1565-27

هدیه ای به بشریت درروز چهـارم جولای
در اولین فستیوال آزادی شهرلس آنجلس

تازه ترین اثرهنری درفضای عمومی شهر لس آنجلس، مظهرجهانی آزادی و گرامیداشت چندفرهنگی گرایی، هدیه جامعه ایرانی آمریکایی ها به این شهر

1565-28

امسال، هم زمان با روز چهارم جولای و جشن استقلال آمریکا، بهانه بزرگ تری برای برگزاری جشن های آزادی درخیابان های لس آنجلس وجود خواهد داشت. دراین روز Freedom Sculpture، تازه ترین اثرهنری فضای عمومی شهر لس آنجلس، رسما به این شهر اهدا شده و درجشنی باشکوه و بزرگ به همین مناسبت از آن رونمایی خواهد شد. این جشن باشکوه روز سه شنبه چهارم جولای از ساعت شش و نیم بعد از ظهر تا 10 شب در خیابان تاریخی سانتا مانیکا برگزار می شود. این مراسم رایگان است، از خیابان “آونیو آو د استارز” شروع می شود و تا دروازه شهر بورلی هیلز ادامه خواهد داشت.
در این جشن از همگان دعوت می شود تا برای گرامیداشت آزادی، عشق و یگانگی افراد بشر گردهم آیند.
جشنی تاریخی برای همه شهروندانی که به صورتی صلح آمیز درکنارهم درشهرلس آنجلس زندگی می کنند و این شهر را تبدیل به یکی از مهم ترین مراکز جهان از لحاظ گوناگونی فرهنگی کرده اند
اولین جشنواره آزادی شهر لس آنجلس، شامل اجرای برنامه های هنری از جمله موسیقی بطور زنده خواهد بود. در این شب “ابی” ، اسطوره موسیقی ایران به اجرای برنامه خواهد پرداخت و غذاهای بین المللی و ایرانی دردسترس خواهد بود. درپایان این برنامه ویژه پرده برداری از این اثر هنری، مراسم آتش بازی مفصلی هم درنظر گرفته شده است.

طرح جاودانه ای با 2500 سال طول عمر
Freedom Sculpture توسط سسیل بالموند، هنرمند سریلانکایی تبار بریتانیایی که یکی از بزرگ ترین هنرمندان
معاصر جهان است طراحی شده و به سفارش “بنیاد فرهنگ” یک نهاد غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرمذهبی ایرانی آمریکایی در جنوب کالیفرنیا طراحی شده است. بنیاد فرهنگ بدنبال هدیه ای بود که بتواند نموداری از ارزش های مشترکی چون آزادی، احترام به گوناگونی های فرهنگی و پذیرش دیگران باشد. ارزش هایی که پدران و بنیانگذاران ایالات متحده آمریکا درقانون اساسی این کشور برای یکایک ما گنجانده اند. آقای بالموند طرح خود را براساس منشور حقوق بشر کوروش، که به سال 539 پیش از میلاد مسیح بازمی گردد گذاشته است. استوانه ای که به عنوان نخستین اعلامیه حقوق بشر شناخته می شود و فراخوانی با ایده های آزاداندیشی که کوروش بزرگ، رهبر پارسیان ازطریق آن، امپراطوری بزرگ خود را هدایت کرد.
سسیل بالموند معتقد است استوانه کوروش بزرگ از 2000 سال پیش تاکنون دست به سفری زده است که هنوز هم تا امروز ادامه دارد: “بنیانگذاری و پی افکنی این استوانه حقوق بشری به مراتب عظیم تر از طرحی است که در قالب این تندیس پولادین پیاده شده است.”
تندیس ساخته شده از پولاد پادزنگ سسیل بالموند طرحی است که استوانه ای را در داخل استوانه دیگری به نمایش می گذارد. این دو استوانه توسط دو حلقه موازی نگهداری می شوند. بالموند استوانه درونی را از رنگ طلا ساخته است که نمادی است از ارزش های ناب این پیام و استوانه بیرونی هم با رنگ نقره ای پولاد ضد زنگ ساخته شده است. این تندیس زیرنورآفتاب روز لس آنجلس می درخشد و شب ها استوانه طلائی داخل استوانه بزرگ تر به کمک چراغ های مخصوص نورافشانی خواهد کرد. این نور سمبل و راهنمایی برای شهری با ریشه های نژادی گوناگون و متفاوت خواهد بود.
آقای بالموند می گوید:”این تندیس طوری طراحی شده که وقتی از کنار آن با اتومبیل عبور می کنید بنظرمی رسد استوانه هم با شما درحال حرکت است. درواقع این تندیس یک جسم پویا و غیرایستاست. بنظر من آثار هنری که درفضاهای عمومی قرار می گیرند باید یک تجربه منحصربفرد را برای افرادی که ازکنار آن عبور می کنند بوجود بیاورند. این آثار نبایست یک شیئی ایستا و بدون حرکت باشد. یا شیئی که شما بتوانید دوباره و چندباره آن را ارزیابی کنید و یا بارها به همان شکل پیشین تجربه کنید. Freedom Sculpture با درخشش نور و مشارکت تماشاگر تغییرشکل می دهد.”
سسیل بالموند پیش از این ها هم آثار برجسته دیگری طراحی کرده است که یکی از مشهورترین و جهانی ترین این آثار The Orbit ساختار معماری ۱۱۴ متری نماد المپیک ۲۰۱۲ لندن است که آقای بالموند آن را با همکاری “آنیش کاپور” طراحی کرده است. هم چنین تندیس نور “کلام های برف” که در آنکراژ آلاسکا تعبیه شده است.

