1675-50

فواید پروتئین های گیاهی برای بدن

1675-51

بسیاری از غذاهای دوستدار محیط زیست حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند. سعی کنید آنها را به وعده های غذایی خود اضافه و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کنید.
پروتئین یک ماده مغذی ضروری برای بدن شماست و برای فرایند هضم، گردش خون سالم و تشکیل توده عضلانی، مفید به نظر می رسد. در واقع غذاهای حاوی پروتئین منبع مهمی از انرژی هستند و مصرف آنها باعث بهبود عملکرد فیزیکی و تمرکز خواهد شد. منابع گیاهی پروتئین همچنین کالری کمتری نسبت به منابع حیوانی دارند و دارای همه اسیدهای آمینه ضروری برای بدن هستند. این منابع به حفظ وزن در محدوده سالم نیز کمک می کنند:
سویا: یکی از گیاهان با محتوای پروتئین بالاست و در هر 100 گرم، 37 گرم پروتئین دارد. سویا ارزش بیولوژیکی بالا و چربی اشباع بسیار کمی دارد. سویا همچنین غنی از کلسیم و آهن است.
کینوا: هر فنجان از دانه های کینوا که پخته شده اند، بین 17 تا 18 گرم پروتئین گیاهی، و مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و کربوهیدارت دارند. مصرف منظم این دانه ها باعث کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود. کینوا برای کاهش وزن نیز مفید است.
لوبیا: هیچ کس نمی تواند نقش مهم حبوبات در رژیم های غذایی را انکار کند. حبوبات نه تنها حاوی پروتئین برای گیاه خواران هستند، بلکه آهن، منیزیم، روی، و سایر مواد معدنی را نیز در خود دارند. ترکیب آنها با غلات کامل یک راه عالی برای رساندن اسیدهای آمینه به بدن است. مقادیر پروتئین موجود در حبوبات با گوشت قابل مقایسه است. به عنوان مثال یک فنجان عدس حاوی 18 گرم پروتئین است. نخود نیز سرشار از پروتئین گیاهی است.
دانه های چیا: این دانه ها منبع خوبی از پروتئین گیاهی، اسیدهای چرب امگا 3، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. شاید باور نکنید که هر دو قاشق غذاخوری از این دانه ها، 4 گرم پروتئین دارد.
اسفناج: این سبزی تیره رنگ مقادیر قابل توجهی پروتئین دارد. ویتامین آ، کلسیم، آهن و روی از دیگر مواد مغذی موجود در این سبزی هستند.
آجیل: آجیل قسمت اصلی یک رژیم گیاهی است. انواع آجیل سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. هر یک چهارم فنجان از آجیل بین 5 تا 7 گرم پروتئین دارد. آجیل همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان ها برای حفظ سلامت قلب و مغز است.

6 دلیل پزشکی ریزش مو

1675-52

اگر شما بیشتر از 100 تار مو در طی روز از دست می دهید و این مشکل ادامه دار است، شاید دچار یک مشکل سلامتی جدی تر شده باشید.
ریزش مو علل متعددی دارد. وقتی ریزش مو به صورت ناگهانی شروع می شود، علت ممکن است بیماری، رژیم، داروها، یا بارداری باشد. اگر ریزش مو به صورت تدریجی است، فرد ممکن است ریزش موی ارثی داشته باشد.
با این حال رایج ترین علل علمی ریزش مو از این قرارند:
مصرف ناکافی پروتئین: به گفته متخصصان تغذیه دانشگاه تگزاس، فقدان پروتئین یکی از اصلی ترین دلایل ریزش موها و توقف رشد موها است. کمبود پروتئین حتی باعث تغییر رنگ موها می شود. زنان باید حداقل 46گرم پروتئین در روز دریافت کنند. فراموش نکنید کمبود پروتئین در برنامه غذایی و یا صرفا مصرف پروتئین های گیاهی مانند حبوبات و غیره که دارای پروتئینی با کیفیت مرغوب نیستند، (پروتئین های گیاهی دارای تمام اسیدهای آمینه به اندازه کافی نیستند) ریزش موها را به دنبال خواهد داشت.
فقر آهن: برای گیاه خواران و یا افرادی که سعی در محدود کردن مصرف گوشت دارند، فقر آهن یک دغدغه واقعی است ضمن اینکه ریزش موها نیز در این افراد مشاهده می شود. زنان بین سنین 19 تا 50 سال باید حداقل روزانه 18 میلی گرم آهن در روز دریافت کنند و این میزان در زنان بالای 50 سال باید 8 میلی گرم در روز باشد. در کنار محصولات حیوانی حاوی آهن، مصرف گیاهانی مانند کلم، سویا، اسفناج، عدس و کدو نباید فراموش شود.
استرس شدید: یکی از پیامدهای موقتی استرس ریزش مو است که البته به گفته محققان کلینیک مایو، با کنترل استرس، ریزش موها متوقف و رشد موها آغاز می شود.
تغییرات هورمونی: تغییرات قابل توجه در سطح هورمون ها به ویژه در زنان می تواند موجب ریزش مو شود. ریزش مو در زمان یائسگی و همچنین به دنبال تولد نوزاد به خاطر پایین افتادن سطح استروژن خون شایع است. وقتی ریزش مو به علت پایین افتادن استروژن خون باشد این موقتی است و موها مجددا به حالت اول برخواهند گشت. یک خانم در سن 40 سالگی یا بالاتر نباید انتظار داشته باشد موهایش به اندازه سنین 20 سالگی رشد کنند.
مشکلات تیروئید: تیروئید شما مسئول تنظیم توابع بدن مانند چرخه قاعدگی، ضربان قلب و دمای بدن است. وقتی غده تیروئید کم کار باشد سبب کاهش سرعت متابولیزم بدن، خشک، نازک و شکننده شدن موها شده و در نهایت باعث ریختن موها می گردد، از طرفی دیگر به دلیل کند شدن سرعت متابولیسم بدن رویش مجدد موها نیز با سرعت کمتری روی می دهد که تدریجا باعث خالی شدن قسمت های مختلف سر می گردد. از دلایل کم کاری غده تیروئید می توان به کمبود ید، منگنز، سلنیوم، ویتامین سی و سایر مواد مغذی که غده تیروئید جهت فعالیت خود به آن ها احتیاج دارد اشاره کرد.
مصرف داروها: به عقیده محققان کلینیک مایو، برخی داروها از جمله داروهای فشار خون می توانند باعث ریزش مو شوند. البته اگر از این داروها استفاده می کنید و دچار ریزش مو هستید، نباید قبل از مشاوره با پزشک، اقدام به قطع داروی مصرفی کنید.

