1347-40

 

1347-36

1347-37

1347-41

مصاحبه از فرح شکوهی

از همین جمعه 5 اپریل، فیلم  مستند و بسیاردیدنی رامین نیامی، که تهیه کننده آن نیز یک ایرانی هنرمند بهروز ارشدی است درسانتامونیکا روی پرده میرود و یک هفته نیز در معرض تماشای علاقمندان موسیقی بلوز است.
رامین نیامی در گفتگوی رادیویی با فرح شکوهی در رادیو جوانان درباره سوابق هنری خود گفت:
من سالهاست دراین زمینه فعالیت دارم، رشته سینما را در انگلیس خواندم، در آنجا یک کمپانی  تهیه و تولید فیلم های مستند تلویزیونی داشتم، که وقتی به امریکا آمدم، همچنان این فعالیت ها را ادامه دادم، بمرور به ساختن فیلم های داستانی پرداختم، که درواقع اولین فیلم سینمایی داستانی را در قالب یک فیلم ایرانی امریکایی ساختم چون من در خانواده ام، عشق به سینما ریشه داشت و دایی ام مصطفی فرزانه، حقوق خوانده بود ولی در انگلیس کارگردان شده واولین کارگردان ایرانی بود که جوایز بین المللی دریافت داشت و این مسئله الهام بخش من بود
درباره فیلم BABE s بیشتر بگوئید.
این فیلم قصه کلابی بنام BABE’S & Ricky’S Inn است که در آن موزیسین ها از سراسر جهان ساز میزدند، یک خانم 89 ساله بنام لورا که بنام مامالورا شهرت گرفت، آنرا اداره می کرد. حدود 54 سال بودکه این کلاب فعالیت داشت، برای من جالب بود که خانمی بدون تحصیلات و تجربه درکار موزیک، چنین کلابی را راه انداخته و نکته مهم این بود در این کلاب همه نژادها، رنگها، ملیت ها برنامه اجرا کرده اند،  از دیدگاه مامالورا موسیقی بلوز بخصوص، راهگشای همه مشکلات ، سختی ها و تبعیض ها بود.
من وقتی به این کلاب رفتم غرق در فضای جالب آن شدم، خوشبختانه دوست دیرین من بهروز ارشدی هم به یاریم آمد و در تهیه فیلم قدم پیش گذاشت. وقتی ما کار را شروع کردیم همه می پرسیدند مگر ایرانیان هم موزیک بلوز را می شناختند، مابرایشان توضیح می دادیم که ما هنرمندان بسیاری در این رشته داریم. در همین برخوردها،آنها نام برادران بلوز را بر ما گذاشتند، من همیشه علاقمند بودم درباره تاریخ  موسیقی بلوز  بدانم، اینکه سیاهپوستان که بعنوان برده وارد امریکا می شدند، این موسیقی را با خود آوردند و با موسیقی امریکایی آمیخته و بمرور موسیقی بلوز که به نوعی فریاد دردآلود این انسانها را در خود داشت به دلها نشست. من وقتی با این موسیقی آشنا شدم فهمیدم موزیسین های بلوز، هر بار که روی صحنه میروند با بدیهه نوازی، به کار خود تنوع و تازگی می دهند، همین سبب شد که موزیک بلوز، سالها بماند و دلنشین و تازه هم باشد. ریچارد کید از گروه دومنیک استونز، یک بلوزمن معروف است که با وجود عضویت در بزرگترین گروه موزیک، همه هفته یا هر ماه خودش را به کلاب ماما میرساند تا روی صحنه بنوازد.

