چین از پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و بحرین درباره تنگه هرمز انتقاد کرد و آن را از نظر «محتوا و زمان‌بندی» نامناسب دانست؛ اقدامی که بار دیگر شکاف میان قدرت‌های جهانی بر سر نحوه برخورد با جمهوری اسلامی را آشکار کرده است.

سفیر چین در سازمان ملل اعلام کرد پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از سوی آمریکا و بحرین به شورای امنیت ارائه شده، کمکی به کاهش تنش‌ها با جمهوری اسلامی نخواهد کرد.

این قطعنامه از تهران می‌خواهد حملات و فعالیت‌های مین‌گذاری در تنگه هرمز را متوقف کند.

نماینده چین تاکید کرد:
«هم محتوا و هم زمان ارائه این پیش‌نویس نامناسب است.»

او هشدار داد تصویب چنین قطعنامه‌ای می‌تواند روند تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها را پیچیده‌تر کند.

این موضع‌گیری در حالی مطرح می‌شود که آمریکا و متحدانش جمهوری اسلامی را به تهدید امنیت کشتیرانی و ایجاد بی‌ثباتی در تنگه هرمز متهم کرده‌اند.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های انرژی جهان به شمار می‌رود و بخش بزرگی از صادرات نفت خاورمیانه از این مسیر عبور می‌کند.

چین و روسیه ماه گذشته نیز قطعنامه مشابهی را در شورای امنیت مسدود کرده بودند.

پکن و مسکو استدلال کرده بودند که این قطعنامه‌ها جمهوری اسلامی را «به‌طور ناعادلانه» هدف قرار می‌دهند و می‌توانند تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کنند.

در هفته‌های اخیر، گزارش‌های متعددی درباره حملات به کشتی‌ها، مین‌گذاری دریایی و افزایش تنش نظامی در منطقه خلیج فارس منتشر شده است.

هم‌زمان آمریکا تلاش کرده با حمایت متحدان عرب خود، فشار دیپلماتیک و امنیتی بر تهران را افزایش دهد.

تحلیلگران می‌گویند مخالفت دوباره چین و روسیه با قطعنامه شورای امنیت نشان می‌دهد رسیدن به اجماع جهانی درباره نحوه مواجهه با بحران تنگه هرمز همچنان دشوار خواهد بود.