تمدید شد. نتیجه این وضعیت این است که کاراته کاهای جوان بدون تجربه بین المللی در رده سنی خودشان باید به یکباره وارد رده بزرگسالان شوند.
اوضاع برای کاراته کاها خوب پیش نمی‌رود. آنها تمرین مناسبی ندارند و مسابقه‌ای هم در کار نیست.
برگزار نشدن لیگ حداقل از این نظر ضرر زیادی به کاراته کاها نمی‌زند که آنها دستمزد زیادی را از دست نمی‌دهند. به سختی قابل باور است که سقف قرارداد در سوپرلیگ کاراته بانوان 7 میلیون تومان است. موضوعی که پیش‌تر محدثه آقایی هم تیمی فاطمه سعادتی در تیم دانشگاه آزاد از آن خبر داده بود.
سعادتی در این باره عنوان می‌کند: برای رشته‌ای که دختران ما در جهان در جمع برترین‌ها هستند این موضوع ناامید کننده است که دختر کاراته کای ما برای حضور در لیگ دستمزدی از یک میلیون تا نهایتاً 7 میلیون تومان بگیرد که تنها هزینه رفت و آمدش را تأمین می‌کند. فقط در لیگ کاراته است که ملی پوشان به دلیل همین دستمزد پایین حاضر به شرکت در لیگ نمی‌شوند.
کاراته بانوان ایران در پی از دست دادن متوالی فرصت حضور در رویدادهای بین المللی پایه آسیب دیده و شاید نتایج آن در آینده هویدا شود. فاطمه در این باره می‌گوید: من از کسانی که در کاراته ایران تصمیم گیرنده هستم درخواست می‌کنم زحمت دختران کاراته کا را ببینند. کسی که از خانواده و زندگی‌اش برای کاراته زده نباید تنها بماند. او اگر تنها بماند چه انگیزه‌ای برای کاراته کاهای جوان‌تر ایجاد می‌شود؟ ما در جهان حرف برای گفتن داریم اما نباید تنها امروز را ببینیم. کاراته باید همین امروز سرمایه‌هایش را حفظ کند.

طارمی بالاخره برای پورتو گلزنی کرد!

1739-57

در هفته هفتم رقابتهای لیگ فوتبال پرتغال، پورتو میزبان پورتیموننزه بود و با نتیجه ۳ بر یک به پیروزی رسید.
در این بازی مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو از ابتدا در ترکیب تیمش حضور نداشت و از دقیقه ۳۲ وارد میدان شد و در دقیقه ۴۶ با ضربه سر گلی دیدنی و زیبا را به ثمر رساند.
این اولین گل مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو بود تا پای ستاره ایرانی و یکی از گلزنان برتر فصل گذشته لیگ پرتغال به گل در تیم مدافع عنوان قهرمانی باز شود.
پورتو با این پیروزی ۱۳ امتیازی شد و تا رده سوم صعود کرد.

شاهکار فدراسیون فوتبال: حذف فغانی تائید شد!

