فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در واکنش به حملات اخیر منتسب به جمهوری اسلامی، هشدار داد که ریاض در صورت لزوم، گزینه اقدام نظامی را برای دفاع از خود محفوظ می‌داند.

او با اشاره به حمله به دو پالایشگاه در منطقه ریاض، این اقدامات را تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی عربستان دانست و تاکید کرد که رهبری این کشور در زمان مناسب، درباره نحوه پاسخ‌گویی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

وزیر خارجه عربستان همچنین گفت که فشارها و اقدامات جمهوری اسلامی نه‌تنها نتیجه‌ای برای تهران نخواهد داشت، بلکه از نظر سیاسی و اخلاقی به زیان آن تمام می‌شود. به گفته او، پاسخ عربستان می‌تواند طیفی از اقدامات سیاسی تا گزینه‌های «غیرسیاسی» را در بر بگیرد.

بن فرحان با انتقاد از آنچه «نقض اصول حسن همجواری» از سوی ایران خواند، اعلام کرد که این رفتارها باعث کاهش اعتماد کشورهای منطقه به تهران شده و به افزایش انزوای آن منجر خواهد شد. او همچنین مدعی شد که این حملات از پیش برنامه‌ریزی شده بوده‌اند.

وی در ادامه، حملات به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را محکوم کرد و هشدار داد که هرگونه اخلال در آزادی دریانوردی، تهدیدی برای امنیت و ثبات بین‌المللی به شمار می‌رود.

وزیر خارجه عربستان در بخش دیگری از سخنان خود، از ایران خواست حمایت از گروه‌های نیابتی در منطقه را متوقف کند و نسبت به تضمین امنیت مسیرهای دریایی اقدام فوری انجام دهد. او تاکید کرد که تهران باید در «محاسبات خود بازنگری کند»، چرا که ادامه این روند دستاوردی برای آن نخواهد داشت.