امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، در جریان سفر خود به قبرس اعلام کرد هرگونه حمله به این کشور در واقع حمله‌ای علیه اروپا محسوب می‌شود و با واکنش جدی کشورهای اروپایی روبه‌رو خواهد شد. این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تنش‌های نظامی در منطقه مدیترانه شرقی و خاورمیانه افزایش یافته و نگرانی‌ها درباره گسترش درگیری‌ها به دیگر مناطق شدت گرفته است.

مکرون پس از ورود به قبرس با اشاره به حملات موشکی و پهپادی اخیر که این کشور را هدف قرار داده است، تاکید کرد استقرار نیروهای نظامی فرانسه در منطقه نشان‌دهنده همبستگی کامل پاریس با قبرس و تعهد فرانسه به امنیت اروپا است. او گفت که دفاع از قبرس تنها دفاع از یک کشور نیست، بلکه بخشی از حفاظت از امنیت جمعی اروپا به شمار می‌رود و فرانسه در برابر تهدیدهای امنیتی علیه کشورهای اروپایی سکوت نخواهد کرد.

رییس‌جمهور فرانسه همچنین اعلام کرد که کشورش در روزهای اخیر توان نظامی قابل توجهی را در منطقه مستقر کرده است تا بتواند در صورت لزوم از متحدان اروپایی خود حمایت کند. به گفته او، ناو هواپیمابر فرانسه در منطقه مستقر شده و می‌تواند نقش مهمی در اجرای عملیات‌های دفاعی و تامین امنیت خطوط دریایی ایفا کند. او تاکید کرد که حضور این ناو و نیروهای همراه آن، بخشی از راهبرد بازدارندگی فرانسه در برابر تهدیدات امنیتی اخیر است.

مکرون افزود که علاوه بر ناو هواپیمابر، چندین ناو جنگی فرانسه نیز در نقاط مختلف منطقه از جمله ، دریای سرخ ،دریای مدیترانه و تنگه هرمز مستقر خواهند شد. به گفته او، در مجموع هشت ناو جنگی، یک ناو هواپیمابر و دو ناو حامل بالگرد در این عملیات حضور خواهند داشت تا بتوانند در صورت تشدید تنش‌ها، از امنیت مسیرهای حیاتی دریایی و همچنین منافع کشورهای اروپایی حفاظت کنند.

او همچنین از اعزام دو ناو جنگی فرانسه برای مشارکت در ماموریت اروپایی حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ خبر داد. این ماموریت که توسط اتحادیه اروپا سازماندهی شده، با هدف افزایش امنیت مسیرهای تجاری بین‌المللی و مقابله با تهدیدهای نظامی علیه کشتی‌های تجاری در منطقه اجرا می‌شود. مکرون تاکید کرد که حفاظت از کریدورهای دریایی برای اقتصاد جهانی اهمیت حیاتی دارد و اروپا نمی‌تواند اجازه دهد این مسیرها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای ناامن شوند.

رییس‌جمهور فرانسه در ادامه گفت که پاریس در حال برنامه‌ریزی برای اجرای یک ماموریت دریایی با هدف اسکورت نفتکش‌ها است تا در صورت کاهش تنش‌ها، عبور و مرور کشتی‌های حامل انرژی در تنگه هرمز به تدریج از سر گرفته شود. او توضیح داد که این اقدام با هدف جلوگیری از اختلال در جریان انتقال انرژی و کاهش فشار بر بازارهای جهانی نفت انجام می‌شود.

اظهارات مکرون در حالی مطرح می‌شود که در پی آغاز درگیری‌های نظامی در منطقه، گزارش‌هایی از حملات جمهوری اسلامی به برخی اهداف در کشورهای منطقه منتشر شده است. بر اساس این گزارش‌ها، علاوه بر چند کشور حوزه خلیج فارس، قبرس نیز هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته است؛ موضوعی که نگرانی‌های جدی در سطح اروپا ایجاد کرده و باعث شده برخی دولت‌های اروپایی خواستار تقویت حضور نظامی خود در منطقه شوند.

تحلیلگران می‌گویند موضع‌گیری اخیر رییس‌جمهور فرانسه نشان‌دهنده تلاش پاریس برای ارسال پیام بازدارنده به بازیگران منطقه‌ای و تاکید بر تعهد اروپا به دفاع از کشورهای عضو و متحدان خود است. به باور آنان، افزایش حضور نظامی فرانسه در مدیترانه و آبراه‌های استراتژیک منطقه می‌تواند نقشی مهم در مهار تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها ایفا کند، به‌ویژه در شرایطی که مسیرهای حیاتی انرژی و تجارت جهانی در معرض خطر قرار گرفته‌اند.