1739-60

علیرضا فغانی پر افتخارترین داور تاریخ فوتبال آسیا که علاوه بر فینال المپیک، رقابت رده بندی جام جهانی و همینطور فینال جام باشگاههای جهان را قضاوت کرده، از لیست داوران بین المللی ایران خط خورد. این اتفاق تنها اندکی بعد از انتخاب فریدون اصفهانیان به عنوان رئیس کمیته داوران رخ داد. هنوز برای رسانه ها این سوال وجود دارد که چرا باید فدراسیون دست به چنین اقدامی بزند، در حالی که فغانی تنها مدتی است از ایران رفته و همچنان آمادگی لازم برای افتخار آفرینی ایران را دارد.
به گزارش خبرآنلاین؛ علیرضا فغانی درباره خارج شدن نامش از لیست داوران الیت فوتبال ایران اظهار داشت: زمانیکه می‌خواستم مهاجرت کنم، جلسه‌ای خدمت تاج داشتم و او گفت می‌توانم طبق ضوابط به اسم ایران به داوری ادامه دهم. آن زمان با دو کمک ایرانی نامزد قضاوت در جام جهانی شدم. سال گذشته شیطنت‌هایی از سوی مدیریت فدراسیون صورت گرفت و این برنامه توسط مسئولان فدراسیون فوتبال مدیریت شد.
وی ادامه داد: شب هشتم نوامبر مهلت ارسال اسامی داوران بوده که تا پیش از آن با کمیته و دپارتمان داوران درباره کمک‌ها بحث می‌کردیم. به من الهام شده بود و دوستان به من نشان داده بودند که در انتخاب داوران نمی‌شد به حرف آنها اعتماد کرد، البته نه همه آنها. من گفتم با همه کمک داوران راحت هستم، اما اصرار کردند و من نام دو کمک داور را بردم.
«صبح یکشنبه مطلع شدم به خاطر مسائل حراستی و وزارتی از لیست داوران حذف شدم که با پیگیری فهمیدم چنین موضوعی نبوده است.»، داور بین‌المللی فوتبال کشور ضمن بیان این جمله گفت: من سیاسی نبودم. مسئول کمیته داوران گفته است مطابق آیین‌نامه فیفا، فغانی باید داخل ایران می‌بود که نبود. کمیته داوران از AFC استعلام گرفت که باعث تعجب کنفدراسیون فوتبال آسیا شد.
فغانی درباره پاسخ AFC
تصریح کرد: کنفدراسیون آسیا موضوع را به فیفا ارجاع داد و فیفا اعلام کرد با توجه به اینکه من در لیگ معتبری چون استرالیا قضاوت می‌کردم، مشکلی از این بابت ندارم. از طرف فیفا اعلام شد که فغانی دو سال پیش در ایران بوده است، اما اکنون در استرالیا قضاوت می‌کند و مشکلی ندارد.
وی که با برنامه «فوتبال برتر» گفتگو می‌کرد، در ادامه بیان کرد: طی تماسی که با برخی اعضای کمیته داوران داشتم، آنها گفتند نام فغانی در لیست امضا شده این افراد جای داشت، اما نمیدانم چه شیطنت‌هایی شد. انشاءالله اصفهانیان در دور بعدی رئیس کمیته داوران باشد، اما شاید سایر مدیران بر سر کار باشند یا نباشند و اکنون مسائل شخصی را لحاظ می‌کنند.
فغانی با بیان اینکه شاید این موضوع برای برخی‌ها مهم نباشد، اظهار داشت: من نامزد داوری جام جهانی هستم و دوست دارم به اسم ایران به این مسابقات بروم. همه چیز فراهم است، اما کسی پاسخگو نیست که این خیلی جالب است. کسانی درباره این موضوع با من تماس گرفتند که من گفتم شما باید علت این موضوع را از افرادی بپرسید که این کار را کردند.
وی با بیان اینکه نام ایران در این میان مطرح است و مقام بالاتر می‌تواند از افراد دخیل در اتفاق بپرسد این وسط چه گذشته است، تصریح کرد: مسئول روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال می‌تواند با فیفا ارتباط برقرار کرده، استعلام کند و سپس صدای مکالمه را در اختیار مسئولان قرار دهد. روز یکشنبه مهلت ارسال اسامی بوده، اما باید دید می‌توان این پنجره را باز کرد تا اسامی را اصلاح کرد که این کار صورت نمی‌گیرد.
داور بین‌المللی فوتبال ایران درخصوص اینکه گفته می‌شود او برای حضور میان داوران الیت باید سالی یک قضاوت در ایران داشته باشد، گفت: من در دو هفته اول لیگ سال گذشته ایران و یک سال در لیگ معتبر استرالیا داوری کردم. این صحبت‌ها منطقی نیست. مسئولان فیفا در حقم لطف داشتند و گفتند نام فغانی می‌تواند در لیست قرار بگیرد.
فغانی ادامه داد: من خوشحالم که این اتفاق افتاد تا اگر برای قضاوت به جای دیگری رفتم یا اینکه داوری را کنار گذاشتم، موضوع دیگر از طرف من نباشد و خودشان باعث محقق نشدن این امر شده‌اند.
وی در مورد دلیل شیطنت‌های انجام شده بیان کرد: نمی‌دانم بگویم این کارها به خاطر حسادت است یا خیر، اما بحث ملی در میان است. من در دو جام جهانی قضاوت کردم و به جایی که می‌خواستم رسیدم. من می‌توانم پس از حضور در قطر (برای قضاوت دیدارهای لیگ قهرمانان آسیا) داوری را کنار بگذارم و سپس نظارت و تدریس داوری را آغاز کنم. در این شرایط دیگر فشار بدنی نخواهم داشت، اما حالا که شرایط موجود است، گفتم من به‌عنوان یک ایرانی با دو کمک ایرانی به جام جهانی می‌رویم.
داور فوتبال ایران با بیان اینکه یک مسئول باید پاسخگوی این اتفاقات باشد، خاطرنشان کرد: این اتفاقات باعث دلسردی می‌شود. بالاخره مدیران فدراسیون باید پاسخ مقام بالادستی را بدهند. اگر فدراسیون مستقل هم باشد، مسئولان آن به نام ایران تصمیم می‌گیرند. به خاطر کسانی که معلوم نیست دو ماه دیگر باشند یا نباشند، داوری کشور باید چنین ضربه‌ای بخورد؟ ما هم باید با سایر داوران رقابت کنیم و کارمان سختی‌های خودش را دارد. منافع ملی باید در نظر گرفته شود و فقط بحث تسویه‌حساب شخصی نباشد.