1580-2

1580-4

1580-6

فیروزه خطیبی
نهمین فستیوال فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ با اعلام اسامی شش فیلم برگزیده ای که بعنوان فینالیست های این جشنواره انتخاب شده اند روز 30 سپتامبرساعت 6 بعداز ظهر درمحل تازه اجرای این مراسم در تالار شوئنبرگ دانشگاه لس آنجلس (یوسی ال ای) برگزارخواهد شد.
این جشنواره مثل هرسال با مراسم پرهیجان فرش قرمز با حضورسینماگران، دست اندرکاران و شخصیت های سرشناس همراه خواهد بود.
امسال یک بار دیگر شش فیلمساز فینالیست برای بدست آوردن سه جایزه نقدی بنیاد فرهنگ، این نهاد غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرمذهبی در این رویداد سینمایی مهم با هم به رقابت خواهند پرداخت. هر شش فیلم برگزیده در روز برگزاری جشنواره (30 سپتامبر) به نمایش درخواهد آمد و همان شب اسامی سه برنده اصلی اعلام خواهد شد. در این مراسم ملیسا شوشاهی کمدین و بازیگر ایرانی آمریکایی شبکه فاکس، “Laugh Factory” و “Nickelodeon” مجری برنامه خواهد بود. بعد ازاجرای مراسم فرش قرمز و نمایش فیلم ها هم جشنی به افتخار فیلمسازان فینالیست برگزار خواهد شد.

1580-3

سینمای ایران، سینمایی پیشتاز
سینمای ایران درطول پنج سال گذشته توانسته است دوبار اسکار بهترین فیلم خارجی سال را برای دوفیلم “جدایی نادر از سیمین” و “فروشنده” ساخته اصغر فرهادی بدست بیاورد. هم چنین اخیرا فیلمساز برجسته و فقید ایرانی – عباس کیارستمی – برای نوشتن فیلمنامه هایی در سطح بین المللی بعنوان دریافت کننده جایزه “ژان رنوار” از طرف اتحادیه نویسندگان آمریکا معرفی و از اوتقدیرشده است. به این ترتیب ایران هنوز هم بعنوان یکی از پیشتازان قدرتمند سینمای جهان شناخته می شود.
فستیوال سالیانه فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ نه تنها همین نکته مهم و رشد مداوم صنعت سینمای ایران را برجسته می کند بلکه حمایت خود را از فیلمسازان مستعدی که درگوشه و کنار جهان با فیلم هایشان بر روی موضوعات مربوط به ایران و فرهنگ این کشور تکیه دارند نیزنشان می دهد. ازسال 2009 و زمان آغازکارفستیوال فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ تا کنون این بنیاد بیش از 160 هزار دلار جوایزنقدی به فیلمسازان ایرانی اهدا کرده است.
بنیاد فرهنگ هرسال فیلمسازان را از سراسر جهان دعوت می کند تا آثارشان را به جشنواره کوتاه این نهاد فرهنگی ارسال کنند. آقای علیرضا اردکانی مدیر اجرایی بنیاد فرهنگ می گوید :”بنظرمن این فستیوال یکی از دمکراتیک ترین و در دسترس ترین جشنواره های جهانی است. چراکه ما سعی داریم امکاناتی بوجود بیاوریم که این سینماگران با هرپیشینه ای و درهرکجای دنیا که هستند بتوانند در این فستیوال شرکت کنند. سال گذشته جایزه اول (10 هزار دلاری) به آقای علی دلکاری فیلمساز اهل شهر مرند درشمال ایران تعلق گرفت. فیلمسازی که هرگز تصور آن راهم نمی کرد که بتواند دریک جشنواره بین المللی درشهر لس آنجلس شرکت کرده و یا حتی برنده جایزه اصلی بشود. همین مسئله موجب افتخار ماست و اینکه تا چه حد این فستیوال اهمیت دارد و می تواند با سینماگرانی ازدور از دسترس ترین نقاط هم ارتباط برقرار کند. امسال ما بازهم شانس آن را داشته ایم که یکبار دیگر در این فستیوال با یکی از برجسته ترین هیئت های داوری همکاری داشته باشیم. به اعتقاد من رتبه بالای اعضای هیئت ژوری این فستیوال بدون شک به اهمیت آن می افزاید. همین که سینماگران چیره دستی چون خانم رویا تیموریان و آقای همایون ارشادی فیلم ها را بررسی می کنند برای کارگردان های نوپایی که این فرصت را بدست آورده اند امتیاز بزرگی بشمار می رود. “

