خبرگزاری رویترز گزارش داد نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح و زندانی سیاسی، پس از وخامت وضعیت جسمی و حمله قلبی اخیر، از زندان زنجان به بیمارستانی در تهران منتقل شده و اجرای حکم او موقتا با وثیقه سنگین تعلیق شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از بنیاد نرگس محمدی گزارش داد این فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح، پس از وخامت وضعیت سلامتی‌اش از زندان زنجان به بیمارستانی در تهران منتقل شده است.

بر اساس این گزارش، نرگس محمدی ۵۴ ساله که در سال ۲۰۲۳ جایزه نوبل صلح را به دلیل فعالیت‌هایش در دفاع از حقوق زنان و مخالفت با مجازات اعدام دریافت کرد، حدود دو هفته پیش دچار حمله قلبی شده بود.

خانواده او در روزهای گذشته خواستار انتقالش از زنجان به تهران برای دریافت خدمات درمانی تخصصی شده بودند.

بنیاد نرگس محمدی اعلام کرد او اکنون در بیمارستان پارس تهران تحت نظر تیم پزشکی مورد اعتماد خود بستری است و با آمبولانس از زندان منتقل شده است.

این بنیاد همچنین خبر داد اجرای حکم زندان نرگس محمدی با قرار وثیقه سنگین به حالت تعلیق درآمده، اما جزئیاتی درباره میزان وثیقه یا شرایط دقیق این تعلیق منتشر نکرد.

با این حال، بنیاد نرگس محمدی تاکید کرد تعلیق موقت حکم کافی نیست و او به مراقبت درمانی دائمی و تخصصی نیاز دارد.

در بیانیه این بنیاد آمده است:
«باید اطمینان حاصل شود که نرگس محمدی هرگز دوباره به زندان بازگردانده نشود.»

رویترز یادآوری کرد نرگس محمدی در ماه فوریه به یک حکم جدید هفت سال و نیم زندان محکوم شده بود؛ حکمی که چند هفته پیش از آغاز جنگ میان آمریکا، اسرائیل و جمهوری اسلامی صادر شد.

کمیته نوبل صلح در آن زمان از جمهوری اسلامی خواسته بود فورا او را آزاد کند.

بر اساس این گزارش، نرگس محمدی در ماه دسامبر پس از انتقاد از مرگ خسرو علیکردی، وکیل دادگستری، بازداشت شده بود. مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی او را به بیان «اظهارات تحریک‌آمیز» در مراسم یادبود این وکیل متهم کرده‌اند.

رویترز همچنین اشاره کرد هم‌زمان با ادامه سرکوب اعتراضات و ناآرامی‌های داخلی، جمهوری اسلامی از ماه ژانویه بخش عمده اینترنت کشور را قطع کرده و گروه‌های حقوق بشری از ادامه اعدام معترضان و فعالان سیاسی خبر داده‌اند.