علائم و راه‌های پیشگیری از سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر

1675-53

حدود ۶۰ میلیون نفر در تمام دنیا دچار سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر هستند. اگر بدون رعایت موارد لازم جهت مراقبت از چشم‌های‌مان همچنان به این فشار‌ها ادامه دهیم، به ناچار دچار عوارض و بیماری‌های چشمی خواهیم شد.
قدرت بینایی که در اختیار ماست، واقعا یک نعمت است، اما اغلب از این هدیه‌ الهی غافل می‌شویم و چشمان‌مان را هر روز در معرض انواع فشار‌ها و استرس‌ها قرار می‌دهیم. بیشتر ما هر روز ۸ تا ۹ ساعت مقابل کامپیوتر کار می‌کنیم و وقتی هم که به خانه برمی‌گردیم، یا موبایل دست‌مان است یا جلوی تلویزیون نشسته‌ایم. سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر، نتیجه‌ تمام فشار‌هایی است که به خاطر دنیای دیجیتال به چشم‌های‌مان وارد می‌کنیم.
حدود ۶۰ میلیون نفر در تمام دنیا دچار سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر هستند. اگر بدون رعایت موارد لازم جهت مراقبت از چشم‌های‌مان همچنان به این فشار‌ها ادامه دهیم، ناچارا دچار عوارض و بیماری‌های چشمی خواهیم شد.
وقتی شما مدام به کامپیوتر نگاه می‌کنید، چشم‌های‌تان هم مجبورند مدام تمرکز کنند و این تمرکز کردن پیوسته تکرار می‌شود. چشم‌ها به طور مداوم به چپ و راست و این طرف و آن طرف نگاه می‌کنند و بین مانیتور و چیز‌های دیگری که باید بخوانید و بنویسید در گردش‌اند. ضمنا چشم‌های‌تان نسبت به تصاویر مدام در حال تغییر روی اسکرین کامپیوتر واکنش نشان می‌دهند. هر چند چنین کار‌هایی ممکن است ساده به نظر برسند، اما این عضلات چشم‌های‌تان هستند که باید کار و تلاش زیادی انجام دهند.
چند تغییر ساده در زمان کار با کامپیوتر که به درمان سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر کمک می‌کند:
هرگونه نورپردازی در محل کارتان که می‌تواند به صفحه‌ اسکرین‌تان بتابد تغییر دهید. ضمنا اگر نوری که از پنجره‌ای نزدیک به اسکرین می‌تابد مزاحم است، می‌توانید جای کامپیوتر خود را تغییر دهید. نور مانیتور را تا جایی که ممکن است کم کنید. میز کارتان را جوری تنظیم کنید که مانیتور، کمی پایین‌تر از چشم‌های‌تان باشد و فاصله‌ی لازم از چشم‌های‌تان را نیز داشته باشد. هر ۲۰ دقیقه از جای‌تان بلند شوید و ۲۰ ثانیه به چیزی که ۲۰ قدم از شما فاصله دارد نگاه کنید (قانون ۲۰، ۲۰، ۲۰) سایز فونت‌ها را تغییر دهید تا مجبور نباشید به چشم‌های‌تان زیاد فشار وارد کنید.
تمام این نکات و تغییرات ساده می‌تواند در بلند مدت به خوبی نتیجه بدهد.
سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر یک عارضه‌ موقتی است که ممکن است از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد. اگر به علائم‌تان توجه نکنید و درمان را شروع نکنید، می‌تواند سبب آسیب‌های بیشتری به چشم‌های‌تان بشود.
برای ریلکس و آرام کردن چشم‌ها از استرس‌های مداوم، هر بیست دقیقه به آن‌ها استراحت بدهید و به دور دست نگاه کنید. همچنین می‌توانید چند ثانیه، کف انتهای کف دست‌های‌تان را روی چشم‌های‌تان قرار دهید.