جشنواره فیلم های کوتاه فرهنگ، سکوی پرتاب سینماگران نوپا
هدف جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ، این فستیوال منحصر بفرد، بیش از هرچیز ترویج و پرورش درک فرهنگی و هشیاری در رابطه با هنرها و فرهنگ ایرانی است. این جشنواره هم چنین سکوی پرتابی است برای سینماگران جوان و تازه کار. برای مثال یاشین نهانی که سال گذشته فیلم انیمیشن کوتاه “آخرین تار” او به مقام دوم فستیوال رسید در حال حاضر مشغول کار روی انیمیشن بلند تازه ای درباره نوروز ایرانیان است که بازیگر معروف آمریکایی جیمز ارل جونز در آن ایفای نقش می کند.
آقای نهانی می گوید: “دیدگاه من برای تولید انیمیشن همیشه خارج از مرزهای ایران بود و با ساخت کارهای کوتاه و چالش های بسیاری که استانداردهای کارهای برون مرزی باید داشته باشند محکی بود برای حضور در عرصه بین الملل. بعد از اتمام انیمیشن کوتاه آخرین تار و فرستادن آن به فستیوال های متعدد؛ بازخورد فوق العاده ای را به گروه سازنده منتقل کرد و با دیده شدن آن در فستیوال، گروه بسیار مصمم تر به تولیداتش ادامه داد. بخصوص جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ که حضور ما در این جشنواره باعث شد موضوع و حتی داستان کار انیمیشن سینمایی ما در راستای فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی باشد و از آن خارج نشویم. تجربه شرکت در جشنواره فیلم های کوتاه فرهنگ عاملی شد تا ما ببینیم که این نهاد هنری و فرهنگی چه زحمات بسیاری را متحمل می شود تا صدای فرهنگ اصیل ایرانی را به گوش همگان برساند و این مشوق اصلی ما بود برای قدم برداشتن در تولید اثر بزرگتری به نام انیمیشن سینمایی نوروز که هم اکنون در مراحل پایانی پیش تولید هستیم و امیدواریم روزی آن را در سینماهای جهان بر روی پرده های سینما شاهد باشیم و بتوانیم همچنان از کمک های بیدریغ فرهنگ برای ارائه فرهنگ زیبای اصیل ایران مان استفاده کنیم. “

1580-7

فیلم های امسال جشنواره
امسال مراسم فرش قرمز و نمایش فیلم های جشنواره در محل تازه آن – تالار شوئنبرگ دانشگاه لس آنجلس- برگزار خواهد شد. این جشنواره هم چنین برای نخستین بار با مدرسه موسیقی معتبر “هرب آلپرت Herb Alpert” یکی از تازه ترین شرکای فرهنگی بنیاد فرهنگ درلس آنجلس همکاری خواهد داشت.
فیلم های انتخابی امسال طیف وسیعی از ژانرهای سینمایی مختلف را دربرمی گیرد. از فیلم های تجربی گرفته تا انیمیشن و حتی موزیک ویدیو. درمجموع، این فیلم ها نشان دهنده فرهنگی غنی شامل موسیقی، رقص و قصه گویی هستند. شش فیلم برگزیده امسال عبارتند از:

• حلوا به کارگردانی ونداد فلاح
زوجی درتهران ضمن خروج از آپارتمان خود برای رفتن به یک مهمانی آماده می شوند اما برسراین موضوع که چه هدیه ای را برای صاحب مهمانی ببرند با هم به جروبحث می پردازند. در این فیلم شوهر فیلمساز است و همسرش نقاش. همانطور که بر سر انتخاب هدیه به نزاع می پردازند تصاویری از مسائل و سمبل های ایرانی درمیان صحنه های فیلم به نمایش درمی آید. ازاشعارحماسی فردوسی گرفته تا اسیدپاشی به زنان. اما چگونه می توان همه فرهنگ ایرانی را تنها از طریق سمبل ها به نمایش گذاشت؟

1580-14

• گذشتن و رفتن به کارگردانی علی یارراستی
این فیلم که درشمال ایران فیلمبرداری شده درواقع موزیک ویدیویی است برای گروه پیشگام “بمرانی” که به زیبایی دورافتادگی، انزوا و ارتباط ها را در زندگی انسان به تصویر می کشد.