1347-38

قصه ماما قصه ای شنیدنی است
ماما به اتفاق همسر و فرزندان خود به لس آنجلس می آید، بعد از مدتی همسرش در جریان یک سرقت مسلحانه توسط گروهی کشته میشود و ماما لورا تصمیم می گیرد روی پای خود بایستد، این کلاب را در دان تاون راه می اندازند چون آشپز خوبی هم بوده، بمرور موزیسین ها را بسوی این کلاب جذب می کند. درست 54 سال پیش، موزیسین های شناخته شده که درکنسرت شرکت می کردند، مجبور بودند شبها  به سنترال آوینیو دان تاون برگردند دراینجا بخوابند، خودبخود همین ها، در این محله برای خود کلاب هایی را برگزیدند، که کلاب ماما لورا بهترین بود، چون زیر این سقف رنگ ونژاد ومذهب مفهومی نداشت ماما با غذاهای خوشمزه خودش،همه را غذا می داد و حتی  گاه با اتومبیل خود سری به اطراف میزد تا اگر گرسنه ای باشد اطعام شود،  کلاب ماما پناه همه موزیسین های بلوز شد، کم کم موزیسین های سفید پوست هم به اینجا آمدند، چون صدای بلوز واقعی زیر سقف این کلاب شنیده می شد. درعین حال در این کلاب قوانین جالبی حکمفرما بوده است، از جمله اینکه خانم های تنها با خیال راحت به کلاب می آمدند و به موسیقی بلوز گوش می دادند. و هیچکس حق نداشت مزاحم شان بشود، چون ماما گوش شان را می کشید! از سویی دراین فضا، تبعیض نژادی مفهومی نداشت و کسی مشکل درگیری نداشت چون ماما زیر میزش یک هفت تیر آماده داشت. کم کم این کلاب نامی بزرگ وجهانی شد، همه درباره اش می خواندند ولی در ضمن جای امنی شد. من و دوستم بهروز با چنین پیش اندیشه ای به سراغ ماما لورا رفتیم تا از کلاب بلوزها، یک فیلم بسازیم، ما تا آستانه 90 سالگی ماما هم از او فیلم گرفتیم ولی متاسفانه اجل به او مهلت نداد، خودش می گفت زمان رفتن است.
هنرمندان معروفی که در کلاب برنامه داشتند
به جرات صدها موزیسین معروف در این کلاب برنامه اجرا کردند، خیلی ها که عضو گروه های بزرگ موسیقی بودند، حتما شبی را در این کلاب بروی صحنه میرفتند.من با پیتر تورک عضو گروه مانکی ها آشنا شدم که می گفت من اولین بار که به کلاب آمدم و خودم را به آنها معرفی کردم چهره معروفی بودم،ولی ماما گفت میروی روی صحنه، اگر موزیک بلوز را بلد بودی بمان وگرنه برو پی کارت!
خیلی ها چون ادیک لیپتون، جکسون براون، بی بی کینگ و صدها چهره معروف دیگر پاتوق شان همین کلاب بود. نکته جالب اینکه با وجود علاقه بزرگترها به بلوز، من در این کلاب دانشجویان بیست و چند ساله دانشگاه ها را دیدم که با چه عشقی سراپا گوش بودند. چون ماما مراقب ترانه ها بود و هیچکس حق نداشت ترانه رکیکی اجرا کند.
متاسفانه 6ماه بعد از سفر ابدی ماما، کلاب بسته شد، گرچه تلاش هایی میشود تا دوباره آنرا برپا دارند ولی این فیلم قصه کلاب ماماست که همه با علاقمندی به تماشایش می آیند.
ما در نمایش فیلم در روزهای مختلف، بجز شنبه و یکشنبه 5 و 6 اپریل که در سالن از ساعت 4 بعد از ظهر موزیسین های معروف به نوازندگی می پردازند در روزهای دیگر هم در سالن 7 بعد از ظهر یک موزیسین معروف بلوز روی صحنه خواهد بود.

1347-39

شنیدیم شما یک فیلم سینمایی داستانی ساخته اید؟
بله فیلم قصه عشق شیرین Shirin In Love که هدف ما این بودکه چهره زیبا و مثبت ایرانیان را به امریکایی ها نشان بدهیم یک فیلم کمدی رمانتیک است،که در آن نازنین بنیادی – مازجبرانی- مکس امینی – مارشال منش، آناهیتا خلعتبری بازی دارند و شما حضور اندی و بلک کتز را در فیلم شاهد خواهید بود.
در ضمن شما بازیگر و  چهره معروف امریکایی از جمله جورج والاس را خواهید دید.
ما همیشه مشکل مان این بود که خیلی ها ایرانیان را در قالب تروریست مجسم کرده اند درحالیکه براستی چنین نبوده و نیست بهمین جهت ما در این فیلم، چهره بسیار مثبت و دلنشینی از ایرانیان را به تماشا می گذاریم.