ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، اعلام کرد روسیه پهپادهای شاهد را در اختیار جمهوری اسلامی قرار می‌دهد تا از آن‌ها برای حمله به اهداف آمریکا و اسرائیل استفاده شود.

زلنسکی شامگاه شنبه ۲۳ اسفند در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت گزارش‌هایی که نشان می‌دهد حکومت ایران از پهپادهای شاهد ساخت روسیه برای حمله به پایگاه‌های آمریکا استفاده می‌کند «صد درصد واقعیت دارد».

همزمان خبرگزاری رویترز گزارش داد برخی گزارش‌ها همچنین از استفاده این پهپادها در حملات علیه کشورهای منطقه خبر می‌دهند، هرچند در بسیاری از موارد مشخص نیست این پهپادها دقیقا در کدام کشور تولید شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، جمهوری اسلامی از زمان آغاز درگیری‌های کنونی دست‌کم ۱۲ کشور منطقه را هدف حملات قرار داده است. مقام‌های تهران این حملات را با اشاره به حضور پایگاه‌های نظامی آمریکا در این کشورها توجیه می‌کنند. عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، کویت، اردن، قطر، عراق، عمان، جمهوری آذربایجان و قبرس از جمله کشورهایی هستند که هدف این حملات قرار گرفته‌اند.

در همین حال دیوید آلبرایت، مدیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل، اعلام کرده بررسی بقایای یک پهپاد که به سوی قبرس شلیک شده بود نشان می‌دهد پهپاد شاهد مورد استفاده در این حمله توسط روسیه ارتقا یافته و در درگیری‌های جاری به کار گرفته شده است.

اظهارات زلنسکی درباره ارسال پهپادهای شاهد از سوی روسیه به ایران در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی خود از طراحان و سازندگان اصلی این پهپادها به شمار می‌رود. با این حال گزارش‌ها حاکی از آن است که در شرایط کنونی توان موشکی و پهپادی حکومت ایران به شدت کاهش یافته است.