1580-15

• نمیدانی به کارگردانی پیام قربانی
این موزیک ویدیوی رویایی و فراواقعی “پیام قربانی” برای گروه “شیرازی ها” ساخته شده که تضادهای موجود در زندگی، عشق، خیانت، عهدشکنی و انتقام را به تصویر می کشد ضمن آنکه تماشاگر را به تماشایصحنه های جذاب و مدهوش کننده ای از دوران سنتی قاجاردعوت می کند.

1580-10

• درخت پرتقالی به کارگردانی امیر هوشنگ معین
انیمیشن خوش ساختی درباره دختربچه کوچکی که روی یک درخت پرتقال زندگی می کند و در جستجوی شهررنگین کمان است تا شهر غم زده خود را نجات بدهد.

1580-13

• پوست اندازی به کارگردانی سام جوادی
اثری از سام جوادی، کارگردان پرکار فیلم های کوتاه زاده ایران و ساکن کالیفرنیا، که یک رقصنده مدرن را نشان می دهد که درساختمانی بتونی و متروکه شبیه به سنگری می رقصد و یادآوری است از نوعی بررسی هویت و اینکه چگونه می توان از همه چیز گذشت و پوستی نو انداخت.

1580-11

• استراپا به کارگردانی سپیده صالحی و کامران طاهری مقدم
در این فیلم سیاه و سفید با موضوع میانجی گری و پادرمیانی بین زن و مرد، مردها به نواختن تنبک می پردازند و زنان با پاره کردن پارچه هایی یک دیالوگ ضربه ای و کوبشی ایجاد می کنند. این زن و شوهرفیلمساز ساکن بروکلین درفیلم “استراپا” رابطه میان زن و مرد را در جامعه امروز زیرسئوال می برند.

1580-12

***

جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ آثار فیلمسازان با پیشینه های گوناگون را می پذیرد. تنها شرط ورود به این فستیوال این است که فیلم های ارسالی حداقل یکی ازجنبه های فرهنگ ایرانی را درخود گنجانده باشد. مسائلی در رابطه با هنر، تاریخ، شیوه های زندگی، هنرهای دستی، جغرافیا و سیاست. سه برنده اصلی این رقابت ها سه جایزه نقدی 10 هزار دلاری، 5 هزار دلاری و 3 هزار دلاری را دریافت خواهند کرد. همه این فیلم ها هم دارای زیرنویس انگلیسی است وبرای تماشای عموم بطور رایگان برروی وبسایت بنیاد فرهنگ قرار گرفته است.
هیئت ژوری فستیوال امسال
بنیاد فرهنگ برخی از برجسته ترین شخصیت های سینمایی ایرانی و بین المللی را بعنوان هیئت ژوری برای انتخاب بهترین فیلم های سال برگزیده است که با درنظر گرفتن شرایط ویزایی کنونی در آمریکا برخی از آن ها درمراسم نمایش فیلم و اهدای جوایز حضور خواهند داشت.
اعضای هیئت ژوری امسال عبارتند از:
مارک امین، مدیر شرکت فیلمسازی “سوبینی” و معاون پیشین موسسه فیلم “Lionsgate” و هم چنین عضو هیئت امنای بنیاد فرهنگ و مدیرکمیته برگزاری فستیوال فیلم های کوتاه این بنیاد.
همایون ارشادی، بازیگربرجسته ایرانی و ستاره فیلم “طعم گیلاس” – شاهکار عباس کیارستمی- هم چنین بازیگر فیلم “سی دقیقه بامداد” کاترین بیگلو و فیلم تحسین برانگیز “بادبادک باز”.
سهیلا گلستانی، کارگردان درام پرتوان “دو” وستاره فیلم های برجسته ای چون “امروز” و “میهمان داریم”.
بهتاش صناعی ها، کارگردان برجسته فیلم “احتمال باران اسیدی”
رویا تیموریان، بازیگر برنده جایزه سینما و تئاتر و ستاره فیلم های چشمگیری چون “زندان زنان” و فیلم درام احساسی و جذاب “حاجی شا”.

***

بهای بلیت جشنواره فیلم های کوتاه بنیاد فرهنگ 45 دلار است. برای تهیه بلیت های این برنامه ازطریق آنلاین با Ticketmasters.com تماس بگیرید و یا این بلیت ها را از گیشه مرکزی دانشگاه لس آنجلس تهیه کنید.

1580-8

1580-9

1580-16