1446-61

درگذشت سروژ گورگیان
موزیسین معروف ایرانی ارمنی

1446-62

هفته قبل سروژ گورگیان نوازنده چیره دست پیانو و موزیسین با سابقه در 69 سالگی در شهر برون آلمان براثر سکته قلبی درگذشت.
سروژ متولد 1324 تهران، فرزند ارشد خانواده، در 5 سالگی عشق خود را به موزیک به خانواده نشان داد و همه روزه در راه کودکستان پشت ویترین یک مغازه آکوردئون فروشی می ایستاد و مات سازها می شد.
پدر و مادر همان سالها برایش آکوردئون خریده و معلمی برای تعلیم موسیقی استخدام کردند. سروژ در 6 سالگی در رادیو ایران بعنوان نابغه به نواختن آکوردئون پرداخت و بعد از 4 سال معلم سروژ گفت من دیگر توان تعلیم او را ندارم او باید به یادگیری نت بپردازد.
سروژ در 14 سالگی به پیانو روی آورد و با یادگیری نت های موزیک جاز امریکایی، شگفتی می آفرید و در همان دوران دبیرستان، ارکستر خود را تشکیل داد و اولین اجرای حرفه ای او با ضیاء در کلوب امریکایی ها بود و سپس درهتل ژرمن به نواختن پیانو نواخت و بعد از آن همکاری خود را با خوانندگان معروف چون گوگوش، هایده، نوش آفرین و اکی بنایی شروع کرد و رهبری ارکستر آنها را عهده دار شد.
سروژ بعد از انقلاب هم در کلاب های ارامنه ادامه داد و با ارکستر25 نفره خود به بالاترین درجه اعتبار هنری خود رسید.
سروژ 5 سال بعد از انقلاب باهمسر و چهار فرزند خود به آلمان رفت.
سروژ تا زمان حیات خود در شهر برون نزدیک کلن در هتل های بزرگ و معروف کلن وفرانکفورت پیانو می نواخت از فرزندان او، جوان ترین شان آرمن یک نابعه دیگر در موزیک است.
مجله جوانان درگذشت سروژ را به خانواده محترم گورگیان و جامعه هنری تسلیت می گوید

زاون قوکاسیان، منتقد و مدرس سینما درگذشت

1446-63

زاون قوکاسیان، منتقد، مدرس و فیلمساز ایرانی، امروز جمعه اول اسفند ، در ۶۴ سالگی در پی ابتلا به سرطان معده، در زادگاهش اصفهان درگذشت.
او علاوه بر نگارش یادداشت و نقدهای سینمایی، چندین عنوان کتاب در حوزه سینما و سینماگران تالیف کرد و در چند دوره از جشنواره های سینمایی در ایران، اتریش و ارمنستان جزو هیئت داوران بود.آقای قوکاسیان، در سال ۱۳۲۹ در اصفهان به دنیا آمد و از دانشگاه همین شهر، در رشته شیمی فارغ التحصیل شد، اما از همان جوانی سینما را برگزید.در سال ۱۳۵۰، فیلمسازی را با فیلم های کوتاه ۸ میلی متری در سینمای آزاد آغاز کرد و مدتی نیز سرپرست سینمای آزاد اصفهان بود.
او کار تک نگاری درباره فیلم ها و بعد کارگردانان و هنرپیشه های سینمای ایران را در چهار دهه بعد ادامه داد و ۲۴ عنوان کتاب درباره سینماگرانی از جمله بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، بهمن فرمان آرا، مسعود کیمیایی، خسرو سینایی، مسعود جعفری جوزانی، فاطمه معتمد آریا، ارحام صدر، گلاب آدینه و مجید انتظامی تالیف و منتشر کرد.
او در ماه های اخیر، در بیمارستانی در اتریش چند بار تحت عمل جراحی قرار گرفته بود و اوایل بهمن ماه به ایران بازگشت، اما معالجات پزشکی نتوانست بیماری وی را مهار کند و سرانجام در منزلش در اصفهان درگذشت.
مجله جوانان درگذشت او را به جامعه هنری و خانواده اش تسلیت می گوید.

دیدگاه امیر طراح نامدار ایرانی در برنامه EXTRA

1446-64

هفته قبل در کوران برگزاری مراسم اسکار، گزارشــــگران تـلویزیونی به سراغ طراحان معروف می رفتند و از آنـها درباره لـباس ستارگان می پرسیدند.
گزارشگر برنامه پرطرفدار EXTRA در شبکه NBC، به سراغ امیر طراح نامدار ایرانی در هالیوود رفته بود و از او درباره لباس ستارگان مرد سئوال کرد که امیر با آگاهی ودانش وسیع خود و شناختی از سوپراستارها دارد درباره یکایک آنها جواب داده و با دقت درباره رنگ لباس، طرح لباس و جا افتادن بر اندام آنها سخن گفت و این برنامه با کنجکاوی از سوی ستارگان نامدار دنبال شد.

سخنرانی در باره سازه فکری
سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی روسیه

1446-65

روز شنبه گذشته همکارمان در مجله جوانان دکتر رابرت بامبان در انجمن ایرانیان ارمنی لوس انجلس در سر پوشیده کتابخانه انجمن در باره زیرساختار فکری سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی روسیه سخنرانی داشتند و شکل گیری تحول و تکامل نهادهای امنیتی را از دوران ایوان مخوف تا به امروز اجمالاً بیان داشتند، از جمله به رویدادهای پشت پرده از ماجرای محاصره دریایی کوبا، ماجرای ادولف اویچ و فلایینگدل در انگلستان و پناهندگی آنتولی گالتسین که امروز بصورت پنهان در آمریکا زندگی می کنند مطالبی بیان شد، در پایان به پرسشهای حاضران پاسخ داده شد.

پرویز ناظریان در تلویزیون کانال یک
ایران وجهان در گردونه زمان

1446-67

همکار عزیزمان در مجله جوانان، نویسنده و پژوهشگر سرشناس، پرویز ناظریان پس از مدتی که از فعالیت های تلویزیونی و رادیویی دور بود، بار دیگر به تلویزیون کانال یک که یکی از پر بیننده ترین شبکه های تلویزیونی ایرانی است بازگشته و برنامه پرمحتوایی را بطور هفتگی اجرا خواهد کرد.
ناظریان درگفتگوی کوتاهی یادآور شد، بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران وجهان، و بخصوص مسائل حقوق بشر و نقض آن توسط رژیم های مختلف در صدر این برنامه قرار خواهد داشت. این برنامه با عنوان «ایران وجهان در گردونه زمان» همه هفته جمعه شب ها از ساعت 7 تا 8 شب پخش میشود ویکی دو بار نیز برای علاقمندان تکرار خواهد شد.
پرویز ناظریان گفت میهمانان ماه مارچ این برنامه بانوئی از فعالان حقوق بشر، یک روانشناس سرشناس و دو شخصیت زن ومرد هنرمند خواهند بود.
نخستین برنامه ایران وجهان در گردونه زمان، جمعه شب، ساعت 7، ششم ماه مارچ، هفته آینده، در تلویزیون کانال یک اجرا میشود و علاقمندان به بحث و گفتگوهای پرویز ناظریان را به دیدن این برنامه دعوت می کنیم.