1663-71

بهروز افراخان

در نیمه سال 2018، دکتر پاتریک سون – شیونگ روزنامه 137 ساله لوس آنجلس تایمز که بزرگترین روزنامه غرب ایالات متحده به شمار میرود را خریداری کرد. سپس، یکی از اقدامات جالب این سرمایه گذارمیلیاردر کره ای – امریکایی، درخواست ملاقات با روزنامه نگار سرشناس ورزشی ایرانی – امریکایی، آرش مرکزی بود که نهایتا منتهی به پیوستن آرش به LA Times در اولین ماه سال 2019 شد.
در پیامد این مسئله لوس آنجلس تایمز طی بیانیه مطبوعاتی رسمی اعلام کرد که «همکاری آرش مرکزی، نویسنده معتبر ایرانی – تبار لوس آنجلس، انتخاب بارزی برای این روزنامه محسوب می شود.»
آرش خان جوان پس از حدود یک دهه ارائه گزارشهای جذاب و معروف برای شبکه ESPN چه از طریق اینترنت و یا صفحه تلویزیون، چهره ای کاملا آشنا برای ورزش دوستان امریکایی است. وی پیش از آن هم برای رسانه هایی مانند مجله نامی Sports Illustrated حدود 5 سال قلم زده بود.
آرش حاصل ازدواج پدر و مادری ایرانی است که درزمان تحصیلشان در دانشگاه اوکلاهما با هم آشنا شده بودند. بدلیل نقل مکان والدین در همان اولین سال تولد آرش به جنوب کالیفرنیا، او خود را بچه خلف لوس آنجلس می داند و به این سبب خوشحالی بی وصف وی برای نویسندگی در روزنامه شهر فرشتگان در لبخند دائمی او کاملا مشهود است.

1663-72

مرکزی جوان حتی پیش از دریافت دیپلم از دبیرستان Notre Dame منطقه Sherman Oaks، گزارشها و اخبار ورزشهای دبیرستانهای جنوب کالیفرنیا را برای لوس آنجلس تایمز تهیه می کرد.
آرش از دوران کودکی، احساس ویژه ای به بسکتبال و ورزشکارانی نظیر Magic Johnson و کریم عبدالجبار پیدا کرده بود. در این راستا، و به امید عرضه استعداد نویسندگی در مورد ورزش مورد علاقه او، ابتدا در دانشگاه Arizona State ادامه تحصیل داده و در آنجا موفق به ملاقات چهره نامدار خبری ایالات متحده والتر کرونکیت Walter Cronkite می شود. در ادامه راه آرش از دانشگاه USC فارغ التحصیل شده و در همان دانشگاه ضمن کار حرفه ای نویسندگی، به امور تدریس دانشجویان روزنامه نگاری هم پرداخته است. در یادآوری این دوران، آرش با احترام و قدردانی والائی از پدر ومادرش صحبت می کند که برخلاف رویه معمول بسیاری از خانواده های ایرانی در مورد رشته و شغل آینده فرزندانشان، خانواده مرکزی نه تنها او را بدلیل تحصیل در رشته ای که بقول معروف «نان وآبدار» نیست وی را تحت فشار نگذاشتند، بلکه مشوق بی چون و چرای او در این راه بودند. این اقدام تحسین برانگیز خانواده، راه یابی موفقیت آمیز آرش به رسانه های امریکایی ESPN TV و 710Am Radio را هموار کرد. گزارشهای جذاب در مورد سوپراستارهای ورزشی نظیر:
Wayne Gretzky, Ronaldo, Reggie Bush و رویدادهای بین المللی ورزشی چون World Cup, Wimbledon, Tour De France, Super Bowl, World Series, NBA Finals برای رسانه های پرمخاطب امریکایی، جلوه گر ارمغان پر بار کارنامه کاری آرش خستگی ناپذیر بوده اند. وقتی از آرش سئوال می شود چگونه میتواند در مورد این همه ورزشهای متفاوت گزارشهای گیرا بنویسد، می گوید: «من اصولا راجع به استراتژی و تاکتیک یک ورزش خاص نمی نویسم، بلکه در مورد جنبه های انسانی و شخصیت و خصلتهای ورزشکاران زبده به کند و کاو می پردازم. چون مادرم رویدادهای جاری ورزشی را دنبال نمی کند، با این انگیزه که محتوای مقاله ام او را ترغیب به خواندن مطلب کند، قلم بر کاغذ می برم».

1663-73

درمیان موفقیتهای بسیار و جار وجنجال هایی که خود آرش گزارشگر را به نحوی میتوان یک چهره Celebrity جامعه محسوب نمود، مرکزی دو بار با بیماری مهلک سرطان دست و پنجه نرم کرده و شاکر است که هر دو بار در این مبارزه پیروز شده است. درهمین رابطه، او اخیرا موفق شد که با رژیم مخصوص خود را بیش از 110 پوند لاغر کند و سوژه خبری رسانه های متفاوت شود.
بقول یکی از دوستان، باعث افتخار است وقتی شما بعنوان یک روزنامه خوان ایرانی – امریکایی، صفحه 2 بخش ورزشی لوس آنجلس تایمز هر یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه را باز می کنید و ستون ویژه به همراه عکس آرش (که این خود مختص نویسندگان خاص است) را هر هفته به فرزندانتان نشان می دهید.

1663-74

سئوال مهم این است که آرش به چه افتخار می کند؟ او چنین پاسخگو است:
«وقتی برای نوروز 3 سال پیش به مهمانی کاخ سفید دعوت شدم و با دیدن ایرانیان موفق چون مازجبرانی، اندی، جیسون رضائیان واشنگتن پست و دیگران به مناسبت ریشه و تبار ایرانی خودم احساس افتخار بی نظیری را تجربه کردم.»
او می افزاید که به دلیل علاقه وافر به نویسندگی و مطالعه، از بچگی در کتابخانه خانوادگی به سیر و سیاحت در مورد تاریخ و مشاهیر ایران می پرداخته و احساس عمیقی نسبت به اشعار عرفانی مولانا جلال الدین رومی دارد.
و چه چیزی او را خوشحال می کند؟ آرش می گوید: «وقتی دانشجویان و جوانان ایرانی علاقمند به رشته روزنامه نگاری ورزشی با من از طرق مختلف تماس میگیرند، سعی می کنم با وجود همه مشغله کاری، به هر نحو جوابگوی سئوالاتشان باشم و مشوقی باشم تا مثل خودم، به کسی اجازه ندهند مانع دستیابی به هدفشان شود. و سرانجام بهترین و مهمترین خاطره ورزشی از میان انبوه رویدادهای بین المللی ورزشی معتبر در اقصی نقاط جهان را که شاهد بوده است؟ آرش می گوید: «بهترین خاطره پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل امریکا در جام جهانی 98 فرانسه و غلبه بر مراکش در جام جهانی 2018 بوده است. لحظاتی که از فرط خوشحالی افراد خانواده همدیگر را در آغوش کشیده و با بوسه ها و فریادهای شادی، این پیروزیهای تاریخی ورزشی را در دفترچه خاطرات خانوادگی بیش از هر رویداد مهم دیگری ثبت کرده و دوست دارم!»

1663-75

1663-76

1663-77

1663-78