1565-29

یادمان و هدیه ای از سوی مردم برای مردم
پروژه Freedom Sculpture توسط گروهی از ایرانی آمریکایی ها پایه گذاری شده است به این منظورکه یادمانی باشد وهدیه ای برای قدردانی از ایالات متحده آمریکا که تکیه گاهی است برای ایده آل های انسانی دررابطه با آزادی، احترام به گوناگونی وهمه آن عواملی که ما بعنوان میراث کوروش بزرگ می شناسیم.
فرهاد محیط،معاون هیات مدیره “بنیاد فرهنگ” می گوید: “چهار سال پیش ما فکر کردیم یادمانی در یک مکان عمومی ساخته شود تا از این طریق از ایالات متحده آمریکا قدردانی کنیم. کشوری که همان ارزش های انسانی که ما بعنوان مهاجران ایرانی تا به این حد به آن اعتقاد داریم را ارج می گذارد. در آن زمان درنظرداشتیم از حمایت همه دوستان و همراهان و درمجموع علاقمندان دیگر هم بهره مند شویم تا بتوانیم این هدیه را از سوی همگان به شهر و کشوری که ما را به گرمی پذیرفته و خانه امروز ماست اهدا کنیم. اما هرگز فکر نمی کردیم تا به این حد از حمایت و همراهی دیگران برخوردارشویم!”
از ماه نوامبر سال گذشته و از زمانی که صفحه ویژه این پروژه در سایت های اجتماعی اینترنتی بالا رفته تا کنون بیش از 50 کشور جهان حمایت خود را از تندیس آزادی نشان داده و این پروژه را به دوستان و آشنایان خود معرفی کرده اند. هرروز بیش از 10 هزار حمایت کننده تازه نیز به این جمع اضافه می شود.
امروز با بیش از یک میلیون حامی در سراسر دنیا، Freedom Sculpture تبدیل به یکی از پرطرفدارترین یادمان های تاریخ ایالات متحده آمریکا شده است درمقایسه با مجسمه آزادی که اتمام ساختمان آن 20 سال بطول انجامید و نزدیک به 100 هزار نفر از آن حمایت کردند. فهرست حامیان Freedom Sculpture هر روز بیشتر از پیش می شود بخصوص از زمانی که حامیان سرشناس حمایت خود را از آن نشان داده اند. از جمله حامیان این پروژه بیش از ۱۲ برنده جایزه معتبر “الیس آیلند” و مهاجران پرآوازه آمریکایی و ایرانی چون “ایلان ماسک” (تسلا ـ اسپیس اکس) سالار کمانگر (یوتیوب و گوگل) سر مایکل موریتس(سکویا کاپیتال)وبسیاری دیگر که کمک کرده اند تا این پروژه به بیش از 2/2 میلیون دلار کمک مالی دست پیدا کند.

مجسمه آزادی غرب آمریکا

حمایت چهره های سرشناس ازتندیس آزادی موجب شده است تا توجه سیاستمداران کالیفرنیا نیز به آن جلب بشود. با حضور بسیاری از سیاستمداران در حمایت از این پروژه، فرماندار جری براون قرار است تا اعلامیه ای درحمایت از تندیس آزادی ارسال کند. هم چنین اریک گارستی شهردار شهر لس آنجلس از تندیس آزادی به عنوان یک یادمان مهم که در دوران حساسی برپا خواهد شد یاد می کند و آن را “مجسمه آزادی غرب آمریکا!” خوانده است، منتظر است تا این تندیس هرچه زودتر در قلب شهر لس آنجلس برپاشود: “شهر لس آنجلس بیش از ۴ میلیون جمعیت دارد که بسیاری از آن ها از بیش از ۱۰۰ کشور مختلف به این شهر مهاجرت کرده اند، و به ۲۲۰ زبان گوناگون صحبت می کنند.
شهر ما از بدو شکل گیری مهد فرهنگ ها و آداب رسوم گوناگون بوده است، و این چند ملیتی بزرگ ترین نقطه قوت ما می باشد. Freedom Sculpture نمایانگر ارزش هایی است که ما بسیار عزیز می شماریم، و دریافت این هدیه مایه افتخار ما است”.
همگان می توانند با پرداخت هر مبلغی از طریق لینک زیرنام خود را بطور دائمی به صفحه حامیان Freedom Sculpture اضافه کنند:

www.freedomsculpture.org

1565-30