1672-52

تشدید اضطراب با مصرف شکر

1672-53

محققان دریافتند مصرف شکر زیاد اضطراب روزانه را تشدید می کند.
تاثیرات وخیم شکر بر روی سلامت فیزیکی به طور کامل شناخته شده است اما به نظر می رسد مصرف بیش از حد این ماده غذایی، می تواند بر روی ذهن ما نیز تاثیرات ویران کننده داشته باشد.
به گفته متخصصان انجمن قلب امریکا، قندها در بسیاری از بسته بندی های غذایی با نام های مختلفی مانند شربت ذرت، مالتوز، فروکتوز و …. وجود دارند و این در حالی است که میزان مجاز مصرف آنها برای زنان روزانه شش قاشق چای خوری و برای مردان 9 قاشق چای خوری است.
این نکته را بدانید که شکر بیش از حد می تواند منجر به احساس خستگی مغز شود و توانایی بدن را برای مقابله با استرس مختل کند. به عبارت دیگر شکر می تواند احساسات منفی را در شما تقویت کند. با خوردن بیش از حد قند بدن شما مجبور است انسولین بیشتری را برای کمک به جذب گلوکز اضافی در جریان خون آزاد کند تا بتواند میزان قند خون را تنظیم و تثبیت کند. همین بالا و پایین شدن قند خونتان ناپایداری و حالت نگرانی، اضطراب، ابهام و تحریک پذیری را در شما به وجود می ‌آورد. علاوه بر این، مصرف زیاد قند موجب عدم تعادل در مواد شیمیایی خاص مغز می ‌شود. این عدم تعادل می ‌تواند منجر به افسردگی شود و حتی ممکن است در دراز مدت در سلامت روان برخی افراد اختلال ایجاد کند.
کاهش قدرت مغز یکی دیگر از علائم مصرف بیش از حد شکر و قند است. گرسنگی یا خستگی ممکن است شما را به سمت خوردن یک نوشیدنی شیرین و خوشمزه سوق دهد، اما واکنش مغزتان به این مساله متفاوت است. محققان کشف کردند که ژن‌ های موجود در مغز می ‌توانند توسط فروکتوز آسیب ببینند. این روند ممکن است حافظه و یادگیری را تحت تاثیر قرار دهد و حتی می‌تواند منجر به بیماری آلزایمر، دیابت و بیماری قلبی نیز بشود.

چربی سوزی با نوشیدن قهوه

1672-54

محققان بر این باورند که قهوه چربی سوز قوی به شمار می رود.
دانشمندان کشف کرده‌اند که نوشیدن یک فنجان قهوه می‌تواند چربی قهوه‌ای (ساختار دفاعی بدن در مقابله با چاقی) را تحریک کند که این امر می‌تواند مانع از چاقی و دیابت شود. دانشمندان دانشگاه ناتینگهام انگلیس در یکی از اولین آزمایش‌ها بر روی انسان برای کشف عواملی که می‌تواند مستقیما بر کارکرد چربی قهوه‌ای تاثیر بگذارد اقدام کرده‌اند.
چربی قهوه‌ای، بخش مهمی از بدن انسان است که نقشی کلیدی در سرعت سوزاندن کالری و تبدیل آن به انرژی دارد. بافت چربی قهوه‌ای یکی از دو نوع چربی است که در بدن انسان و دیگر پستانداران یافت می‌شود. در ابتدا تصور می‌شد این بافت، تنها در کودکان و حیوانات زمستان‌خواب یافت می‌شود اما در سال‌های اخیر کشف شده که بزرگسالان هم می‌توانند در بدن خود چربی قهوه‌ای داشته باشند. نقش اصلی این بافت، تولید گرما برای بدن از طریق سوزاندن کالری است؛ بر خلاف چربی سفید که حاصل انباشت کالری اضافی است. بنابر این افراد دارای شاخص بدنی کمتر، میزان بیشتری چربی قهوه‌ای در بدن خود دارند.
پروفسور «مایکل سایموندز» استاد دانشگاه ناتینگهام که در این تحقیق، همکاری کرده است می‌گوید: این نخستین تحقیق بر روی انسان است که نشان می دهد چیزی مثل یک فنجان قهوه، تاثیر مستقیمی بر کارکرد چربی‌های قهوه‌ای بدن دارد. نتایج تحقیق ما بسیار مهم است زیرا چاقی از دغدغه‌های مهم سلامتی در جامعه امروز است و همچنین با فراگیر شدن دیابت مواجهیم و چربی قهوه‌ای می‌تواند به طور بالقوه بخشی از راه حل برای مقابله با این دو معضل باشد.
پروفسور سایموندز می‌گوید: از تحقیقات قبلی می‌دانیم که چربی قهوه‌ای، بیشتر در بخش گردن وجود دارد و ما توانستیم از افراد، برای اینکه ببینیم آیا این چربی پس از خوردن یک نوشیدنی گرم‌تر شده یا خیر عکس‌برداری کنیم. نتایج مثبت بود و ما باید مطمئن شویم آیا کافئین که یکی از مواد تشکیل‌دهنده قهوه‌ است به عنوان محرک عمل می‌کند یا عامل دیگری است که به فعال شدن چربی قهوه‌ای کمک می‌کند.
این تیم تحقیقاتی مجموعه‌ای از تحقیقات بر روی سلول‌های بنیادین را آغاز کرده تا ببیند آیا کافئین چربی قهوه‌ای را تحریک می‌کند. آنها به محض اینکه دوز مناسب را پیدا کردند، آزمایش بر روی انسان را آغاز کردند تا ببیینند آیا نتایج مشابهی بدست می‌آید یا خیر.
با روشن شدن اینکه چه عاملی در قهوه عامل چربی‌سوزی است می‌توان از آن برای بخشی از رژیم‌های لاغری یا برنامه تنظیم گلوکز برای پیشگیری از دیابت استفاده کرد.
این تحقیق در مجله گزارش‌های علمی (Scientific Reports) به چاپ رسیده است.

