برای اولین بار به همّت و حمایت Farhang Foundation، Dana and David Dornsife College of Letters, Arts and Sciences، در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) دوره مطالعات ایران شناسی و آموزش زبان فارسی را به برنامه های تحصیلی خود افزود. هدف اصلی این اقدام، گسترش آشنائی ومطالعات دانشگاهی جامعه کالیفرنیای جنوبی به ارزشها و توانمندیهای فرهنگ و هنرایران است.
در همین راستا، تفاهم نامۀ نهایی این مهم در نوزدهم جون 2013 بین نمایندگان هیئت امنایFarhang Foundation و دستندرکاران دانشگاه USC به امضا رسید، که آغاز رسمی برنامۀ بزرگ مشترک بین این دو نهاد تاثیرگذار علمی و فرهنگی رابشارت داد.
در حاشیه این مراسم Steve Kay رئیس دانشکدۀ Dornsife گفت: «امروز باید امضای این تفاهم نامۀ همکاری را نماد ادامه تلاشهای بسیار مهم مشترک دانست.» و در ادامه افزود «در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری، نیازمند به کمک به دانشجویان برای داشتن درک بهتر از نیروها و مسائل فراملی هستیم، که موضوع ایران و همسایگان آن نیز در همین ردیف است. رابطه ما با بنیاد فرهنگ پیشبرد تلاشهای مشترک برای کمک به دانشجویان در جذب مهارت های مهم در بازار بین المللی را مهیا نموده، و وسیله ای برای تربیت افرادی دلسوزوسازگارتر است.»
علی رازی رئیس هیئت امنای Farhang Foundation نیز در حاشیه این مراسم، دانشگاه USC را یکی از بزرگترین دانشگاه ها در ایالات متحده دانسته و گفت: « تلاش ما بر آن است که درآشناسازی نسلهای جدید با هنر و فرهنگ شرق میانه زمینه ای ماندگار پدیدآوریم.» در همین رابطه، هاله عمرانی، مسئول شورای ایرانشناسی بنیاد فرهنگ افزود: «تدریس زبان و تاریخ ایران در دانشکدۀ Dornsife موجبات آشنایی بیشتر دانشجویان، دارای هرگونه پیشینه فرهنگی و ملی ، با فرهنگ و هنرایران را فراهم ساخته و اقدامی است مثبت در راستای توسعه صلح و آشتی در جهان.”
پیش از این، دانشگاه USC به دعوت از دکتر هانی خوافیپور برای عضویت در هیئت علمی این دانشگاه در قالب پروژۀ بزرگ مشترک بین Farhang Foundation و دانشگاه USC مبادرت کرده بود ودر آگوست امسال رسماً این همکاری آغاز خواهد شد.
لازم به توضیح است دکتر هانی خوافیپور که متولد ایران است، تحصیلات خود را تا مقطع دکترا در رشتۀ زبان و تمدنهای خاور نزدیک در دانشگاه شیکاگو به پایان بردهاست. او تمرکز آموزشی خود را بر روی تاریخ و فرهنگ ایران قرون وسطی و اوایل دوران مدرن گذاشتهاست و در سالهای گذشته با بورس پژوهشی از Iran Heritage Foundation (UK) و American Institute of Iranian Studies (US) تلاش در توسعه پژوهش در این حوزه داشته است. زمینه تخصص دکتر خوافیپور در تاریخ ایران عصر صفوی (1501-1722) است که شاهد شکوفایی هنر و معماری، تجارت بین المللی و تبادلات فرهنگی و نیز احیای تفکر فلسفی اسلامی است. تحقیقات دکتر خوافیپور با تمرکز بر مفاهیم سلطنت، مشروعیت سیاسی – مذهبی و حمایت از هنر و آموزش و پرورش در این دوره است. دکتر خوافی پور با اشاره به فرصت پیش آمده برای همکاری مشترک بین وی، دانشگاه USC و Farhang Foundation، یاد آور شد که در پیشبرد اهداف این برنامه کوشا خواهد بود واطمینان دارد که زمینه های لازم برای گسترش برنامه های فرهنگ شناسی و مطالعات مربوط به ایران با موفقیت فراهم خواهد شد.
شایان ذکر است که هدف اصلی Farhang Foundation در توسعه ساختار آموزش ایران شناسی، نزدیکی بیشتر نسلهای دوم و سوم امریکاییان ایرانیتبار به ریشه های غنی فرهنگی خود می باشد. بنیاد فرهنگ با سرمایه گذاری در این حوزه کوشیده است تا در گسترش زبان فارسی و شناسایی شاخصههای فرهنگ ایرانی به نوبه خود نقش مؤثری ایفا کند.
For more information please visit www.farhang.org/isi