1720-54

علائم مهم کمبود ید در بدن

1720-55

وجود ید برای سنتز هورمون های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده اصلی ید در بدن است و کمبود آن به اختلالاتی در کار تیروئید منجر می شود.
غده تیروئید دقیقا زیر سیبک گلو قرار دارد و هورمون تیروئید دمای بدن، روند سوخت و ساز و ضربان قلب را تنظیم می کند. کم کاری و یا پرکاری این غده می تواند مشکل ساز باشد، در صورت کم کار بودن، هورمون کمتری تولید می شود و در صورت پرکاری هورمون تیروئید بیشتری تولید می شود. کمبود ید با توجه به نقش آن برای تیروئید، می تواند اثر فاجعه باری روی بدن و سلامتی داشته باشد؛ علائم و نشانه های کمبود ید بسته به افراد و عملکرد طبیعی غده تیروئید، متفاوت است که به شرح زیر است:
یبوست: زمانی که بدن به اندازه کافی ید دریافت نکند، موجب گرفتگی حرکت روده یا یبوست می شود.
افزایش وزن: کمبود ید در بدن می تواند موجب کاهش فرایند سوخت انرژی و در نتیجه افزایش وزن غیر قابل توجیه شود.
بزرگ شدن غده تیروئید: کمبود ید همچنین موجب بزرگ شدن غذه تیروئید و در نتیجه باعث تورم در گردن (بیماری گواتر) می شود.
افسردگی: با توجه به این که هورمون تیروئید نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی دارد، کمبود ید موجب افسردگی و سایر اختلالات ذهنی می شود.

افراد دیابتی برای
کاهش وزن آب بنوشند

1720-56

به گفته محققان، نوشیدن آب به جای نوشابه های رژیمی به افراد دیابتی در کاهش وزن کمک می کند. اضافه وزن فرد را در معرض مشکلات جدی سلامت نظیر دیابت نوع 2، بیماری قلبی، سکته، فشارخون بالا و کلسترول بالا قرار میدهد. طبق اعلام انجمن دیابت امریکا، کاهش 4 تا 7 کیلو از وزن می تواند تفاوت فاحشی در افزایش طول عمر ایجاد کند . به توصیه محققان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند با مصرف آب به جای نوشیدنی های رژیمی از وزن خود بکاهند. محققان دریافتند شرکت کنندگانی که به سوی مصرف آب تغییر رویه داده و نوشیدن نوشابه های رژیمی را متوقف کرده اند. شاهد کاهش در وزن و شاخص توده بدنی خود بودند. همچنین بهبود قابل توجهی در سطح قند خون و حساسیت انسولین آنها مشاهده شد. محققان در این مطالعه گروهی متشکل از 81 زن چاق و دارای اضافه وزن را که همگی مبتلا به دیابت نوع 2 بودند و در برنامه 24 هفته ای کاهش وزن شرکت کرده بودند مورد مطالعه قرار دادند. محققان از این زنان خواستند در طول مدت مطالعه یا آب را جایگزین نوشیدنی رژیمی کنند یا به نوشیدن نوشابه های رژیمی به صورت 5 بار در هفته بعد ازوعده ناهار ادامه دهند.

دانه های پرخاصیت کدو تنبل

1720-57

یکی از کارهایی که بین ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است، تخمه شکستن است، و همه میدانیم از سالمترین تخمه ها، کدو تنبل است. کدو تنبل از خواص و ویژگی‌های جالب توجه ای سود می‌برد و مصرف آن برای سلامتی انسان بسیار مفید است. جدا از بخش گوشتی کدو تنبل، دانه‌های این محصول نیز حاوی مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی از جمله سلنیم، کلسیم، اسیدهای آمینه، آهن، روی، منیزیم، پتاسیم، ویتامین‌های E و K و غیره هستند. افزون بر این، دانه‌های کدو تنبل منبع خوبی برای فیتواسترول‌ها، و آنتی‌اکسیدان‌های مهار کننده رادیکال‌های آزاد محسوب می‌شوند.

مبارزه با سرطان
نتایج پژوهشی که در اسپانیا انجام شد، نشان داد که دانه‌های کدو تنبل حاوی ترکیبات خاصی هستند که در نابودی سلول‌های سرطانی فوق العاده موثر عمل می‌کنند. بر همین اساس است که آنها در برابر برخی انواع سرطان کارآمد عمل می‌کنند. افزون بر این، دانه‌های کدو تنبل دارای ویژگی‌های ضد التهابی هستند. نتایج مطالعه ای که در آلمان انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه دانه کدو تنبل خطر ابتلا به سرطان پستان در بانوان یائسه را به میزان 23 درصد کاهش داد.

پیش گیری از بی خوابی
تریپتوفان، اسید آمینه ای است که در دانه‌های کدو تنبل یافت می‌شود و در مبارزه با بی‌خوابی مزمن می‌تواند کارآمد باشد. بدن انسان تریپتوفان را به ملاتونین که به عنوان هورمون خواب شناخته می‌شود، تبدیل می‌کند. از آنجایی که ترتیپتوفان برای تولید ملاتونین نیاز است، مصرف مقدار کمی دانه کدو تنبل چند ساعت پیش از خواب می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای مبارزه با بی خوابی باشد.

بهبود بینایی
دانه‌های کدو تنبل منبع خوبی برای «روی Zink» هستند که یک ماده معدنی ضروری برای سیستم ایمنی بدن است. روی می‌تواند شرایط پوست، بینایی، خواب و خلق و خو را نیز بهبود ببخشد. افزون بر این، دانه‌های کدو تنبل سرشار از فسفر، پروتئین، فیبر، پتاسیم و منگنز هستند و بر همین اساس می‌توانند به کاهش وزن نیز کمک کنند. تنها 30گرم دانه کدو تنبل حاوی پنج گرم پروتئین است که می‌تواند احساس سیری را برای تمام روز ایجاد کند.

افزایش پتاسیم
پتاسیم یکی از مواد معدنی بسیار مهم برای بدن انسان است زیرا جریان مایعات را تنظیم می‌کند، مواد معدنی را متعادل می‌سازد، فشار خون را در سطح مطلوب حفظ می‌کند، خطر شکل گیری مجدد سنگ کلیه را کاهش می‌دهد، به انقباض عضلات کمک می‌کند، از پوکی استخوان با افزایش سن پیشگیری می‌کند و غیره.بنابر اعلام موسسه پزشکی آکادمی ملی علوم آمریکا، افراد بزرگسال باید روزانه حداقل 4،700میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. دانه‌های کدو تنبل سرشار از پتاسیم هستند و یک فنجان از آنها حاوی 588 میلی گرم پتاسیم است. در مقام مقایسه، موز یکی دیگر از منابع شناخته شده برای پتاسیم است و موزی با اندازه متوسط 422 میلی گرم پتاسیم دارد.

کمک به سلامت پروستات
دانه‌های کدو تنبل و روغن آنها می‌تواند به سلامت پروستات کمک کند، و همچنین در درمان‌هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات یا بزرگ شدن پروستات به کار گرفته شوند. این دانه‌ها حاوی ترکیبات محافظی به نام فیتواسترول‌ها هستند که توانایی کوچک کردن پروستات را دارند. افزون بر این، دانه‌های کدو تنبل دارای مواد شیمیایی هستند که ممکن است از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون، که با بزرگ شدن پروستات در ارتباط است، پیشگیری کند.