خواص چغندر برای سلامتی بدن

1672-55

تحقیقات اخیری که به تازگی منتشر شده پتانسیل جدیدی از چغندر را کشف نموده و نشان می‌دهد که این ماده غذایی تاثیر شگرفی بر بهبود نارسایی‌های قلبی دارد.
چغندرها (چغندر در رنگ‌های مختلف یافت می‌شود که نوع قرمز آن همان لبوست) در زمره متداول‌ترین سبزیجاتی که در دل خاک می‌رویند و مردم مصرف می‌کنند قرار ندارند. اما آنها سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی می‌باشند، به همین دلیل در جمع محبوب‌ترین نوشیدنی‌های تصفیه کننده خون قرار می‌گیرند.
تحقیقات اخیری که به تازگی منتشر شده پتانسیل جدیدی از چغندر را کشف نموده و نشان می‌دهد که این ماده غذایی تاثیر شگرفی بر بهبود نارسایی‌های قلبی دارد.
محققان در سال ۲۰۱۳ به نتایجی دست یافتند دال بر اینکه نیترات یا همان نمک معدنی که در چغندر به وفور یافت می‌شود، سرعت گردش خون در عضلات را افزایش می‌دهد. این نتایج با شکل‌گیری مولکولی به نام نیتریک اکسید(NO) که مولکول بسیار کوچک گاز مانندی است، انجام می‌پذیرد. این مولکول به صورت موضعی در رگ‌های خونی آزاد می‌گردد تا در صورت بسته‌شدن رگ‌ها عمل باز کردن رگ‌ها و خون‌رسانی به موضع را بر عهده گیرد.
گرچه بدن خود مواد شیمیایی تولید می‌کند، اما استفاده از داروها نیز تاثیرات مشابهی بر روی خون خواهد داشت. به عنوان مثال نیتروگلیسیرین که برای درد قفسه سینه ناشی از مشکلات قلبی مصرف می‌شود، به محض اینکه روند گردش خون پایین‌تر از حد مورد نیاز قلب باشد، روند گردش خون به سمت قلب را تسریع می‌بخشد. چنین به نظر می‌رسد که مصرف چغندر برای عضلات قلب عملکردی کاملاً شبیه نیتروگلیسیرین برعهده دارد.
همانطور که انتظار می‌رفت، دریافتند که آب چغندر میزان اکسیژن و روند گردش خون را در عضلات افزایش می‌دهد،و در صورت مصرف آب چغندر عملکرد عضلات در هنگام انجام تمرینات شدید بهتر خواهد بود، زیرا عضلات سریع‌الانقباض بسیارسریع‌تر از عضلات کند انقباض، اکسیژن خون را می‌قاپند.
این یافته‌ها چندین دستاورد مهم در پی داشت. یک شرکت شروع به فروش انبوه آب چغندر به عنوان نوشیدنی نیروزای ورزشی کرد و تیم فوتبال دانشگاه آوبرون پیش از هر مسابقه برای عملکرد بهتر عضلات فوتبالیست‌هایش به آنها آب چغندر می‌داد. اما محققان همچنان اذعان داشتند که این نوشیدنی برای گروهی دیگر از افراد نیز سودمند است: بیمارانی که با نارسایی‌های قلبی دست به گریبانند.

یافته جدید دانشمندان: ماست بخورید تا سرطان نگیرید

1672-56

نتایج یک بررسی جدید بیانگر آن است که مصرف ماست به میزان قابل توجهی ریسک سرطان روده را کاهش می‌دهد.
نتایج یک بررسی جدید بیانگر آن است که مصرف ماست به میزان قابل توجهی ریسک سرطان روده را کاهش می‌دهد. این پژوهش که توسط دانشمندان دانشگاه واشنگتن صورت گرفته بیانگر آن است که مصرف ماست به میزان دو بار در هفته ریسک ابتلا به سرطان روده در مردان را دست کم ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.
محققان باور دارند، دلیل عمده بروز سرطان روده به رژیم غذایی و سبک زندگی افراد بازمی‌گردد و موارد اندکی هستند که در پی ژنتیک یا به دلایل ارثی رخ می‌دهند.
پژوهشگران دانشگاه واشنگتن دریافتند، رژیم غذایی نامناسب، مصرف الکل، استعمال دخانیات و عدم تحریک فیزیکی از عواملی هستند که ریسک بروز سرطان روده را افزایش می‌دهند و حالا این مصرف ماست است که در کاهش ریسک ابتلا به این بیماری نقش دارد.
کارشناسان علمی می‌گویند: مصرف ماست ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده را با تغییر نوع و حجم باکتری در روده کاهش دهد و بدین ترتیب این دسته از افراد، حدود ۲۶ درصد بیش از دیگران نسبت به ابتلا به سرطان روده در امنیت هستند.
در این پژوهش بیش از ۳۲ هزار مرد و ۵۵ هزار زن از سال ۱۹۸۶ تا پایان سال ۲۰۱۲ تحت بررسی قرار گرفته‌اند.